ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
דרינק בנעלי בית
מירה איתן מגישה סקירה קצרה של הברים השכונתיים הכיפיים ביותר בתל אביב
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מירה איתן
13/12/2004 10:03
בשנתיים האחרונות התברך ענף הברים הישראלי בהתפתחות מואצת. בשביל לשתות, יש אצלנו כל מה שצריך: ברי-מסעדות (ביסטרו בר), שנוסף לאלכוהול מגישים גם אוכל מצוין; מגה ברים, המסוגלים להכיל מאות אנשים עם מוזיקה ואווירה שמשדרות מסיבה אחת גדולה; לאונג' בר, בהם אפשר להסב בניחותא על כורסאות; ברים בסגנונות לאומים שונים ובעיקר איריים; ופיק-אפ ברים, בהם גם הביישנים מבינים שחייבים להעז. המון אופציות אבל דבר אחד זהה אצל כולם: הקהל שלהם לא נאמן אלא מזדמן ומחפש שינויים וחידושים ללא הרף.
 
אבל יש סוג ברים אחד שהקהל שלהם בכל זאת נאמן. מדובר בברים השכונתיים. הם לא טרנדיים, לא רועשים מדי, קטנים יחסית (לא יותר מ-50 איש בבת אחת) ואפשר לפגוש שם ערב אחרי ערב אותם אנשים. החלטתי לצאת לבדוק מה קורה בגזרת הברים השכונתיים בתל-אביב. הבחירה נפלה על כמה מוסדות ותיקים ויציבים לצד מספר ברים חדשים בשכונה.
 
השופטים: כבר 20 שנה לערך הוא שומר על מתכונת דומה, וגם השינויים הקלים לא מפריעים לוותיקי המקום לשתות בנחת, או לבוא עם נעלי בית וטרינינג. בר קטן ואפלולי, מוזיקה ששמענו גם בשנות ה-70 וה-80, ג'אז, כריכים ומטוגנים, צוות ותיק וקהל בוגר בדרך כלל, אם כי לעתים מגיעה פתאום קבוצה של צעירים שנכנסים בשמחה לתוך הקלחת הנוחה והחמימה (אבן-גבירול 39, טלפון : 03-6951153).
 
שניידר: חלק מהעניין בברים שכונתיים הוא הבעלים של המקום שנותנים את הטון ביומיום ומקיימים קשר הדוק עם הלקוחות, שהפכו עם השנים לחברים ותיקים. כאן מרגישים את נוכחותו של הבעלים, דני שניידר, שמשפיעה על צבעוניות המקום. הקהל בוגר בדרך כלל, מרגיש כמו בבית ונוהג להגיע למקום לפחות יום בשבוע ובדרך כלל יותר (בן-יהודה 155, טלפון: 03-5222640).
 
ברבוניה: הלקוחות הקבועים פה באים כמעט כל יום עד שנדמה שלכל אחד יש כיסא קבוע משלו. אמנם ביתי כאן, אבל לפה לא באים עם פיג'מה ונעלי בית. מדובר במקום בילוי ססגוני עם בעל בית צבעוני ביותר (עזרא). אווירה חזקה של אלכוהול, אוכל טוב ועדכני, צוות צעיר ומחייך, מוזיקה טובה וגם פתוח כבר מהצהריים (בן-יהודה 192, טלפון: 03-5240961).
 
סילון: אמנם צעיר אבל כבר שכונתי. גם הלקוחות צעירים ברובם, מה שמחייב את הבעלים לשמור את האצבע על הדופק ולחדש פה ושם. לא גדול פה מאוד, 18 מקומות על הבר, כ-60 איש נוספים יושבים במספר מפלסים, אבל תפריט האלכוהול עשיר ומעודכן, האוכל בסיסי ועשוי ממוצרים טובים, ואל הקבועים מהשכונה מצטרף גם קהל מכל העיר (קינג ג'ורג' 89, טלפון: 03-6200053).
 
נורמן: לכאן, ליד שוק הכרמל, מגיעים עם כפכפים. מקום קטנטן שפועל כשנה וחצי בלבד, אבל כבר נוצר גרעין קשה של קבועים שיצרו קשרים טובים עם הצוות. כבר בשש בערב מתמלא פה במי שרוצים לנצל את "השעה המאושרת" ואת המחירים הזולים. מכיוון שהמקום קרוב לשוק, כאמור, השף קונה כל יום מוצרים טריים לפי ההיצע בדוכנים ומפתיע במנות משתנות (הלל הזקן 8, טלפון: 03-5171030).
 
נורמה ג'ין: פועל רק ארבעה חודשים, עם תפריט המבוסס על מנות פינגר המלוות מצוין את האלכוהול וכולל גם מנות המבושלות עם אלכוהול. פתוח כל יום מ-20:00, אבל קהל הקבועים טרם התייצב סופית. מה שמדהים כאן זה הבר. 120 סוגי וויסקי, לדוגמה, או 50 סוגי בירה. כדי לעזור לבחור בנו הבעלים תפריט טעימות לוויסקי ולבירות. בימי ראשון נערכים כאן אירועים סגורים, הרצאות וויסקי ובירה ועוד (אליפלט 23, טלפון : 03-6837383).
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...