 |
/images/archive/gallery/205/097.jpg נבטים גדולים.
צילום: עדי אבישי  |
|
|
למה להוציא הון על נבטים כשאפשר לגדל אותם בבית בקלות ובחצי חינם? ארז בן ארי מפרט |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
ארז בן ארי 30/11/2004 12:05 |
|
|
|
|
 |
נבטי אלפאלפא הם תוספת ראויה כמעט לכל סלט, וגם להרבה מאכלים אחרים, אבל המחיר שדורשים עליהם בסופר עלול למוטט כלכלית כל אחד מאיתנו. טוב, אולי הגזמנו קצת, אבל לגדל לבד נבטים זה לא רק חסכוני אלא גם כיף. שקית נבטים בשקלים בודדים יכולה לספק את צרכי הבית למשך חודשים ארוכים וגם לספק לילדים משהו לדבר עליו. מוכנים? את זרעי הנבטים תוכלו למצוא בחנויות למזון אורגני, ובדרך כלל כמה שקלים יספיקו לשקית זרעים רצינית למדי. מלבד הזרעים, צריך גם גרב ניילון (אפשר בהחלט לקחת מאמא גרב ישנה שנקרעה) או איזושהי רשת אחרת וצנצנת פשוטה. קחו כף מהזרעים ושימו בצנצנת. שימו לב לא לשים
יותר מדי זרעים - אם הצנצנת קטנה, שימו קצת פחות מכף. את גרב הניילון מתחו על שפתי הצנצנת והדקו למקום בעזרת גומייה או שתיים. הרעיון הוא שהרשת המתוחה תאפשר להכניס ולהוציא מים מהצנצנת מבלי שהזרעים יפלו החוצה. הוסיפו מים לצנצנת כך שהזרעים יהיו מכוסים לגמרי, אך לא יותר, ותנו להם לשכב בסביבות 8-10 שעות. לאחר מכן, שפכו את המים מהצנצנת לאט ובעדינות ושימו אותה בצד. כדאי לאחסן את הצנצנת בארון או במקום חשוך אחר שלא יהיה יבש מדי. שימו לב לא להשתמש במים חמים או קרים מדי - מים מהברז מתאימים במיוחד לזה. אגב, את הזרעים אפשר להחזיק בארון או במקרר במשך שנים ארוכות ללא מגבלה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
זרעי נבטים. צילום: ארז בן ארי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
תוצאות, כבר אחרי יממה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
עכשיו, יש להשקות את הנבטים שלוש פעמים ביום במים קרירים. שפכו מים לצנצנת דרך הרשת, נערו את הצנצנת בתנועות סיבוביות ושפכו את המים החוצה. את כל הפעולות יש לעשות לאט ובעדינות מכיוון שהזרעים רגישים למדי. אנו ממליצים לשפוך את המים לצנצנת מתוך כוס ולא ישירות מהברז, וכאשר אנחנו מרוקנים את הצנצנת, להפוך אותה לאט-לאט. המצב האידיאלי עבור הזרעים הוא שהם רטובים מעט - לא ספוגים מים ולא יבשים מדי. כבר לאחר יממה תוכלו לראות איך חלק מהזרעים החלו לנבוט, ולאחר כמה ימים אורכם עשוי להגיע לכמה סנטימטרים. זמן הגידול האידיאלי הוא 4-5 ימים. לאחר מכן יש לשים את הצנצנת על השיש או במקום אחר בו יש אור, אך לא באור שמש ישיר! יש להשאיר את הנבטים באור במשך 6-8 שעות שבמהלכן הם ישנו את צבעם מלבן לירוק.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
שלב 2 ו-3. צילום: ארז בן ארי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
תחליף מעניין לספגטי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
עכשיו אפשר לפתוח את הרשת ולאכול! אם רוצים להחזיק את הנבטים לאכילה עתידית, כדאי לטבול אותם בסיר מים. קליפות הזרעים יצופו במים, ויש לאסוף ולזרוק אותם. הנבטים יחזיקו במקרר כמה ימים לפחות. מלבד הסלט המובן-מאליו, אפשר להוסיף נבטים גם לסנדביצ'ים במקום או בנוסף לחסה. אפשר גם להוסיף אותם לבצק של לחם (כוס וחצי של נבטים לכיכר לחם), אם אתם מאלה שאופים לבד ואפשר להגיש נבטים בתור תחליף מעניין לספגטי - הולך מצוין עם רוטב פטריות בשמנת. בתיאבון!
|  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|