 |
/images/archive/gallery/209/600.jpg דייסה.
צילום: קיי-אר-טי  |
|
|
דייסה היא אחלה פיתרון מחמם, משביע ובריא לערבי החורף הקרים. קחו ארבעה מתכונים כאלה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
בתיה מוסקוביץ' 25/11/2004 17:56 |
|
|
|
|
 |
דייסה היא מאכל אידיאלי לערבי החורף הקרים: היא מחממת, משביעה, מהנה ומספקת שפע של פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B וסידן. ניתן להכין דייסות
בגרסאות רבות, עם דגנים שונים וברמות שונות של שומן ואנרגיה, בהתאם להעדפה האישית ובהתאם לצורכי הגוף השונים. להלן מתכונים לדייסות דגנים במספר גרסאות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דייסת סולת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ניתן להכין דייסה סמיכה מאוד או דלילה (בהתאם להעדפה האישית), על ידי שינוי היחס בין כמות החלב לכמות הסולת.
חומרים לדייסה סמיכה: 1/2 כוס סולת (100 מ"ל) ליטר חלב
חומרים לדייסה דלילה: 1/8 כוס סולת (25 מ"ל) 1/2 ליטר חלב אופן ההכנה: מביאים את החלב לרתיחה. מוסיפים את הסולת בזרם דק, תוך כדי ערבוב במקצף מתכת. ממשיכים לערבב ומבשלים כך מספר דקות. מנמיכים את החום, מכסים את הכלי ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב.
אפשר להוסיף מעט סוכר, מלח וחמאה או שמן זית על פי הטעם. ניתן להגיש עם לפתן פירות או פירות טריים ודבש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מהירת הכנה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה 1 ורבע כוס חלב (אפשר לשנות את כמות החלב, בהתאם למידת הסמיכות הרצויה) קורט מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, אם אוהבים דייסה סמיכה וחלקה, או כל 10-20 שניות, אם אוהבים דייסה, שאפשר להרגיש בה את גרעיני הקוואקר.
כשהדייסה מוכנה אפשר להוסיף: צימוקים עם מעט אגוז מוסקט וקינמון פרוסות בננה וקוקוס טחון סובין חיטה וסוכר חום (או ממתיק מלאכותי) דבש ורסק תפוחי עץ פירות יבשים ושקדים
גרסה להכנה במיקרוגל: 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה 1 ורבע כוס חלב קורט מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה מתאימה למיקרוגל ומבשלים במשך דקה ו-20 שניות. מערבבים בעדינות את גרעיני הקוואקר ומחזירים למיקרוגל למשך דקה נוספת. בהתאם להעדפת הסמיכות, ניתן לכסות את הדייסה המוכנה, לאחר הבישול, ולהמתין דקה נוספת או להוסיף חלב לקבלת דייסה דלילה יותר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
דייסת קוואקר. צילום: קיי-אר-טי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
דייסת אורז עגול
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 1 ושליש כוס מים כפית מלח כף חמאה מקל קינמון 2/3 כוס אורז עגול וקצר 2/3 2 כוסות חלב כף סוכר חום
אופן ההכנה: מרתיחים מים עם מלח, חמאה וקינמון. מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות. מוסיפים חלב וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ-30-40 דקות נוספות עד לספיגת החלב. יש לערבב באופן קבוע על מנת למנוע חריכה של הדייסה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מגישים עם תוספת חלב, סוכר וקינמון על פי הטעם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דייסת גריסי פנינה בתנור
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: כוס ורבע (250 מ"ל) גריסי פנינה 1/2 ליטר מים 1/2 1 ליטר חלב כפית מלח אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ומניחים בכלי משומן המתאים לתנור. אופים את הדייסה בחום של 125 מעלות, במשך 4-5 שעות. ניתן להכין דייסה דומה עם גרעינים מלאים של קוואקר, חיטה, אורז, כוסמת ודוחן. מגישים את הדייסה עם תוספת חלב , רסק פירות או רוטב פירות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|