ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
רטוב וחם
דייסה היא אחלה פיתרון מחמם, משביע ובריא לערבי החורף הקרים. קחו ארבעה מתכונים כאלה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
בתיה מוסקוביץ'
25/11/2004 17:56
דייסה היא מאכל אידיאלי לערבי החורף הקרים: היא מחממת, משביעה, מהנה ומספקת שפע של פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B וסידן. ניתן להכין דייסות
בגרסאות רבות, עם דגנים שונים וברמות שונות של שומן ואנרגיה, בהתאם להעדפה האישית ובהתאם לצורכי הגוף השונים. 
 
להלן מתכונים לדייסות דגנים במספר גרסאות.
דייסת סולת
ניתן להכין דייסה סמיכה מאוד או דלילה (בהתאם להעדפה האישית), על ידי שינוי היחס בין כמות החלב לכמות הסולת.

חומרים לדייסה סמיכה:
1/2 כוס סולת (100 מ"ל)
ליטר חלב

חומרים לדייסה דלילה:
1/8 כוס סולת (25 מ"ל)
1/2 ליטר חלב
 
אופן ההכנה: 
מביאים את החלב לרתיחה. מוסיפים את הסולת בזרם דק, תוך כדי ערבוב במקצף מתכת. ממשיכים לערבב ומבשלים כך מספר דקות. מנמיכים את החום, מכסים את הכלי ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב.

אפשר להוסיף מעט סוכר, מלח וחמאה או שמן זית על פי הטעם. ניתן להגיש עם לפתן פירות או פירות טריים ודבש.
דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מהירת הכנה
חומרים:
1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
1 ורבע כוס חלב (אפשר לשנות את כמות החלב, בהתאם למידת הסמיכות הרצויה)
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, אם אוהבים דייסה סמיכה וחלקה, או כל 10-20 שניות, אם אוהבים דייסה, שאפשר להרגיש בה את גרעיני הקוואקר.

כשהדייסה מוכנה אפשר להוסיף:
צימוקים עם מעט אגוז מוסקט וקינמון
פרוסות בננה וקוקוס טחון
סובין חיטה וסוכר חום (או ממתיק מלאכותי)
דבש ורסק תפוחי עץ
פירות יבשים ושקדים

גרסה להכנה במיקרוגל:
1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
1 ורבע כוס חלב
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה מתאימה למיקרוגל ומבשלים במשך דקה ו-20 שניות. מערבבים בעדינות את גרעיני הקוואקר ומחזירים למיקרוגל למשך דקה נוספת. בהתאם להעדפת הסמיכות, ניתן לכסות את הדייסה המוכנה, לאחר הבישול, ולהמתין דקה נוספת או להוסיף חלב לקבלת דייסה דלילה יותר.
דייסת קוואקר. צילום: קיי-אר-טי
דייסת אורז עגול
חומרים:
1 ושליש כוס מים
כפית מלח
כף חמאה
מקל קינמון
2/3 כוס אורז עגול וקצר
2/3 2 כוסות חלב
כף סוכר חום

אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח, חמאה וקינמון. מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות. מוסיפים חלב וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ-30-40 דקות נוספות עד לספיגת החלב. יש לערבב באופן קבוע על מנת למנוע חריכה של הדייסה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מגישים עם תוספת חלב, סוכר וקינמון על פי הטעם.
דייסת גריסי פנינה בתנור
חומרים:
כוס ורבע (250 מ"ל) גריסי פנינה
1/2 ליטר מים
1/2 1 ליטר חלב
כפית מלח
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומניחים בכלי משומן המתאים לתנור. אופים את הדייסה בחום של  125 מעלות, במשך 4-5  שעות. ניתן להכין דייסה דומה עם גרעינים מלאים של קוואקר, חיטה, אורז, כוסמת ודוחן. מגישים את הדייסה עם תוספת חלב , רסק פירות או רוטב פירות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...