ראשי > סטייליסימו > עשר
בארכיון האתר
10 עובדות על סויה
מהם היתרונות התזונתיים של הפולים, איזו מדינה נחשבת למגדלת העיקרית שלהם ועוד עובדות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
דורית קצף
22/11/2004 17:05
1. פולי הסויה נראים כמו קטניות אחרות ומקום הולדתם הוא בסין. עד שנות ה-50 סין הייתה המגדלת העיקרית של הסויה, אך מאז ארה"ב הפכה לבעלת 50% מהיצור העולמי.
 
2. מפולי הסויה מייצרים מגוון של מוצרים: טופו, חלב סויה, מיסו, טמפה, רוטב סויה ועוד. בחלב הסויה משתמשים כחלב ניגר, עם קפה, דגני בוקר, לבישול ולאפייה.
 
3. ניתן להכין מיונז מחלב סויה, כשהיתרון הגדול טמון בכך שהוא ללא ביצים, ללא כולסטרול ובעל ערכים בריאותיים רבים. במרקמו וטעמו הוא דומה למיונז הרגיל.

4. לסויה יתרונות תזונתיים ייחודים, המבדילים אותה מיתר הקטניות. הסויה הינה קטניה העשירה ביותר בחלבון מושלם, שערכו הביולוגי הוא הגבוה ביותר בהשוואה לחלבונים צמחיים אחרים.
 
5. הסויה מהווה מקור עשיר למינרלים כמו סידן, מגנזיום וברזל, וויטמינים מקבוצה B.
 
6. שמן הסויה עשיר בחומצות שומן "הטובות" ובלתי רוויות.
 
7. הסויה מכילה חומרים הנקראים פיטוסטרולים, אשר מסייעים להקטנת ספיגת הכולסטרול מהמזון בגופנו.
 
8. לצריכת מוצרי מזון המבוססים על סויה תכונות רפואיות כגון מניעת מחלות לב, סרטן ואוסטיאופרוזיס.
 
9. הישראלי צורך בממוצע 1 ליטר סויה לשנה, הקנדי - 2 ליטר, הבלגי - 1.6 ליטר והאוסטרלי - 3.5 ליטר.
 
10. המהפכה בסויה, שהובילה לגידול בתחום, התחילה באוקטובר 1999, כאשר משרד המזון והתרופות האמריקני (FDA) הכריז על סויה כמפחית סיכון למחלות לב. צריכה של לפחות 25 גר' חלבון סויה ביום עשויה לסייע לירידה משמעותית של רמת הכולסטרול בדם.

דורית קצף היא מנהלת השיווק של מותג משקאות ומעדני הסויה "אלפרו"

אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

עשר
עשר: הקצביות ששפים אוהבים  
עשר: המסעדות השולטות בישראל  
עשר: מכות סטייל  
עוד...