 |
/images/archive/gallery/206/916.jpg מסעדת טאטאמי בחיפה.
צילום: ארז בן ארי  |
|
|
האיש שלנו בצפון הרחוק, ארז בן-ארי, מעביר ויש על "טאטאמי", היפנית החדשה בעיר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
ארז בן ארי 21/11/2004 15:02 |
|
|
|
|
 |
מאז עזב הטבח של מסעדת גלי-ים את ישראל, נפער חור גדול בעולם הסושי החיפאי. מסעדות שונות ניסו לענות על הצורך, חלקן בהצלחה חלקית וחלקן בכישלון מהדהד. טאטאמי נפתחה לפני זמן קצר. האם היא תהיה זו שתביא את הגאולה? בואו נראה. נכנסנו לטאטאמי, אני וזוגתי בשבת בערב. זהו זמן לחוץ במיוחד עבור רוב המסעדות והזדמנות טובה לשפוט לא רק את טיב האוכל אלא גם לראות איך המקום מאורגן. בזמנים כאלה המלצרים נאלצים להתמודד עם עומס עבודה, נדנודים של הרבה לקוחות ולחץ גדול לנפנף לקוחות שסיימו לאכול ולהכניס חדשים למסעדה. המסעדה ממוקמת במקום מרכזי, קרוב למרכז-חורב, ולכן חנייה באזור היא לא עניין של מה בכך.
המסעדה הייתה מלאה כמעט לחלוטין, ולכן בחרנו לשבת בחוץ. המרפסת פונה לרחוב חורב, שהוא עמוס למדי, אך ממוקמת קצת מתחת לכביש כך שאין רעש והאוויר נעים למדי. היא מעוצבת בגוונים כהים ומאוד אסטטית גם ליושבים אל השולחן וגם ליושבים על הבר, שכולל מסוע סושי כמקובל במסעדות יפניות רבות. האוכל מוגש בכלים יפניים יפים ואיכותיים ואפילו מקלות האכילה הפשוטים מוגשים בעטיפת נייר המעוצבת בהתאם לרוח המקום. כבר נראה טוב. התפריט של טאטאמי נראה מגוון ומעניין. מבחר גדול של מנות סושי, קומבינציות גמישות בין 50 ל-90 שקל, וגם מנות יפניות נוספות, החל ממרק מיסו ועד טמפורה ותבשילים שונים. בת זוגי הזמינה קומבינציית הוסומאקי בחמישים ש"ח המאפשרת לבחור 3 סוגי רול הוסומאקי מהתפריט. אני הזמנתי מנה בשם גיודון, שהיא תבשיל המבוסס על בקר חתוך-דק ואורז. בנוסף, הזמנו שנינו טה-מאקי - זוגתי העדיפה "שאטה" המורכב מסלמון וביצי סלמון ואני בחרתי בצמחוני הכולל שיטאקה, טמאגו, עירית וגזר.
עוד לפני שהגיעו המנות, קיבלנו מנה של מרק מיסו על חשבון הבית שאותה מגישים, כך נמסר לי על ידי המלצרית, לכל סועד. המיסו היה טעים, אבל לא יוצא דופן.
הגיודון מגיע כקערת אורז גדולה עם רצועות דקות מאוד של בקר רך. לצידו, מוגשת קערית עם ביצה חיה. לקוחות רבים, כך מסתבר, חוששים מאכילת ביצה חיה ולכן היא מוגשת בנפרד והסועד יכול לוותר עליה אם הוא חושש. אני לא ויתרתי, כמובן, וגם לא הצטערתי. התוספת לטעם חשובה, הטבח מקפיד להשתמש בביצים טריות ולי לא נגרמו תופעות לוואי. הגיודון היה טעים ביותר ומשביע מאוד (ואני אדם שרגיל לחסל סטייקים מאסיביים ביותר, כידוע).
ההוסומאקי שבחרה זוגתי היו טונה חריפה, סלמון סקין I/O (אינסייד אאוט) וסורימי+שיטאקה. גם הרולים וגם הטה-מאקה שקיבלנו היו עשויים במקצועיות גבוהה והוגשו לנו במהירות למרות העומס. האצה ושאר המרכיבים היו איכותיים ביותר, והאורז עשוי בדיוק בצורה הנכונה. גם אני וגם זוגתי מאוד נהנינו מהטעם. חשבון: גיודון - 40 ש"ח קומבינציית הוסומאקי - 50 ש"ח 2 מרק מיסו - חינם אין כסף טה-מאקי צמחוני - 13 ש"ח טה-מאקי שאקה - 17 ש"ח 2 משקאות קלים - 14 ש"ח
סה"כ: 134 ש"ח שורה תחתונה: אוכל מעולה, מבחר גדול, סושי מקצועי מאוד ומלצריות אדיבות ומקצועיות. חנייה קצת קשה, אבל אנחנו בהחלט נשוב לשם. מומלץ בחום. טאטאמי, רח' חורב 10, חיפה. טלפון: 04-8254787.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|