 |
מסעדת הבית התימני נפתחה לפני תשע שנים בשכונה א' בבאר-שבע ומאז הפכה למוסד קולינרי. סביב כמה שולחנות קטנים ובתפאורה של מקלטי רדיו עתיקים התאספו חובבי אוכל תימני ביתי ובעיקר מעריצי המרק התימני של נתן כהן. לאחרונה עברה המסעדה לעיר העתיקה של באר-שבע. רוב הלקוחות נהנים מהמקום המורחב ומהריהוט המודרני, אבל נתן כהן, המייסד והמבשל הוותיק, לא כל כך מאושר. עכשיו הוא שוהה הרבה יותר במטבח ופחות יוצא ממנו כדי לדבר עם הסועדים שלו. כדי לדבר עם נתן צריך להיכנס למטבח. "אבא שלי היה חולה ועבר ניתוח", הוא מספר. "הרופאים אמרו לו שזה בגלל אוכל לא בריא. החלטתי שאני מתחיל לבשל אוכל בריא. אצלי אוכלים אוכל בריא עם הרבה חילבה. זה לא סוד שהאוכל התימני הוא הבריא ביותר בעולם". נתן מדבר, רץ להניח את השיפודים על האש ולאחר מכן נוטל מכל בצק. בחוץ ממתין הטאבון הגדול, שנבנה מדוד ישן. נתן מדביק ביד את עיגול הבצק על דופן הטאבון, וכעבור כשתי דקות שולף סאלוף, לחם-פיתה תימני. הסאלוף מוגש בסלסילת קש, ופשוט קשה להפסיק לאכול ממנו, בייחוד כשמתלווים אליו טחינה ביתית וחריפים תימניים. על האש ניצבים סירים גדולים, ומזל חרר, עוזרת הטבח, יוצקת מרקים לקערות מודרניות. עד השדרוג האחרון הוגשו המרקים בקערות פח, כמו פעם. עכשיו, לצד הריהוט החדש, יש גם כלים חדשים. התפריט כולל מרק שעועית, מרק רגל, מרק זנב ומרק ראש, קובנה, ג'חנון, מלאווח, סבייה, ממולאים, דגים ובשרים על האש. ולסיום - נתן מגלה איך הוא מכין את מרק הרגל שלו: "קונים רגל טרייה של פרה, רצוי רגל של עגל. מבשלים ארבע שעות במים, ותוך כדי מסירים את הקצף שנוצר למעלה. מנמיכים את האש ומוסיפים תבלינים כמו חוואייג', פפריקה וקצת שום. מבשלים כל הלילה על אש קטנה, ובבוקר זה מוכן". הבית התימני, ההסתדרות 98, העיר העתיקה, באר-שבע. טלפון: 08-6288858.
|
 |
 |
 |
 |
|
|