 |
/images/archive/gallery/152/621.jpg ספגטי אלי אוליו.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
בעקבות תוכנית על ערפדים, קרין גורן מבליחה עם מנות קלילות וקיציות, שלא יכולות בלי שום |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 12/8/2004 18:07 |
|
|
|
|
 |
בהזדמנות מביכה זו עליי להודות שאת ימי החופש המעטים שלי אני מנצלת לצפייה באחת התוכניות הטראשיות ביותר שידעה אמריקה: "ריקי לייק", כמובן. מדובר בריטואל חוזר: מדי יום חופשי אני עושה את דרכי אל המכולת, רוכשת לי חבילת במבה ושקית שוקו, שבה לביתי וללא שום קשר למזג האוויר השורר בחוץ, אני מתכסה לי בשמיכת פוך ויושבת לצפות בתוכנית האנינה. דווקא השבוע, כשנקרתה בדרכי הזדמנות ליום חופשי שכזה, החליטו מפיקי העל של ריקי לצלם תוכנית שלמה על ערפדים. לא שהנושא הפתיע אותי, בכל זאת מדובר ב"ריקי לייק", שידעה מימיה תוכניות מסוג "אני מאוהב באמא של החברה שלי", או "את שמנה מדי בשביל להיות חשפנית", אך הפעם ניכר היה שגם ריקי החביבה נבעתה למראה התמהונים שגדשו את במתה. מדובר, אם כן, בחבורת אנשים המשוכנעים שהם ערפדים. במהלך היום הם ישנים בארונות קבורה מרופדים ובלילות הם לוגמים דם, שאותו הם משמרים בצנצנת החלב במקרר הביתי שלהם. ביזאר זו לא מילה. כשהתוכנית הידרדרה למציצות דם הדדיות, החלטתי שהגיע הזמן לפרוש, לא לפני שהצטיידתי,
לשם הביטחון, באמצעי הבטיחות האולטימטיבי נגד ערפדים: השום, כמובן, שסגולותיו הבריאותיות ("אנטיביוטיקה מן הטבע") והקולינריות הן רבות, אך גם יכולתו להרחיק את מוצצי הדם המיותרים מדרכנו, ולו מחמת הריח, היא מועילה ביותר. אז הפעם במדור - השום הוא המלך. מנות קלילות וקיציות, שלא יכולות בלי שום: ספגטי בשום ובשמן זית, סלט עגבניות מרוקאי עם שום וכוסברה, סלט חצילים בשום ובטחינה גולמית, ויש אפילו מתכון אחד למי ששונא שום: ראשי שום אפויים בשמן זית ובטימין. זאת מכיוון ששום שעובר בישול איטי מאבד את הניחוח החזק והופך, תאמינו או לא, למתוק. נגד הריח, אגב, ניתן להיעזר בלעיסת פטרוזיליה ובשפשוף הידיים בלימון. ואם כלי המטבח שלנו מדיפים ניחוח שום, עוטפים אותם בנייר עיתון ומניחים בארון. אחרי כמה ימים נפטרים מהעיתון וגם מהריח. תודה ל"דורות-מוצרי שום ותיבול" על הייעוץ והמתכונים. הם אלה שעושים לנו חיים קלים ומייצרים שום כתוש (שהם מגדלים בעצמם בשדות קיבוץ דורות) וקפוא בצנצנת, וכך הוא לא מאבד את סגולותיו הבריאותיות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ראשי שום אפויים בשמן זית וטימין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
טעם השום לאחר האפייה מאבד את עוקצנותו ומתקבל מתקתק במרקם נימוח. לאחר האפייה סוחטים את תוכן שיני השום החמות על פרוסת לחם ומתענגים. וזה טעים גם קר. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 40 דקות החומרים: 4 ראשי שום 4 כפות שמן זית מלח גס לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם 4 גבעולי טימין אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מניחים כל ראש שום מעל ריבוע נייר כסף. מזליפים כף שמן זית מעל כל ראש ומתבלים לפי הטעם במלח גס ובפלפל שחור. מניחים מעל את הטימין, סוגרים את נייר הכסף (מהדקים מלמעלה כמו סוכריה) ואופים 40-30 דקות, עד שלחיצה קלה מגלה לנו שראשי השום רכים מאוד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
ראשי שום אפויים. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
ספגטי בשום ושמן זית (אלי אוליו)
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פסטה איטלקית קלילה (אלי - שום, אוליו - שמן, מאיטלקית), מצופה שמן זית בניחוח שומי ומנוקדת בפטרוזיליה, שמכינים בצ'יק. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות. החומרים: חבילה של 500 גרם ספגטי שליש כוס שמן זית 8-7 שיני שום פרוסות דק קמצוץ צ'ילי יבש מלח לפי הטעם רבע כוס פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: מבשלים את הספגטי במי מלח רותחים לפי הזמן המצוין על האריזה. בינתיים מחממים שמן זית במחבת עם פרוסות שום עד שהן מזהיבות, מוסיפים את הספגטי, מבושל ומסונן, ומתבלים בצ'ילי ובמלח. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | סלט חצילים בשום ושמן זית. צילום: מיכל לנרט | |
|
|
|
|
|
|
|
|