ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
משוגעים, רדו מהפסיפלורה
גבי בר חיים מביאה את רשימת המעדנים המומלצים ואלה שבשום אופן אסור להכניס לקיבה ביום האהבה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
1/8/2004 18:03
הנה שוב נוחת עלינו יום האהבה בקלילות שלא הייתה מביישת את לימור בלוקמן. על פניו, זהו חג רומנטי ומשובב לבבות, אבל האמת היא שזהו הזמן, חברים, בו מסעדות ישראל מחפשות את הכסף שלכם, ובונות פלטפורמות מורכבות על מנת לקבל אותו, וכמה שיותר. אבל על מסורת קשה לוותר. לכן, לא אתחנן שתשבו בבית במקום להסתופף עם העדרים המיוזעים, הגודשים את המסעדות בעיניים
מכוכבות.

במקום זה, ולכבוד האירוע, בחרתי להנפיק את ארבעת הפייבוריטים הקולינריים שלי לחג. אלו שעדיין לא נמאסו, או לחילופין לעולם לא ימאסו. לצידם, ובאמת חשוב יותר, מצורף מניפסט אזהרה מכל המנות והמרכיבים שיכולים לגרום לסיבוכים מסעדנים מביכים בחג האהבה, מניסיונם העשיר של שפנפני העונות הקודמות. ואל תעשו מה שאני לא הייתי עושה.
הו, כן
שמפניה/קאווה - קיטשי? יתכן. אבל שמפניה, כשהיא טובה, משנה מצב צבירה. וגם אם אין לכם כסף לדום פריניון או בולינג'ר, אתם בהחלט יכולים להסתפק באחות הפוחזת והזולה יותר, הקאווה הספרדית. ובאווירת הקיטש הקיצונית, הרשו לי להמליץ על מימוזה לבוקר שאחרי, באדיבות איל לביא מ"פסטיס": צריך רק 125 מ"ל שמפניה קרה, 45 מ"ל מיץ תפוזים טרי ו-15 מ"ל ליקר תפוזים מסוג קורסאו או כל סוג אחר. מערבבים את מיץ התפוזים עם הליקר, מפזרים מעל את השמפניה. מערבבים היטב ומגישים קר.
 
אויסטרים - האפרודיזיאק האולטימטיבי, והתוצר הסקסי ביותר של הים. ואם שגיא קופר הנעבעך לא היה מעלה זאת רגע לפני, הייתם עכשיו קוראים על נפלאותיהם בהרחבה. אבל ככה זה בחיים. ולכן, אנסה להסביר בכמה מילים את הפלא הלז: ראשית יש להן ארומה משכרת של ים, עד כדי שיש שפים שנשמעו מתבטאים באומרם שמדובר בריח אשה אמיתי.
 
מלבד הארומה, גם תוכה של הצדפה נראה כאיבר מין סקסי במיוחד. הוסיפו לזה את המרקם החלקלק, האכילה החושנית עם הידיים והלשון ותקבלו חוויה קולינרית (ואוראלית?) מסעירת חושים. קזנובה היה מתחיל את היום עם 4 תריסרים כאלו, אבל האגדה מספרת שגם אלן דלון, המאהב החושני, לא ויתר עליהן.

מבין הזנים, בלון נחשבת לאויסטר היוקרתית ביותר, אבל גם האחרות מספקות בהחלט. אם המסעדה לבחירתכם מגישה אותם, בבקשה אך תהססו: הן יגיעו לשולחן על מצע קרח גרוס, טיפת לימון על צדף, או חומץ (שלא מומלץ בעיני). לעלוע מהיר ולגימת יין לבן יבש במיוחד, ואפשר לפרוש לעסקים.
 
קאווה, השמפניה של הספרדים. צילום: יחסי ציבור  
לאנס ארמסטרונג נהנה מכוס שמפניה בטור דה פראנס. צילום: רויטרס
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...