ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות - מה בט"ו באב?
חלק ב' של המדריך לארוחות יום האהבה. לא לשכוח להזמין מקומות מראש
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
29/7/2004 11:00
ארקדיה
השף עזרא קדם מבשל בארקדיה לרגל חג האהבה. בין הראשונות המוצעות: קרפצ'יו דג ים עם ויניגרט של פרי התשוקה, סלט עולש חם וגבינת עזים צלויה עם אגסים, כבד אווז עם תאנים ושמן וניל ( + 20 ש"ח למחיר הארוחה). בין העיקריות: מנה זוגית של  ריזוטו זעפרן ופירות ים, פילה בס ברוטב שמפניה, או מנה זוגית של נתח קצבים צלוי על גריל עצים.

בקינוחים מוצעים טוויל של דבש ממולא בקרם מסקרפונה שמוגש עם פירות יער, טרפל מוקה וגלידת אספרסו ומרק פרי התשוקה המוגש עם סורבה יוגורט עזים. מחיר הארוחה: 175 ש"ח לסועד.

בנוסף, וכראוי לחג האהבה, משקאות אלכוהוליים של קיץ יוצעו לסועדים בהנחה של 25%. במבצע: קוקטיילים מעוררי תשוקה על בסיס שמפניה (ברוט ירדן) דוגמת קיר רויאל, שמפניה עם פסיפלורה, ושמפניה עם פירות יער טריים.

ארקדיה. מטבח ישראלי עילי. אגריפס 10, בסמטה, ירושלים. טל': 02-6249138
דיאדה
לכבוד חג האהבה מכריזים בדיאדה על השבוע שבין ה-27 ביולי ל-2 באוגוסט כ"שבוע של אהבה וזוגיות". במהלך השבוע יערכו במרכז סדנאות שונות בנושאי זוגיות ובמסעדה יוגש תפריט אהבה מיוחד, הכולל מנות כמו קוויאר, פסיפלורה, תאנים ודבש הידועים כמעוררי תאווה.

בתפריט: מנת פתיחה של  בליני עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום ושחור, עיקרית של מדליוני ראמפ סטייק ברוטב תאנים, דבש ורוזמרין בתוספת ירוקת מאודים מוקפצים בשמן זית ולימון, ולקינוח, בליס פסיפלורה עם לב פירות יער אדומים.  הארוחה מלווה בבקבוק יין הבית.

מהמסעדה מבטיחים אווירה מפנקת ומרגיעה, כמו גם טיפולים אלטרנטיביים לסועדים, ללא תוספת תשלום. התפריט יוגש לאורך ערבי כל השבוע ועד ה-2 באוגוסט.

דיאדה. שד' בן גוריון 75, תל אביב. טל': 03-5244484.
המטבח של רמה
במטבח של רמה חוגגים בערב ט"ו באב (יום א'). לכבוד האירוע, מציעה רמה בן צבי ארוחה של 8 מנות, בניחוח פרובנסאלי. בין המנות: פטה כבד מוגש עם תאנה ומרקחת עגבניות שרי, בויאבז, נתחי קונפי אווז על סלט ירוקים ועדשים שחורות, שוק טלה פרובנסיאל, עם פסטה פלפלים קלויים ותרד, גלידת לוונדר על עוגיות שקדים ארמניאק, פלטה גבינות עיזים ממחלבות בוטיק וטראפלס שוקולד. הארוחה תלווה במופע שאנסונים צרפתיים, משולבים בקטעי קריאה ומשחק.
מחיר הארוחה: 275 ש"ח לאדם.

המטבח של רמה. מושב נטף. טל': 02-5700954.
בישולים
בית הספר המקצועי בישולים מציע לחג האהבה סדנת בישול  זוגית. השף מאיה דרין תעביר לגברים סדנא על בשרים והקשר שלהם לאהבה. בין המנות שיבושלו: מניפת חזה מולארד בפטל ושמפניה; כבד אווז בליווי מרקחת תאנים וסירופ פלפל ו-וניל. במקביל, השף אבישי סייג ילמד את הנשים להכין מנות כטרין ירקות קלויים ברוטב רימונים וניוקי ברוטב יין לבן, שמנת ופטריות יער.

בסוף שלב הבישול תוגש לזוגות הבשלנים ארוחה רומנטית. בין המנות בתפריט: כבד אווז בליווי מרקחת תאנים וסירופ פלפל שחור ו-וניל, תאנים מסוכרות קלויות עם גבינת צאן, מניפת חזה מולארד בפטל ושמפניה בתוספת תפוחי אדמה קונפי, וניוקי טרי ברוטב יין לבן, שמנת ופטריות יער. לקינוח יוגשו טראפלס שוקולד בטעמים שונים ושטרודל תפוחי עץ ופירות יבשים, עם זביונה גווירצטרמינר. הסדנה תערך בט"ו באב (2/8) בין השעות 19:00-23:00. מחיר: 600 ש''ח.

בישולים, בית הספר המקצועי לאומנויות המטבח. רח' הזרם 10 תל-אביב. טל': 03-6819141.
קיארה
במסעדת קיארה חוגגים את ט"ו באב בסימן אהבה איטלקית. השף בועז קויטנר מציע לכבוד האירוע ארוחה זוגית, באווירת המטבח האיטלקי-והים תיכוני. בתפריט: מנות חגיגיות לכבוד האירוע של פסטות, פירות ים, בשרים ושאר הפתעות,יחד עם יין משובח וקינוחים מעוררי תיאבון. מהמסעדה מבטיחים אווירה רומנטית לסועדים, ולרגל חג האהבה לבבות שוקולד יחולקו לזוגות בתום הארוחה.
 
קיארה - Chiara, קצה הטיילת, מרינה וילג' הרצליה, טל. 09-9579070.
 
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...