  | 
                    	בשלושת הימים האחרונים אני במערכת יחסים. חברה שנסעה לניו יורק השאירה לי את הטיפול בחתולתה, ממבט ראשון יצור שמנמן וחביב לבריות, ממבט שני מפלצת מג'הנום. זו בילתה את סוף השבוע במניפולציות מתוחכמות על חשבוני, כולל לשחק אותה מתה, להעלם ולעשות קולות של אנורקסיה בהתאמה. 
  החום, כמו גם תרגילי המנהיגות של המנוולת, הותירו אותי מעורערת ומצולקת (מהשריטות). אבל ברגע האחרון, ולפני שאחת מאיתנו משליכה עצמה מהמרפסת, עלה בדעתי מה יכול למנף את היחסים בינינו לתחום הסביר. יוגורט. ולא סתם אחד קנוי, אלא אחד ביתי, שעשוי במיטב המסורת של בית סבתא. 
  האמת, שגם ללא חתולת האשפתות, הייתי 
 מרגישה צורך ללהג מעט על עניין היוגורט. קודם כל, כי יוגורט שמכינים בבית טעים פי אלף מכל אחד שתקנו בחנות (טוב, כמעט מכל אחד). וחוץ מזה, הוא הרבה יותר זול. מה שנקרא, גם דופקים את התאגידים, וגם מצטננים בהתאמה. 
  מבחר המתכונים והלאומים שמשתמשים ביוגורט הוא באמת מגוון: בטורקיה עושים ממנו איירן - משקה מרענן עם סודה; בהודו מגישים אותו כלאסי או במרינדה לעוף, ביוון מדגמנים צזיקי מופתי והערבים, כמו גם הארמנים וההודים, מגדילים לעשות, ועושים בו שימושים מעולים עם בשר כבש. כל שצריך לבילוי הזה הוא צנצנת יוגורט, שקית חלב, וסוג של תחושת שליחות. ואגב, גם חתולים מתים על זה. 
                  | 
                   | 
                
               
               
                  | 
                  | 
                  | 
               
              
              
             | 
             
				              | 
			                  
				             
				               
                                 
                                 
							         
    					                  | 
    						              | 
    						              | 
    					             
                                    
							        
                                         | 
								        יוגורט ביתי
  | 
								          | 
                                     
							         | 
							              | 
                                          | 
							         
							        
  						                  | 
  						             
                                    
                                         | 
                                        	תתכוננו: זו הפעם האחרונה שתקנו יוגורט מסחרי. מהפעם הבאה, שלוש כפות היוגורט יהיו תוצרת הבית. השכפול, הטעם והחיסכון, שווים השקעה.     חומרים:  1 ליטר חלב 3%. אם מצליחים למצוא - עדיף של עיזים או כבשים 3 כפות יוגורט (בטעם טבעי, מה שנקרא, בלי תוספות טעם שונות. אישית, היוגורט של מחלבות יעקב'ס הוא החביב עלי, אבל גם זה של תנובה הוא אחלה)
  כלים:  צנצנת גדולה, לפחות של ליטר סיר נירוסטה, (ברזל ואלומיניום יגרמו לטעם לוואי לא נעים) כף (שוב, לא מברזל)   ההכנה: 1. מחממים את החלב בסיר, ובדיוק כשהחלב מגיע לרתיחה - מכבים את האש. מצננים עד שפושר.  2. מוסיפים לסיר 3 כפות של יוגורט, ומערבבים. מכניסים לצנצנת, ומשאירים במקרר ליום, או יומיים, לאוהבי יוגורט מוצק יותר. הבקטריות כבר יעשו את שלהן.
  
                  | 
                   | 
                
               
               
                  | 
                  | 
                  | 
               
              
              
             | 
             
				              | 
			                  
				             
				               
                                 
                                    
                                          
                                      |  
   
     | 
      		 צזיקי. סמיך במיוחד
       | 
       |  
				              | 
			                  
				             
				               
                                 
                                 
							         
    					                  | 
    						              | 
    						              | 
    					             
                                    
							        
                                         | 
								        לאסי
  | 
								          | 
                                     
							         | 
							              | 
                                          | 
							         
							        
  						                  | 
  						             
                                    
                                         | 
                                        	של רינה פושקרנה מ"טנדורי"  
  החומרים: 1/4  1  כוסות יוגורט טבעי  1 כף סוכר  2 כפות מחית פירות (אפשרויות: בננה מרוסקת / מנגו רך מרוסק) 1 פיסטוק כתוש 1/2  1  כוסות קוביות קרח 1 כפית זעפרן מושרה במעט מים חמים 4 טיפות מי ורדים   ההכנה:  1. מקציפים היטב את היוגורט במיקסר. מוסיפים את הסוכר ומקציפים שוב. 2. מוסיפים את הקרח, מחית הפירות והזעפרן ומקציפים במשך 2 דקות נוספות. 3.  מוזגים לכוס גבוהה, ומקשטים למעלה עם הפיסטוק הכתוש.                  |                    |                                                                 |                   |                   |                                                         |              
            
           |