 |
תקופת החלוצים וייבוש הביצות הסתיימה מזמן, וכבר 17 שנה לא אובחן בארץ מקרה של כולירה. ובכל זאת, כדי למנוע סיכונים מיותרים להתפרצות המחלה, פרסם משרד הבריאות הנחיות חדשות בנוגע למזון שאמור להיות הכי בריא בשבילנו - הירקות. חיידק הכולירה פעיל ב-120 מדינות בעולם, ולהערכת משרד הבריאות אחת הסכנות הגדולות היא ירקות שחלקם מיובאים לארץ. לכן הכין שירות המזון הארצי המלצות חדשות לציבור, כיצד לקנות ירקות ואיך לשטוף אותם: 1. למנוע מגע בין הירקות לבין מוצרי מזון שנאכלים ללא בישול, כמו לחם או גבינה, ולא להכניס אותם לאותה שקית ניילון.
2. לשטוף את הירקות במי ברז להסרת הלכלוך הגס ולאחר מכן לטבול אותם בקערת מים עם נוזל לשטיפת כלים.
3. לשפשף את הירקות בתוך הקערה במברשת.
4. לשטוף את הירקות שוב במי ברז זורמים.
5. לייבש את הירקות באוויר או בעזרת מגבת נקייה.
6. לאחסן אותם במקרר. הירקות המסוכנים ביותר להעברת כולירה הם ירקות גדולים, מחוספסים, שעירים ובעלי קיפולים, כמו פטרוזיליה, שעועית, קישוא וחסה. נוסף על כך, אסור לקנות ירקות פצועים כמו עגבנייה פגומה ומלפפון שבור - שעליהם חיידקי הכולירה מתרבים בקלות. "הכולירה עדיין יכולה להופיע בארץ, לגרום תחלואה ותמותה גבוהות, ולהפוך לבעיה של בריאות הציבור", הסביר ד"ר פאול סלייטר, מנהל המחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות.
|
 |
 |
 |
 |
|
|