 |
איך שנהיה חם, אין יותר סלטים. איכשהו, בטרנספורמציה הביזארית שבין העונות, הופך אותו אגד חסות המוכר כתוספת מהחורף, למנה העיקרית עצמה. אלה הם הסלטים (הטעם על הט', בבקשה) הקיציים: מופע אימים של קערות עצומות מימדים, המסתירות בתוכן ק"מ רבוע של עשביה, וזה עוד במקרה הטוב. במקרה הטוב פחות, גם דוחפים לך פנימה תירס/טונה/פטריות מקופסה, משל היית רשג"ד בטיול שכבתי. וזה, אנשים, כבר ממש לא סלט. זה כבר הסנאף של האוכל. ולמה סנאף? כיוון שאין עצוב יותר מלהביט בפנים מעונות, הגורסות עלעל אחרי עלעל, תלתל צנונית אחרי גזיז גזר דרדל'ה, בידיעה המייאשת שמחר אוכלים עוד אחד כזה. התירוץ לחזרה על הריטואל האובדני פשוט עד כאב: ככה זה בקיץ, או "חם מדי בשביל אוכל אמיתי", כפי שהגדירה לי שפנפנה מנוסה. מצד שני, יתכן בהחלט שמדובר פשוט בסוג של מזוכיזם: האנשים האלה פשוט נהנים להשתעמם. אז נכון, במנגל של יולי
הגוף דורש מוצקים צוננים, אבל האמת היא שאפשר לנפק כאלה מבלי להפוך למכרסם על בסיס יומי. לאכול סביצ'ה, למשל. מדובר בקונספציה פרואנית במקור, שהפכה למגה להיט בכל הגלובוס. הסביצ'ה מורכב קודם כל מדג ים לבן נא - פרידה, פלמידה לבנה או אינטיאס, המושרה במיץ ליים (לימונים ירוקים) ובתבלינים, כאשר הבולט ביניהם הוא כוסברה. הטכניקה פשוטה: משרים את הדג במשרה לכמה שעות, או יותר עדיף כמה דקות - לחובבי הטעם הדגי. התוצאה: דג מעט "מבושל" בתחמיץ וטעים נורא. ורגע לפני המתכונים, כמה מילים על רכישת הדגה: כשבוחרים דג כדאי קודם כל לבדוק לו את העיניים. אלו צריכות להיות בולטות ושחורות, ולא עכורות, מה שמעיד על חוסר טריות. ואגב, כדאי לא להתבייש ולגעת – עור של דג טרי צריך להיות מבריק והבשר מוצק. בחרתם? בקשו מהמוכר החביב שיפלט את הדג - דהיינו, ינקה ויפריד אותו לפילטים, מה שיחסוך שעבוד בבית.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סביצ'ה. דג טעים ומעט מבושל בתחמיץ
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סביצ'ה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גרסה אישית למתכון הקלאסי. 6 מנות
המצרכים: 500 גרם פילה דג ים טרי (אינטיאס, פארידה, פלמידה לבנה) 1/3 כוס מיץ ליים, מסונן מגרעינים 4 כפות שמן זית פלפל אדום חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ פלפל ירוק חריף טרי, מנוקה מגרעינים וקצוץ בצל אדום, חתוך לקוביות קטנות. 2 עגבניות קשות ואדומות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות. שן שום, קצוצה 4 כפות כוסברה טרייה, קצוצה 1/2 כפית זרעוני שומר ההכנה: 1. מפלטים את הדג (אם יש צורך) וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר. 2. מניחים את קוביות הדג בקערה, מוסיפים את מיץ הליים ומערבבים. 3. מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לעלי הכוסברה והעגבניות, ומצננים במקרר בין 15 דקות לכמה שעות, תלוי במידת העשייה שאתם מעדיפים את הדג. 4. לפני ההגשה מוסיפים את העגבניות, מערבבים עם עלי הכוסברה, ומגישים. |  |  |  |  | |
|