 |
/images/archive/gallery/135/994.jpg תה אלכוהולי.
צילום: יחצנות  |
|
|
ליפטון מציעה על אריזות התה מתכוני קוקטליים קלים להכנה, עם או בלי אלכוהול, המבוססים על חליטות צמחים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
מירה איתן 11/7/2004 10:53 |
|
|
|
|
 |
בשנים האחרונות התה עובר שדרוגים רבים. חוץ מהתה החם והחורפי מציעות לנו חברות התה הגדולות וחברות המשקאות הקלים תה קר ומרווה בטעמים שונים לימות הקיץ החמים, וסקר נילסן מצא כי אכן, 40 אחוז מצריכת התה השנתית מתרחשת בחודשי הקיץ, בין אפריל לספטמבר. חברת ליפטון לקחה את הנושא צעד נוסף קדימה. היא פנתה אל שירותי בר "שוTים", והכינה לנו בעזרתם משקאות להורדת הטמפרטורות ולהעלאת מפלס מצב הרוח - קוקטיילים קלים להכנה המבוססים על חליטות צמחים. יש קוקטיילים אלכוהוליים ולצדם קוקטיילים נטולי אלכוהול, כמו קוקטיילי ברד שונים. לדוגמה, "ברד אשכוליפטל" - שני שקיקי חליטת פטל ואשכולית מומסים בארבע כפיות סוכר בכוס מים רותחים. מקררים, מעבירים למערבל עם 20 קוביות קרח, מערבלים כדקה ומוזגים לכוס גבוהה עם קשית. לבוגרים שבינינו הכינו קוקטיילים המכילים אלכוהול, כמו "נווה מדבר" - שני שקיקי תה Yellow Label וכף סילאן (דבש תמרים) מעורבבים בכוס מים רותחים, מקוררים ונמזגים על שלוש קוביות קרח בכוס אולד פאשן (כוס וויסקי). מוסיפים שלוש כפות ליקר בננה ומקשטים בפרוסות בננה טרייה או בכדורי מלון. וקוקטייל אחרון לקינוח, "יופי טופי" - את אותו תה (תווית צהובה) מוזגים לכוס מרטיני עם קרח, מוסיפים שש כפות ליקר Dooleys (ליקר טופי), בוחשים במקל קינמון ומגישים. מתכוני הקוקטיילים מופיעים על אריזות התה. על כל קופסה - הקוקטייל המתאים לסוג התה שבתוכה.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|