ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אפשר גם קר
לכבוד הפוצחים בדיאטה, או אלו שסתם אוהבים לאכול דברים טעימים, מגישה קרין גורן מקבץ מרקים קרים, משביעים ומרעננים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
8/7/2004 21:17
איכשהו, כשהשמש המחממת של הקיץ הופכת את הכל לדביק ומעיק, אני מוצאת את עצמי מול ארון הבגדים, רוצה ללבוש כמה שפחות, ומגלה, להפתעתי, שטרם השלתי את כל הקילוגרמים המיותרים שהבטחתי להוריד "אחרי פסח".

אז נכון, יש לי תירוץ - אני קונדיטורית, וזה סוג של סיכון מקצועי, אבל האמת הולמת לי בפנים ללא רחמים, לי ולכל מי שמעז לבחון אותי כשאני בחולצה מינימלית. אז פצחתי (שוב) בדיאטה וכעת חם לי, אני רעבה, אני עצבנית ונמאס לי. כבר אכלתי סלט. המון סלט. אני מכירה כל
עלה ירוק תועה, אף חסה לא הצליחה להתחבא, אין עלה בייבי אחד שחמק מבין שיניי הדואבות, הלועסות והלועסות. ואז הגיעה הישועה - מרק.

כן, מרק בקיץ. בתור משקפופרית חנונה מילדות, מרק מיד מזכיר לי אדים מהבילים שמכסים את הזגוגיות (ושלל בדיחות קרש שתמיד נלוות למחזה. לא צריכה וישרים, תודה‭.(‬ אבל הפעם מדובר במרק קר, מרענן, משביע, עני בקלוריות, ובעיקר טעים (ולא צריך יותר ללעוס, השבח לאל‭.(‬ אני, אגב, אפילו מוסיפה לו קוביות קרח.
מרק ירקות קר וצונן
קודם כל בוחרים ירקות שאוהבים (מבשלים אותם אם צריך‭.(‬ עגבניות מהוות בסיס מצוין למרק, וגם גמבות (רצוי קלויות‭,(‬ חצילים קלויים, מלפפונים ואפילו אפונה וגזר. משלבים אותם עם עשבי תיבול, כדי שלא יהיה משעמם, ולמי שאוהב, גם קצת חריף.
 
אם בישלנו את הירקות, לא שוכחים לקרר היטב לפני שממשיכים. אם הירקות שבחרנו צריכים חיזוק של נוזלים (ובעצם, חוץ מעגבניות, כולם צריכים‭,(‬ בוחרים את הנוזלים שיהוו את הבסיס. מוצרי חלב שהופכים בקלות למרק הם יוגורט, חלב, שמנת חמוצה, ריוויון, ולפעמים גם שמנת מתוקה (אבל אז הדיאטה לא יוצאת נשכרת‭.(‬ לגרסת פרווה, מרק ירקות עובד טוב, ואפילו מים.
מרק אבוקדו קר
כמות: 6 מנות: זמן הכנה ‭5:‬ דקות המצרכים:


2 אבוקדו גדולים
חצי ליטר ריוויון
מלח ופלפל לפי הטעם

המצרכים להגשה:
6 כפיות שמנת חמוצה
6 כפיות עירית קצוצה
קמצוץ צ'ילי אדום יבש (לא חובה)

אופן ההכנה:
חוצים את האבוקדו, מגלענים ומוציאים את בשר האבוקדו מהקליפה בעזרת כף. טוחנים בבלנדר את האבוקדו עם הריוויון. מתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף עד חצי כוס חלב אם אוהבים את המרק דליל יותר. מעבירים לקעריות ומקשטים כל מנה בכפית שמנת חמוצה, כפית עירית קצוצה וקמצוץ צ'ילי. מגישים מיד.
צזיקי יוגורט ומלפפונים בטחינה
כמות: 6 מנות זמן הכנה: 10 דקות, זמן קירור: שעתיים (לפחות)

המצרכים:
ליטר יוגורט כבשים
רבע כוס שמיר קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 מלפפונים

המצרכים להגשה:
6 כפיות טחינה גולמית
6 כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מערבבים יחד יוגורט עם שמיר, שום, מלח ופלפל. מעבירים למקרר ומקררים היטב עד שהמרק קר מאוד, לפחות שעתיים. פורסים את המלפפונים לרצועות דקיקות. מחלקים את רצועות המלפפונים בין צלחות ההגשה, יוצקים מעל את היוגורט המתובל. מקשטים עם כפית טחינה גולמית וכפית שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי, ומגישים.
 
צזיקי יוגורט ומלפפונים בטחינה. צילום: מיכל לנרט
מרק אפונענע
כמות: 6 מנות: זמן הכנה: 25 דקות, זמן קירור: שעתיים (לפחות)

המצרכים:
3 כפות חמאה
בצל קטן קצוץ דק
500 גרם אפונה קפואה
2 וחצי כוסות מים או מרק ירקות
3 כפות עלי נענע קצוצים
כוס וחצי חלב
מלח ופלפל לפי הטעם

המצרכים להגשה:
6 כפיות שמנת חמוצה
עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים בצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף (אך לא מזהיב‭.(‬ מוסיפים גרגירי אפונה, מים או מרק, ונענע. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים ‭20-15‬ דקות, עד שהאפונה רכה מאוד.
 
מעבירים את המרק לבלנדר (מומלץ לשמור רבע כוס אפונים בצד, לקישוט) וטוחנים למחית חלקה וסמיכה מאוד (לאחר הקירור נדלל אותה‭.(‬ מעבירים את המרק למקרר עד שהוא קר מאוד, שעתיים לפחות. מערבבים פנימה חלב קר, מתבלים במלח ופלפל ומחלקים את המרק בין קעריות הגשה. מקשטים כל מנה בכפית שמנת חמוצה, בעלי נענע ובאפונים ששמרנו בצד. מגישים מיד.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...