ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
בלי חוכמות
מיכאל בן יוסף סוקר חמישה יינות חדשים של יקב רקנאטי
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מיכאל בן-יוסף
2/6/2004 17:43
לא דמוי "שאטו‭,"‬ "קלו‭,"‬ או "אסטייט‭,"‬ לא יקב בוטיק רומנטי עם ספסלים וכיסאות עץ בגינה, לא מפלי מים, לא מבנה עתיק, לא קירות אבן מתקופת הקיסרים ולא פסלי דיאוניסוס. כן יינות טובים.  יקב רקנאטי הוא יקב תכלס. חיצונית, זהו מבנה תעשייתי שקשה להבדיל בינו לבין יתר מבני הסביבה. אך הפנים מפצה על הכל: האווירה, הריחות, המכלים, החביות, חדר הטעימות וכמובן, היינות הטובים.

לני רקנאטי, נצר למשפחת הבנקאים הידועה, יושב ראש ובעלים, הוא לב היקב. יש לו שני שותפים נוספים, האחים בן-ארי, נצר לכורמים ותיקים מזכרון-יעקב. בעזרת המנכ"ל דורון רנד והיינן לואיס פסקו מוביל לני את היקב בצעדים בטוחים קדימה, בטיב ובטעם, ולאחרונה גם בכמות.

2003 רקנאטי – סוביניון בלאן. ציון: 89 מחיר: 42 שקל
בהיר עם גוון ירוק, ניחוחות של דשא קצוץ טרי ואפרסקים, בעל חמיצות טובה וגוף בינוני עדין, מאוזן עם אלכוהול גבוה. סיומת עדינה. יופי של יין קיצי. טוב עם מאכלי דגים ובשרים לבנים קרים. תמורה יפה למחיר. להגיש בטמפרטורה שבין שמונה לעשר מעלות צלזיוס.

2002 רקנאטי – שרדונה – ריזרב. ציון: ‭.87‬ מחיר: 74 שקל
תהליך ייצור היין דומה לזה של היינות הצרפתיים מאותו זן, קרי, תסיסה איטית וערבוב השמרים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות. יין מוזהב ואלגנטי, שכבות של ניחוחות וטעמים ממלאים את החך. מורכב, העץ משתלט על הרבדים הראשונים, אך עם הזמן בכוס הפתוחה היין מראה את פירותיו: אפרסק, אננס, פרי הדר ירוק, הכל בעטיפת עץ עם טעמי חמאה ופרי טרופי. יין בעל גוף מוצק ומאוזן. בהיותו כה חזק באלכוהול, מתאים למאכלי בשר עדינים, דגים ברטבים כבדים וגבינות שמנות. להגיש בטמפרטורה שבין עשר ל‭12-‬ מעלות צלזיוס.

2001 רקנאטי – מרלו – ריזרב. ציון: ‭.90‬ מחיר 74 שקל
בציר ידני וסלקטיבי, קירור התירוש לפני התסיסה, תסיסה מבוקרת, ועם הגמר מעבר לחביות עץ צרפתיות למשך 18 חודשים. התבגרות איטית ושמירת היין לאחר הבקבוק במרתף המקורר. בקיצור, יין שהושקע בו זמן וידע. תהליך זהה עברו היינות הבאים. הקברנה סוביניון הגלילי נשאר במרתף היקב עוד עשרה חודשים בבקבוק.

יין ארגמן כהה שרק מרלו יכול להיות, ניחוחות משונים של גרניום, מנטה ועד אקליפטוס, טעמי גרגירי יער וגוף טוב באלכוהול מאוזן. יין מלטף. מתאים לכל מאכלי הבשר והגבינות. להגיש בטמפרטורה של ‭18-16‬ מעלות צלזיוס.

2001 רקנאטי – קברנה סוביניון – ריזרב. ציון: ‭.83‬ מחיר: 79 שקל
יין ארגמן יפה, ניחוחות חזקים של פלפל שחור, שזיפים בשלים, עטופים בעשן עץ שרוף. לאחר הטעימה הראשונה היין נפתח ומראה את יכולתו. גוף טוב, טעמי תותי יער, כמעט מתוק. סיומת ארוכה ומודגשת, עם טנינים שעדיין עוקצים. טוב עם בשרים בגריל, צלויים או מעושנים.

2001 רקנאטי – גליל – ספיישל ריזרב. ציון: ‭.94‬ מחיר: 150 שקל
יין הכתר של היקב מבקש תשומת לב מיוחדת. ראשית, מקור הענבים מכרם מובחר ויחיד ‭,(single vineyard)‬ כרם בן-זימרה, שנמצא בגובה 800 מטר מעל פני הים, בעל קרקע סלעית ומאווררת. בציר ידני מדויק בהתאם להוראות מומחה, הובלת הענבים בקירור, התירוש המקורר עובר תהליך זהה לזה של שני היינות האדומים המוזכרים מעלה. טיב הענבים ומקורם עושה את היין למיוחד. בורדו כהה כמעט שחור (תוספת צבע ממעט המרלו שנוסף‭,(‬ העץ השרוף מופיע חזק עם חליצת הפקק.
 
בלגימה ראשונה היין קשוח; עם הלגימה השנייה, הוא מקבל ממד נוסף שבו מופיעות תכונותיו האמיתיות: פלפל מרוכז, דובדבנים, שוקולד, הכל בנמצא ביין הזה. גוף מוצק ושמנוני, הפרי מתחלף כל רגע. יין בעל עתיד מובטח. אחד היינות המצטיינים בשוק. יין שלוגמים אותו לאט כדי לתת לו הזדמנות להראות את כל מעלותיו. טוב עם כל מאכלי הבשר. יש אומרים שהוא טוב עם שוקולד. אני לא מצטרף. להגיש בטמפרטורה של ‭19-17‬ מעלות צלזיוס.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...