 |
בכל מדיום יש שווים יותר ושווים פחות. אבל בניגוד לנושאים אחרים, בתחום הקולינרי אין סמי שלום שטרית, ואין מי שיזעק את זעקתם של המקופחים. קחו את הנענע, למשל. זאת משמשת כבר שנים כפועל השחור במטבחיהם של אשכנזי ישראל כתוספת מאתגרת לתה ולימונדה, וגם במקרים כאלו היא נשלפת ממנו עוד לפני השימוש, משל היתה שרץ מבחיל או פסולה אתנית, תחליטו אתם.
נכון, יש אנשים שלא מזהים משהו טוב גם אם הוא זועק להם גוועלד מהצלחת, אבל הגיע הזמן לשים גם לזה סוף. נענע היא הרבה יותר מתוספת מלנכולית לתה דלוח - היא משתדכת מצוין לבצל, שמן זית ואלכוהול, והטעם הרענן שלה ממתן מנות
כבדות וטעמים דומיננטיים.
הנענע היא אחד התבלינים הפופולאריים במזרח התיכון, בו היא נחשבת מאות שנים כיעילה נגד כאבי ראש ובעיות עיכול למיניהן, ומתווספת לבשר, סלטים ולאניסים למיניהם. גם במזרח אסיה נותנים לירוק הזה הרבה כבוד, ומצוותים אותה לתבשילים רבים, בליווי ג'ינג'ר, כוסברה, שום או חלב קוקוס. במרוקו מייבשים אותה, ואז היא מקבלת טעם אחר משל הנענע הטרייה, ומתווספת למאכלי כבש וטלה. בגלל שלנענע סוגים רבים ושונים, המתכונים המובאים כאן נעשו מהנענע הנפוצה שתפגשו עכשיו בסופר ובשווקים, אבל גם כל סוג אחר יעשה את העבודה. אז די לקיפוח.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
יעילה גם נגד כאבי ראש. צילום: אילוסטרציה
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט עגבניות בנענע
|
 |
|
 |
 |
 |
|
סלט פשוט ומרענן, שהולך טוב עם בשר בקר, טלה או כבש.
מצרכים ל-4 מנות: 1/2 ק"ג עגבניות אדומות בצל סגול, קצוץ כף שמן זית מיץ מחצי לימון חצי פלפל ירוק חריף טרי אגד נענע, שטוף מלח גס, פלפל שחור, טחון טרי מפרידים את הנענע מהגבעולים וקוצצים דק, עם הבצל והפלפל החריף. שופכים אותם לקערה, ובוזקים מעט מלח גס. חותכים את העגבניות לקוביות של סנטימטר, ומוסיפים לקערה. מוסיפים שמן זית, לימון, פלפל ומלח גס. מתקנים טעמים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | | עגבניות צימוק גם הולכות (צילום: יחצנות) | |
|