"הציבור החרדי לא האמין, אבל שלי יחימוביץ הפכה לתקווה הגדולה שלו"
"בסדר העדיפויות של החרדים בסוגיות כמו אדם אדמה ולאומיות, החיבור עם השמאל הרבה יותר טבעי. איכשהו נכנסנו בעל כורחנו אל חיק הימין" חסיד תולדות אהרון, מספר על השיח ברחוב החרדי

האמת היא שלא בחרתי בה וגם לא באף אחד אחר, אבל גם לא האמנתי שהיום היא תהיה התקווה הגדולה של הציבור החרדי. עצם השיח ברחוב החרדי בשבועות האחרונים, שרואה במפלגת העבודה שותפה וחברה, הוא מבורך בעיני. השיח הוא חלק מתהליך ההתפכחות של הציבור החרדי שהפך להיות ימני יותר ויותר עד לתקופה האחרונה, שלא בצדק.

בסדר העדיפויות של החרדים בסוגיות כמו אדם אדמה ולאומיות, החיבור עם השמאל הרבה יותר טבעי (אם אפשר להגדיר אותו כך). לצערנו, היהירות של מנהיגי השמאל בעבר והתבטאויותיהם המתריסות נגד הציבור החרדי, הכניס אותנו בעל כורחנו אל חיק הימין. מנהיג דגל התורה בעבר הרב שך ז"ל שדגל בהסכמי שלום והחזרת שטחים לצורכי שלום, יצא בנאומו המפורסם (נאום השפנים – 1990) נגד השמאל. לאחר מכן הוא הכריע כי יש להקים ממשלה עם שמיר ולא עם רבין. הרב עובדיה יוסף, הצטרף גם הוא לעמדתו של הרב שך. אנחנו, זזנו ימינה.
במקביל, מנהיגי הימין כמו אריק שרון ובנימין נתניהו הסתובבו בחצרות הרבנים, שרו זמירות, ציטטו פסוקים והיללו את החרדים, זכורה לכולנו לחישתו של בנימין נתניהו באוזני המקובל הרב כדורי נגד השמאל. החרדים והימין- החיבור היה כאילו ברור מאילו.
התקרבותן של המפלגות החרדיות למפלגות הימין, השפיעה גם על השיח ברחוב החרדי בנושאים מדיניים, והזדהות עם ערכים מבית מדרשם של הימין האידיאולוגי. מנהיגי הימין ניצלו את מצוקת הדיור בציבור החרדי ובנו להם ערים מעבר לקו הירוק וכך הפכו אלפי משפחות חרדיות למתנחלות, מחוסר ברירה. כל אלו הביאו לחדירתן של דעות לאומניות קיצוניות, אל תוך המחנה החרדי.
התנהגותו הנבזית של בנט בחסות חבריו מהאיחוד הלאומי, גרמה לציבור החרדי להבין שלמרות שראו את הציונות הדתית כבעלי ברית טבעיים- מתוקף היותם שומרי מצוות, אין לו לציבור החרדי שום חיבור אידיאולוגי עם הימין. החרדים הבינו שאין כאן שותפות טבעית, הכל עניין של אינטרסים. החיבור בין החרדים למפלגות השמאל, הועילה בראש ובראשונה לציבור החרדי לפרק את הברית הכל כך לא טבעית לימין.
הכותב הוא חסיד תולדות אהרון, עוסק בחינוך, ובהדרכת חוזרים בתשובה