ראשי > כלכלה > היי טק > כתבה





רשת אלחוטית בבית? קדחת
כולם רוצים עכשיו רשת אלחוטית, וקשה להאשים אותם. אבל כשבדקנו את המוצרים המוצעים לציבור, מצאנו שוק פרוץ, התקנה קשה ואינטרנט זוחל (ואל תדברו איתנו על תמיכה)
  אסף מרגלית
5/7/2004  11:45
:עוד בכתבה
Edimax: יציבות ללא מתחרים
Dynamode: בגלל המהירות
D-Link: הכי נמכר בארץ
‭:3COM‬ ההתקנה הקלה ביותר
Conceptronic: קליטה בינונית
מתכננים להקים בבית רשת מחשבים אלחוטית? במציאות יש הרבה הבטחות ומעט יכולות. "מהירות של עד 108 מגהביט לשניה‭,"‬ הבטיח יצרן אחד. ‭54"‬ מגהביט‭,"‬ הבטיח יצרן שני. אחרי שהרכבנו את הציוד ובעמל רב הצלחנו להקים את הרשת האלחוטית, התברר כי ברוב המקרים קיבלנו בקושי כעשירית מהמהירות הזאת - וגם זאת בתנאים אופטימליים. במהלך ההתקנות התחוור לנו כי שירות WOW של בזק לאינטרנט מסוג ADSL ושירות HOT לאינטרנט בכבלים אינם תומכים ברשת שתקימו מכל סוג. ספקיות האינטרנט יתמכו בכם רק אם עובדים מטעמן מכרו לכם את הציוד או התקינו אותו.

בעת צרה, רק היבואן של הציוד יתמוך בכם, ואם הטכנאי שלו עסוק במשהו אחר, תישארו תקועים עם הברזלים. נקודת האור היחידה הם הפורומים באינטרנט, שם יש אנשים טובים ומבינים שיושיעו אתכם כמעט מכל צרה. אבל האם אתם באמת רוצים להסתמך על טובות של אנשים?

איתם או לגמרי לבד
מהיר או איטי?
אם קניתם מחשב נייד אלחוטי, הילד בחדר השני רוצה אינטרנט ואין לכם חשק לשבור קירות ולמשוך כבלים - הרשת האלחוטית היא הפתרון בשבילכם. המחירים לא בשמיים ולפני שאתם רוכשים ציוד לרשת אלחוטית כדאי תחילה לברר כמה דברים כדי לחסוך בכסף.

לפני הכל, בררו מה הדרישות שלכם מהרשת האלחוטית. אם אתם מסתפקים בגלישה סטנדרטית באינטרנט ובהעברת קבצים רגילה בין כל המחשבים, אפשר להסתפק בסוג הציוד שפועל בתקן האיטי ביותר, ‭.802.11b‬ סוג זה יאפשר לכם לפרוס רשת במהירות העברת נתונים תיאורטית של 11 מגהביט לשניה, שהוא גבוה בהרבה מכל חיבור אינטרנט.

מי שמתכוונים לשתף קבצים יצטרכו לחפש ציוד מהיר יותר, שפועל בתקן ‭.802.11g‬ המהירות בתקן זה גבוהה פי חמישה מהסטנדרט המסומן באות ‭.b‬ על תוספת המהירות משלמים, ומחיר האביזרים המהירים בדרך כלל גבוה יותר ב‭.25%-‬ יש גם תקן ביניים הנקרא ‭b+‬ במהירות 22 מגהביט לשניה, אבל לא כדאי להשקיע בו הרבה כסף.
 
הזמנו וחיברנו רשת אלחוטית ביתית ממיטב רכיבי הרשתות הנמכרים כעת בארץ. בכל אחת מהרשתות בדקנו תחילה את קלות ההתקנה וכמה זמן יש להשקיע בתהליך הקמת הרשת עם עדכון כל המחשבים. השלב הבא היה שלב בדיקת הביצועים, שנמשך פרק זמן זהה בכל הרשתות. בדקנו גלישה באינטרנט המהיר (בחבילת ‭1.5‬ מגהביט לשניה‭,(‬ יציבות בעוצמת השידור לטווח ארוך (בקומה מעל עם קירות בטון) ויציבות בטווח קצר. העברנו קבצים ממחשב נייח למחשב נייח ומנייח למחשב נייד, שמצויד בכרטיס pcmcia של אותה חברה. בכל המקרים העברנו קבצים קטנים וגדולים.

בנוסף, ביררנו מי נותן את התמיכה לציוד המותקן ומי יפתור את הבעיות שיתעוררו. בדקנו גם למי יש אתר אינטרנט עם מידע ותמיכה מקוונת,ומי שכח אותנו בשניה שכתב את החשבונית.
 
Edimax: יציבות ללא מתחרים
הדיל הכי טוב לציוד אלחוטי הוא של אדימקס ‭.(Edimax)‬ הציוד, שמיובא מטייוואן על-ידי פיקוק, כולל נתב, כרטיס למחשב נייח וכרטיס למחשב נייד. את הרכיבים ניתן להשיג בחנויות רבות וגם באתרי האינטרנט בארץ. הוא בינוני במחירו, תומך בכל התקנים המחמירים של WiFi והחיסרון היחיד שלו הוא חוברת הדרכה מינימלית.

החברה מבטיחה טווח מקסימלי של 400 מטר בשטח פתוח והרבה פחות בתוך המבנה, ואכן קיבלנו בבדיקה אימות לנתונים הללו, לאחר שעוצמת האות היתה גבוהה בכל טווחי הבדיקה. בבדיקת המהירות שערכנו להעברת קבצים בין המחשבים, הציוד קיבל אמנם רק את המקום השלישי (רק‭ 5.11 ‬מגהביט לשניה) בהפרש קטן מהמקומות שמעליו, אבל בגלישה באינטרנט, ביציבות ובשמירה על רשת ללא ניתוקים - הוא קיבל את מלוא הנקודות, הרבה יותר מכל המתחרים.

התקנה ושירות: ממשק ההתקנה של הציוד הוא פשוט, ובאמצעות מחשב נייח, המחובר לנתב בכבל, אפשר בתוך דקה להעלות את הרשת. הבעיה היחידה היא המידע שצריך להכניס לציוד בעת ההתקנה, אותו אפשר לקבל מהתמיכה הטלפונית של היבואן או באתר האינטרנט "נטגורו".

המחירים: נתב 6104 בתקן ‭508 - g‬ שקל, כרטיס למחשב עם אנטנה חיצונית ‭321 -‬ שקל, כרטיס למחשב נייד ‭221 -‬ שקל.
 
Dynamode: בגלל המהירות
למקום השני הגיע הציוד של דיינאמוד‬ שהפתיע במחיר ובביצועים. הציוד של החברה דומה דמיון מדהים לציוד של אדימקס, אפילו במספרים של הרכיבים. הוא קיבל בבדיקת המהירות תוצאה טובה יותר מהציודים המתחרים ‭6.22)‬ מגה-ביט לשניה‭,(‬ אבל בפעולה ממושכת היו לו כמה נפילות של עוצמת השידור, שהורידו לו נקודות בדירוג הסופי. הטווח זהה לציוד הקודם: כ‭400-‬ מטרים בקו אווירי.

התקנה ושירות: ממשק ההתקנה פשוט והמידע להתקנה נמצא, אמנם מעט מוסתר, באתר החברה.‬ באופן עקרוני, אין תמיכה טלפונית לאנשים פרטיים, אלא דרך המשווקים של הציוד. זו עוד אחת מהדוגמאות ליבואני ציוד שלא "שמים קצוץ" על הלקוחות שלהם.

המחירים: נתב 6104 בתקן ‭486 - g‬ שקל, כרטיס USB למחשב נייח ‭247 -‬ שקל, וכרטיס למחשב נייד ‭247 -‬ שקל.
 
D-Link: הכי נמכר בארץ
במקום השלישי ממוקם הציוד של חברת די-לינק. הציוד האלחוטי של החברה, שקנה לו שם עולמי, הוא הציוד הנמכר ביותר בישראל ויש לו 4 יבואנים, שהבולטת מביניהם היא כלנית. מהמבחר הגדול של די-לינק בדקנו שני דגמים של נתב - דגם 614 מתקן ‭,b‬ ודגם 624 מהתקן החדש המהיר יותר ‭.g‬ הציוד של די-לינק מגיע מצויד בכל טוב מבחינת תיעוד ומידע,ויש לו אתר מושקע עם סרטי וידיאו שמדגימים איך להתקין את החומרה צעד אחר צעד.

המהירות שקיבלנו בבדיקה היתה טובה ‭5.5)‬ מגהביט לשניה) והטווח היה כ‭200-‬ מטר בקו אווירי - בדיוק כפי שהיצרן מבטיח. החיסרון הגדול שמצאנו בציוד הזה היה העוצמות הנמוכות שקיבלנו, בעיקר ביחידות הקליטה במחשבים הניידים והנייחים וגם בחוסר היציבות של הציוד לטווח גדול.

התקנה ושירות: התמיכה הטכנית של כלנית טובה, וניתן למצוא עזרה גם באתר הבא. ‬זו אחת הסיבות שהציוד הזה נמכר כל כך טוב.

המחירים: נתב דגם 624 מהיר ‭810 -‬ שקל, כרטיס למחשב נייח ‭388 -‬ שקל, כרטיס למחשב נייד ‭354 -‬ שקל, ונתב מהיר פחות יעלה כ‭600-‬ שקל.

‭:3COM‬ ההתקנה הקלה ביותר
ציוד התקשורת הזה, שזכה לפרסים ושבחים במגזינים בעולם,התגלה כבינוני למדי. מבחינת ביצועים הוא לא הרשים כלל, כמו גם מבחינת עוצמת השידור ויציבות התקשורת, שהם פרמטרים חשובים מאוד. המהירות שנבדקה היתה נמוכה ‭4.95 -‬ מגהביט לשניה, וכך גם עוצמות השידור ‭40% -‬ עד ‭50%‬ מהטווח המוצהר.

התקנה ושירות: ההתקנה של הציוד קלה ופשוטה, וכל התיעוד הדרוש באנגלית נמצא בערכה. תמיכה ללקוחות פרטיים יש באמצעות המשווקים או במספר של חיוג חינם, שמפנה לתמיכה מחו"ל.

המחירים: נתב כולל מודם ‭1,150 -‬ שקל, כרטיס למחשב נייד ‭365 -‬ שקל, יחידת USB למחשב נייח - כ‭400-‬ שקל.
 
Conceptronic: קליטה בינונית
קונספטרוניק‬ היא חברה הולנדית, שהחלה לשווק רק לאחרונה מגוון רחב של מוצרים בכל תחומי התקשורת. המהירות שקיבלנו היו נמוכות יחסית - רק ‭4.9‬ מגהביט לשניה. עוצמות השידור אף הן בינוניות.

התקנה ושירות: התיעוד שמתלווה לציוד הוא מינימלי ותמיכה אפשר לקבל בעיקר בטלפון מהמשווק. האתר הישראלי של החברה שולח את הגולשים לחפש עזרה באתרים הולנדיים. בקרוב, מבטיחים לנו, יהיה אתר בעברית.

המחירים: נתב עולה כ‭600-‬ שקל. כרטיס למחשב נייח כ‭240-‬ שקל וכרטיס למחשב נייד כ‭240-‬ שקל.
 
----
 
הציוד האלחוטי שבדקנו עובד בהרבה דירות ובתים עם מעט תקלות, אבל יש מקרים בהם הציוד הסטנדרטי לא עובד ונדרשת מומחיות וציוד קצת יותר מקצועי (ויותר יקר‭.(‬ אחת החברות שמתמחה בתחום הזה היא סוסטיינר מערכות, והציוד שלה, שגם אותו בדקנו,אכן משדר לטווחים גדולים יותר (לפי המותר) וגם מתפקד יותר טוב יחסית למכשירים הסטנדרטיים. במהירות לא ראינו הרבה הבדל ביחס למכשירים המהירים. היציבות היא שם המשחק, גם אם מדובר בהתקנה בממ"ד או במרתף. המחירים כוללים גם את ההתקנה והם נתונים למשא ומתן בהתאם לכמות העבודה והציוד הנוסף שיש להתקין אצל הלקוח.  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך