יחסי ישראל-הודו: הגדלת מספר התיירים והקמת קרן משותפת
לרגל הגעתו של ראש ממשלת הודו לישראל, הממשלה תאשר תוכנית רחבת היקף לחיזוק הקשרים בין שתי המדינות. בין ההצעות: הקמת מו"פ בהיקף של 140 מיליון שקל וצילום סרטי "בוליווד" בישראל
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי צפוי לנחות ביום שלישי הקרוב לביקור מדיני בישראל. בתוך כך, הממשלה תאשר היום (א') החלטה לחיזוק הקשרים של ישראל עם הרפובליקה של הודו, עם ציון 25 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים.
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי.
AP
ההחלטה, שגובשה על ידי צוות בין משרדי שכלל את מרבית משרדי הממשלה, שמה דגש על הרחבת הייצוא הישראלי להודו, העמקת שיתופי הפעולה בתחומי המים והחקלאות, עידוד השקעות ותיירות בישראל ויצירת שיתופי פעולה בתחומי האקדמיה והתרבות.
בין היעדים שהציבו משרדי הממשלה: הגדלת מספרן של החברות הישראליות המייצאות להודו, הגדלת מספר התיירים ההודים שיגיעו לישראל ל-80 אלף תיירים בשנה בתוך ארבע שנים והקמת קרן משותפת למדינות לעידוד תאגידים ישראלים והודים על בסיס חדשנות ומו''פ בהיקף של 140 מיליון שקל.
עוד מציעה התוכנית לגבש פרויקט דגל משותף לממשלת ישראל והודו בתחום המים והחקלאות, תוך שיתוף פעולה עם הבנק העולמי וגופים פיננסים נוספים.

''היחסים בין ישראל להודו מתחזקים בשנים האחרונות''. קבלת הפנים לנשיא ריבלין בהודו.
צילום: מארק ניימן/ לע''מ
כמו כן, התוכנית החדשה מציעה לחזק את ההיכרות של צעירים בעולם הממשל והכלכלה בהודו עם מדינת ישראל, באמצעות הבאת אלף מובילי דעה צעירים מהודו לסיור לימודי בישראל.
באשר לחיזוק הקשרים בתחום התרבות, מציעה התוכנית לבחון דרכים שיאפשרו השקעות של תעשיית הסרטים ההודית "בוליווד" בישראל, כמו צילום סרטים או חלקים מהם באתרים נבחרים בישראל.
בתחום ההשכלה התוכנית מציעה לעודד סטודנטים מצטיינים מהודו להגיע לישראל ללימודי תארים מלאים. המוסדות שיציעו תוכניות לימודים לסטודנטים מהודו יתומרצו כלכלית.
"היחסים בין ישראל והודו מתחזקים בשנים האחרונות באופן חסר תקדים", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו. "כלכלת הודו היא אחת הכלכלות הגדולות והצומחות ביותר בעולם. יש לנו אתגרים דומים במישורים רבים. הביקור של ראש ממשלת הודו, מודי, מהווה צעד משמעותי נוסף בהידוק העבודה המשותפת, ובחיזוק השותפות האסטרטגית בין המדינות", הוסיף נתניהו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg