בדרך למדינה אחת? ברש"פ יוצרים קשרים בישראל
בזמן שנראה שימיו של "פתרון שתי המדינות" ספורים, ברשות הפלסטינית כבר מכינים תשתית להשפעה על החברה בישראל. אישי ציבור ואקדמיה, עיתונאים ובני נוער מגיעים באופן קבוע למפגשים ברמאללה
כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן, ערערה באופן אולי סופי את הקונצנזוס בדבר פתרון "שתי המדינות". בעוד בישראל מנסים לקושש אמירות ברורות יותר באשר לפתרונות חלופיים ותוהים מה יהיו ההשלכות של אלו על הקשרים עם הפלסטינים, ברמאללה מזמן הבינו שיש צורך ביחסי גומלין ובפעילות בקרב הציבור הישראלי במגוון כלים.הוועדה הפלסטינית לקשר עם החברה בישראל, או בקיצור ועדת האינטראקציה, הוקמה על ידי יו"ר הרשות אבו מאזן, ובראשה עומד מוחמד אלמדני. בחודש יוני האחרון אלמדני החליט שר הביטחון אביגדור ליברמן לשלול ממנו את אישור הכניסה לישראל, בטענה כי הוא מקים בשליחותו של אבו מאזן כוח פוליטי בתוך ישראל.

מבחינת הפלסטינים אלמדני מהווה גשר לחברה בישראל. לפני שלילת אישור הכניסה היה נפגש עם גורמים ישראלים שונים מכל קצווי הקשת הפוליטית, במטרה לשמוע מה יש לציבור הישראלי לומר ומנגד להשמיע את הקול הפלסטיני. מטרת המפגשים הייתה לרכך את עוצמת האיום אותו חש הציבור בישראל מהקמת מדינה פלסטינית עתידית.
מוחמד אלמדני, ביחד עם שותפים נוספים, ארגן מפגשים של פוליטיקאים, אנשי אקדמיה, עיתונאים בני נוער ואנשי ציבור עם אבו מאזן במוקטעה. רק ביום חמישי האחרון היה זה יושב ראש הכנסת והסוכנות היהודית לשעבר, אברהם בורג, שהגיע לבקר, בדיוק בזמן שנתניהו היה בביקור בוושינגטון.
בורג הצטרף לשורה ארוכה של אישי ציבור שביקרו ברמאללה בשנה האחרונה, ביניהם חברי כנסת מהמחנה הציוני וממרצ. גם ראש עיריית מעלות שלמה בוחבוט איגד משלחת של ראשי רשויות מהצפון בביקור אצל הראיס. אורחת קבועה אחרת היא הזמרת אחינועם ניני, אשר ביקרה את יושב ראש הרשות והרעיפה עליו שבחים לאחר המפגש.

במפגש נוסף שיזמה הוועדה לאינטראקציה עם נציגות של יוצאי מדינות ערב, אבו מאזן דיבר על היחס הטוב שהיה בין היהודים למוסלמים במדינות ערב. הפסל שמואל בן עמי, ניצל את המעמד כדי להעניק לאבו מאזן פסל ברונזה בדמותו. אבו מאזן מקפיד להזמין גורמים משפיעים על דעת הקהל הציבורית בישראל, כמו משלחות של עיתונאים שהגיעו ללשכתו, באחת מהן השתתף גם עבדכם הנאמן.
המפלגה אשר קיבלה את התמיכה המשמעותית ביותר מאבו מאזן היא הרשימה הערבית המשותפת, שחבריה נפגשים לעתים קרובות עם יו"ר הרשות. בראיון שקיימתי עם ראש עיריית נצרת עלי סלאם, הוא גילה כי הקשר של אבו מאזן לרשימה המשותפת היה מעבר לתמיכה פסיבית, וסיפר כי אבו מאזן קרא לערביי העיר להצביע עבור הרשימה בבחירות.

הקשר קיבל פומביות בוועידת הפת"ח האחרונה, כאשר אבו מאזן מנה את הדרכים שבהן הוא נלחם בישראל ואמר כי הוא חותר לשנות ולגייס את התודעה של האוכלוסייה בישראל בצדקת העניין הפלסטיני. הוא אף תירץ את השתתפותו בהלוויית שמעון פרס ז"ל בכך שמדובר בחלק ממאבק פוליטי.
איימן עודה עצמו השתתף באותה ועידה, שם הוא כינה את אבו מאזן "אחי הגדול", ואמר במפורש: "אנחנו הקמנו את הרשימה המשותפת בשביל שנוכל להפעיל את כל כובד משקלנו בסיוע לעם הפלסטיני".
חבר הכנסת עודה בוועידת הפתח' (צילום: הטלוויזיה הפלסטינית)
עודה המשיך וסיפר על כוונתו לחבור למפלגות נוספות בשמאל הישראלי: "יש לנו קשרים עם כוח דמוקרטי יהודי שמוכן לסייע להוריד את נתניהו ולסיים את הכיבוש נגד עמנו. אנחנו לא לבדנו - אתנו נמצאת הנהגה אחראית, הנהגה לאומית עמוקה שאותה מייצג אבו מאזן", אמר.
הרשות הפלסטינית ואבו מאזן עובדים נכון. הם ממשיכים ליצור קשרים מול החברה בישראל מתוך הבנה שקשר ושיח משנה מציאות, וזאת במקביל למאמצים הבינלאומיים לפעולה למען הכרה במדינה פלסטינית. אם אלו ייכשלו, ואם טראמפ יוביל מהלך של מדינה אחת, הפלסטינים יבואו לעניין מוכנים יותר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg