רה"מ האוסטרלי לשעבר: עלינו להכיר בפלסטינים
לקראת ביקורו של נתניהו בסידני בשבוע הבא, תקף בוב הוק, שכיהן ב-1983-1991, את ההחלטה להגדיל את הבנייה ביו"ש
בוב הוק, ראש הממשלה האוסטרלי לשעבר, קרא אתמול (יום ב') לממשלת ארצו להכיר באופן רשמי במדינת פלסטין, במאמר שפורסם לקראתביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במדינה בשבוע הבא.
בוב הוק
צילום: EPA
המאמר, שפורסם ב"אוסטרליאן פיינשייל ריוויו", תקף בחריפות את ישראל, וזאת אף שהוא ידוע כתומך נלהב של המדינה הציונית וכמי שספג בעבר מהלומות מצדם של גורמים אנטישמיים. הוק טען במאמרו כי החלטתה של הממשלה בירושלים לבנות 2,500 יחידות דיור חדשות ביהודה ושומרון – חלק מגל נרחב של בנייה שעליו הוכרז מאז כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן – היא "הפגנת בוז" לאו"ם.
"אוסטרליה הייתה שם מהתחלה", כתב הוק, "המעט שאנו יכולים לעשות, בזמן המאתגר מכול, הוא מה ש-137 מדינות כבר עשו לפנינו – להעניק הכרה דיפלומטית למדינת פלסטין".
בסוף החודש שעבר עמדה שרת החוץ האוסטרלית ג'ולי בישוף בפני לחץ כבד לגנות את החלטתה של ירושלים, ולמרות שסירבה – בישוף אמרה שהיא מודאגת מאוד מההתנחלויות החדשות. אחד האנשים שיצאו נגדה היה השגריר הפלסטיני באוסטרליה, שפרסם מכתב ובו קרא להוקיע את "אי החוקיות" של הפעולות הישראליות.
אבל לא כולם בהכרח מסכימים עם הדעה הזאת: בסוף דצמבר ביקר בארץ הקודש טוני אבוט, שבסופו פרסם מאמר פרו-ישראלי במיוחד. ראש הממשלה לשעבר, שכיהן בארצו עד לפני שנתיים, קרא לקצץ את הסיוע האוסטרלי לפלסטינים בשל תמיכתם ב"מחבלים ובני משפחותיהם", ורמז שקנברה יכולה לתמוך בהחלטה אמריקאית להעביר את שגרירות ארה"ב מתל-אביב לירושלים. אוסטרליה יכולה להפגין את "תמיכתה הבלתי מתפשרת בירושלים כמדינה הליברלית, הדמוקרטית והפלורליסטית היחידה במזרח התיכון אם תצטרף לצעד של ממשל טראמפ להעביר את שגרירותה לירושלים", כדבריו.

בין המצרים. פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שרת החוץ האוסטרלית בישוף
צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ
אבוט הוסיף כי בכל הסדר סופי בין ישראל לפלסטינים מוכרחה רמאללה להעניק זכויות לישראלים המתגוררים בשטחיה, שיהיו דומות לאלה שמהם נהנים ערבים החיים בתוך גבולות המדינה היהודית. כל חלופה אחרת, הוא הצהיר, "תהיה סוג של אפרטהייד שעומדת בסתירה לערכיה של ישראל עצמה". הוא גם פקפק בנכונותה של הרשות הפלסטינית להכיר בזכות הקיום של ישראל, וזאת בהתחשב ברטוריקה המשלהבת והאנטישמית של רמאללה.
גם אז עמדה בישוף במוקד העניינים, והגנה על מדיניות ממשלתה. "אין לנו תוכניות כאלה", היא אמרה ביחס לשגרירות, ואף ציינה כי תהליכי פיקוח וביקורת מתנהלים לגבי הסיוע לפלסטינים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg