כך נמנע חיסול רה"מ לעתיד
מסמך חושף כי המוסד סיכל ב-76' ניסיון פלשתיני לחסל את מי שכיהן כר"מ אוסטרליה בשנות התשעים
המסמך, שהותר היום לפרסום, מביא את דאגתו של המודיעין האוסטרלי מהתמקדותם של טרוריסטים פלשתינים בדמויות מפתח בחברה האוסטרלית שתמכו בישראל או שהיו מזוהות עם הקהילה היהודית.
על פי המסמך, בוב הוק, אז חבר במפלגת הלייבור האוסטרלית ונשיא ה ACTU (ראשי האיגודים) היווה מטרה בשל דעותיו הפרו-ישראליות. בנוסף, חושף המסמך כי גם איזי ליבלר, מראשי הקהילה היהודית באוסטרליה, וסם ליפסקי, עיתונאי יהודי ידוע, היוו יעד להתנקשות מכיוונם של אותם טרוריסטים פלשתינים.
עוד עולה מהמסמך כי האיום היה ממשי ביותר, זאת לאחר שהמוסד הישראלי העביר למודיעין האוסטרלי מידע על כוונותיהם של הטרוריסטים הפלשתינים ועל הגעת חלק מהם לאוסטרליה על מנת להוציא את ההתנקשויות המתוכננות לפועל.
המסמך נחשף רק היום, בשל החוק האוסטרלי לפיו מסמכי הקבינט הביטחוני הינם חסויים לשלושים שנים מיום הוצאתם, וכי לאחר שלושים שנים הם עוברים לארכיב הלאומי ושם הם פתוחים לציבור הרחב.
אולם השגריר הפלשתיני לשעבר באוסטרליה, עלי עזאק, האשים שמדובר במזימה של המוסד
עזאק אמר כי ברצונו להדגיש ש"מעולם לא היתה בכוונת הפלשתינים להביא את הסכסוך במזרח התיכון לאוסטרליה, וכי זהו חלק מקמפיין של המוסד הישראלי נגד הפלשתינים".
בספטמבר 1973 ביקר במלבורן עבד אל-חמיד עבדאללה עזאם, חבר הזרוע הצבאית של הפת"ח. הוא נעצר על ידי השלטונות האוסטרליים בשל עבירות הגירה וגורש לאלתר מאוסטרליה. המוסד הישראלי עדכן את השלטונות האוסטרליים בכך שעזאם הינו חבר בקבוצת "ספטמבר השחור" ששמה לה למטרה לפעול נגד מטרות ישראליות ויהודיות באוסטרליה.
במקביל, קיבל המודיעין האוסטרלי מידע מהמוסד על טרוריסט נוסף, אבו-ריש, שהגיע לאוסטרליה במסווה של עיתונאי וביקר בסידני ובמלבורן במטרה לאסוף מודיעין על מטרות יהודיות ומתכנן ניסיון התנקשות בשגריר ישראל באוסטרליה באותה תקופה.
בזכות אותו מידע, חשף המודיעין האוסטרלי עדויות לקבוצות טרור פלשתיניות המסתובבות באוסטרליה ומנסות לגייס לשורותיהן מקומיים מהקהילה המוסלמית והפלשתינית כדי שיסייעו בידן להוציא את ההתנקשויות לפועל.
עד היום לא הצליחו ארגוני המחבלים לבצע פיגועים נגד הקהילה היהודית או הישראלית באוסטרליה. המקרים הבולטים היחידים בשנים האחרונות בהם נפגעה אוסטרליה מהטרור העולמי היו בפיגוע בבאלי בשנת 2002 בו נהרגו אזרחים אוסטרלים ורבים נפצעו וכן בשנת 1973 כשפצצה התפוצצה מחוץ למלון הילטון בסידני וכתוצאה ממנה נהרגו שלושה אנשים.