דוח בבריטניה: השימוש במילה "ציונות" כגנאי - אנטישמיות
דוח של הוועדה לענייני פנים בפרלמנט הבריטי מצא כי בבריטניה יש "עלייה מדאיגה בפשעי שנאה", וקרא לכל המפלגות להתמודד עם התופעה. "השימוש המתמיד של 'המילה' ציוני' כמילת גנאי היא תופעה מדאיגה במיוחד"
דו"ח של הפרלמנט הבריטי, חוצה מפלגות, החליט ברוב מוחלט כי ללא ספק "הועדה לענייני פנים קוראת לכל המנהיגים הפוליטיים להשתלט על העלייה המדאיגה בפשעי שנאה". הדוח מציין כי "הכישלון של מפלגת הלייבור בהתמודדות עם אירועים אנטישמיים בשנים האחרונות מביא להאשמות שאלמנטים אנטישמיים הינם מוסדיים ומובנים במפלגת הלייבור" - לשון הדו"ח. עם זאת, בדו"ח מדגישים כי "כל המפלגות צריכות לבחון באם המלצות הוועדה (שהורכבה לשם כתיבת דוח זה) לרפורמות מתייחסות גם להם עצמם".עוד כותרות:
• דינמיקה של הסלמה: רוסיה וארה"ב במסלול התנגשות
• מה חושבים בהולנד על קריאות המואזין?

בין השאר קבעה הוועדה הבין מפלגתית שהורכבה כי "ישנן עדויות מזעזעות לגודל ולרוע האנטישמיותברשת, בנוסף למספר דוגמאות שכוונו לפרלמנטרים". היא אף מפנה אצבע מאשימה כלפי רשת הטוויטר שהינה "אחראית" לכך שהיא "מהווה בית אינטרטי של דברי שטנה אנטישמים והתעללות". עוד הם אומרים כי לענקית המדיה "המשאבים הנחוצים ויכולת טכנית" בכדי להתייחס לתופעה הבעייתית", אך זו לא עושה די כדי למנוע התבטאויות שכאלה. הוועדה קראה לטוויטר "להשקיע באכיפה ואף משאבים רבים יותר בכדי לאבחן את אותם משתמשים אלימים בצורה פרו אקטיבית".
בין הממצאים המרכזיים של הוועדה: "על הממשלה והמפלגות הפוליטיות לאמץ את ההגדרה של 'אנטישמיות', המיועדת לקדם גישה של אפס סבלנות בעוד חופש הביטוי בנוגע לישראל ולפלסטינים". עוד אמרו כי "השימוש המתמיד של 'המילה' ציוני' כמילת גנאי היא תופעה מדאיגה במיוחד: שימוש במילה בהקשר מאשים צריך להיחשב דלקתי ועם פוטנציאל אנטישמי על ידי אנשי אכיפת החוק וגורמי מפלגות פוליטיות".

עוד צוין כי בעוד בריטניה נחשבת אחת המדינות עם אחוזי האנטישמיות הנמוכים באירופה. "מדאיג לראות את הסקרים האחרונים המעידים על כך שאחד מ-20 בוגרים בבריטניה יכול להיות מאופיין כ'אנטישמיים מובהקים'".
לגבי יו"ר הלייבור השנוי במחלוקת, ג'רמי קורבין, נכתב בדו"ח: "הוועדה לא משוכנעת שמר קורבין מבין את טבע האנטישמיות המודרנית". לפי מחוברי הדוח, "החוסר שלו במנהיגות עקבית בסוגיה זו יצרה את מה שחלק מהעם מכנה 'מרחב בטוח' עבור בעלי עמדות נתעבות כלפי העם היהודי". הוועדה קראת למפלגת הלייבור להמשיך במלחמה באנטישמיות. נושא נוסף שעלה בדוח הוא חוסר הרצינות של נשיאת ארגון הסטודנטים הארצי, מליה בוטיה, ב"התמודדות רצינית עם האנטישמיות באוניברסיטאות".

גורמים מדיניים אמרו בתגובה לדוח כי הדבר "מהווה ׳כרטיס צהוב' מאת הפרלמנט הבריטי לקבוצות הקיצוניות בבריטניה העוסקות בשנאת ישראל. זהו צעד חיובי במלחמה באנטישמיות, וההבנה שדמוניזציה של ישראל והציונות מהווה סוג של אנטישמיות".
נשיא ארגון הגג של הקהילות היהודיות בבריטניה, ועד ראשי הקהילות, ג'ונתן ארקוש מסר בעקבות פרסום הדברים: "אני מודה לוועדה לענייני פנים על שכתבו דוח מדויק, שישמש כמסמך מקור לעבודה העתידית בנושא. ועד ראשי הקהילות היהודיות בבריטניה מעריכות את העובדה שהוועדה לקחה תחת חסותה להקשיב לחששות השונים בנושא שהובעו".
פעיל המלחמה באנטישמיות ג'ונתן סקרדוטי, ממנהיגי הקהילה היהודית בבריטניה, אמר בעקבות פרסום הדוח: "אי אפשר להמעיט בחשיבות הדוח הזה. במשך זמן רב, יהודים רבים בבריטניה הביעו חשש גדול מאנטישמיות, ספציפית כאשר זה בא לידי ביטוי כביקורת על המדיניות של ממשלת ישראל". מנכ"ל הארגון הפרו ישראל BICOM ג'יימס סורן: "הדוח מביא בהירות שהייתה נצרכת במקומות שהיה בהם עד כה הכחשה".
בהכנת הידיעה השתתף אריאל כהנא