תמיכה מבית: "לא מגיע לפיירברג להיות במעצר"
החשדות החמורים נגד מרים פיירברג, ראש עיריית נתניה זה 18 שנה, מפלגים את העיר. יריביה רואים בה אישה כוחנית שהקימה לעצמה צבא של פעילים, אך תומכיה טוענים שהיא הפכה את העיר לריביירה ומבקשים: אל תמהרו לחרוץ דין
אם בעוד שבועיים תשוחרר ראש העיר נתניה מרים פיירברג ממעצר הבית ותרצה לערוך קניות בשוק בעירה, סביר להניח שהיא תתקבל שם בחיבוקים חמים ואפילו במחיאות כפיים סוערות. זאת למרות החשדות נגדה שלפיהם קיבלה שוחד מקבלנים תמורת קידום מיזמי נדל"ן בעיר, וחרף החשד כי תיאמה עדויות ובדתה ראיות.עוד כותרות:
- הרופאה של קלינטון: היא כשירה לשמש כנשיאה
- הרוג ו-2 פצועים קשה בתאונת דרכים בב"ש
- פרובוקציה? גטאס מאמין במה שאמר על פרס

גם כאשר בית משפט השלום בראשון-לציון שב והאריך את מעצרה, ובהמשך שלח אותה ל-15 ימי מעצר בית ואף אסר עליה להתקרב לבניין העירייה במשך כחודשיים, נראה כי תושבי העיר לקחו את מעצרה באופן אישי. מבחינתם, 18 שנות כהונתה אינן נמחקות ברגע. משיטוט ברחובות העיר השבוע ניכר כי מעצרה הממושך הוא הלם גדול עבור האזרחים.
"אנחנו בעיר סובלים עכשיו כי ראש העיר שלנו בבית הסוהר", אמר לנו יעקב דרור, בעל דוכן ירקות בשוק, יום לפני שחרורה למעצר בית. "היא סידרה את השוק, סידרה את העיר, הופתעתי שהיא נעצרה. אמנם היו שמועות שדברים בעירייה התנהלו תחת איומים, אבל בשוק ובעיר כולם תומכים בה. ראיתי אותה כמה פעמים כשנפגשנו בשוק. היא טיפוס פנטסטי. אישה חזקה וטובה, אישה גזעית, מגיע לה להיות בפוליטיקה הארצית כחברת כנסת. אני מאחל לה שתצא מזה".
"לא מגיע לה בכלל להיות במעצר", חורץ יוסף טוביאנה, אף הוא בעל דוכן ירקות. "אולמרט שהיה ראש ממשלה יצא גנב, אבל פה זו לא גנבה. הייתה אולי קומבינה עם דירות ועם הבן שלה, אבל היא בסדר. אני מכיר אותה, ומה שהיא עשתה למען העיר שלה שום ראש עיר בעולם לא עשה".

קונה מבוגרת שבוחרת תפוחי אדמה בדוכן של טוביאנה מתערבת ומסכימה: "גם אני חושבת ככה. אי אפשר להיות במקום של תפקיד בכיר כזה ולהיות נקי לגמרי, להיות לבן לבן. אולי היא לא כל כך 'לבנה', אבל היא עשתה הרבה למען כולנו".
קונה נוסף, הקונדיטור אלי ג', עובר בסמוך וממשיך את דימויי הכביסה: "הלוואי שיתברר שאין כלום נגדה, שהיא בסדר גמור. הבת שלי היא סגנית מנהל בנק, ובכל פעם שאנחנו משוחחים היא אומרת לי דבר אחד: 'מדי פעם צריך לנער את הכביסה ולהביא לכך שתהיה תחלופה בעובדים'. זה דבר טבעי שכשבן-אדם יושב בעמדה שלו יותר מדי שנים, אז אנשים נרדמים בשמירה".

כמעט כל תושבי נתניה שעמם נפגשנו פגשו את פיירברג לפחות פעם אחת ושוחחו איתה. חלק מהתושבים המתינו ליד ביתה עם כניסתה למעצר בית כדי להביע תמיכה. הם תופסים אותה כראש עיר חזקה שיודעת לעמוד על שלה, אך גם כנגישה עבורם. את החשדות המיוחסים לה הם מפרשים כסוג של 'שמור לי ואשמור לך', התנהלות ישראלית מוניציפלית טיפוסית ולאו דווקא פשע.
היטיב להגדיר זאת קצין משטרה בכיר לשעבר בתחנת נתניה שאמר לנו השבוע: "העוצמה והביטחון שהרגישה בתפקיד נבעו מהניסיון שלה ומהתחושה שאין לה מחליף, ושהיא תמיד תנצח ותישאר בשלטון יחיד ואף אחד לא ייגע בה. כבר בשנת 2006 חקרנו במשטרה חשדות לאי-סדרים אצלה, אך התיק נסגר מחוסר ראיות. עכשיו הכול תלוי בשאלה אם יגישו נגדה הפעם כתב אישום או לא, אבל מבחינת התושבים פיירברג היא כמו שדרעי היה זכאי עבור אנשי ש"ס. הם כל כך מעריצים אותה שמבחינתם לא חשוב אם היא תשב בכלא או לא, היא קידמה את העיר וזה מה שחשוב".
ואכן, פיירברג (65) היא אייקון ארצי ומקומי. סמל לאשת ברזל אלגנטית ובוטחת. כאשת ליכוד, ראש הממשלה בנימין נתניהו אף שקל לשריין עבורה את המקום ה-11 ברשימה לבחירות האחרונות, ואף חשב עליה כשרה פוטנציאלית. אלא שבשונה מיעל גרמן, שכנתה מהרצליה, היא העדיפה את הפוליטיקה המקומית.
לא בכדי זכתה פיירברג לדמות ב'ארץ נהדרת' בגילומו של רועי בר-נתן, דמות גרוטסקית משהו שקראה לאנשים לראות את השגשוג של נתניה שהפכה בחסותה מעיר עם תדמית של פשע ועליבות לעיר נדל"ן, ספורט ותיירות, בעיקר של יהודים מצרפת. אך בשבוע וחצי האחרונים מזכירה פיירברג יותר מערכון אחר: זה שעוסק בעיר רמת-הוד ובעומד בראשה אדי קופל, כמי שעשתה מהעירייה סוג של עסק משפחתי. בנה, עו"ד צפריר פיירברג, ובעלה לשעבר אלי פיירברג, חשודים שהעבירו לה שוחד מקבלנים תמורת קידום היתרי בנייה בעיר.

מגיל שש מתגוררת פיירברג בנתניה, ומ-1972 היא החלה לעבוד כעובדת סוציאלית ובהמשך בעירייה. היא שימשה לאורך השנים בשלל תפקידים: מנהלת האגף לשירותים חברתיים, ראש מנהל החינוך, חברת מועצה ועוד. מאז שנת 1998 היא שבה ונבחרת לראשות העירייה, עד שבבחירות האחרונות נבחרה ברוב של שמונים אחוז מהתושבים. במהלך השנים הללו היא קלטה בנתניה עולים חדשים, התמודדה עם פיגועי תופת תכופים בעיר ועם דומיננטיות רבה של משפחות הפשע - שכיום הולכת ופוחתת, בין השאר מכיוון שחלק מהקודקודים חוסלו או יושבים בכלא.

מקורבים לנעשה בעירייה טוענים כי בעוד שראש העירייה יואל אלרואי, שכיהן בתפקיד בין השנים 1983-1993, נתפס כמי שניקה אותה מבסטות או פיצוציות שקמו על ידי גורמים מפוקפקים - אצל פיירברג הכול חזר. לטענתם, פקחיה מתעסקים בעיקר במי שבונה תוספות בנייה קטנות ובלתי חוקיות ולא בכרישים הגדולים. "אני לא יכול להצביע על קשרים שהיו לה עם משפחות הפשע, אבל הן נתנו לה כבוד. היא לא עשתה חשבון למשפחות פשע", אומר בכיר לשעבר במשטרת נתניה.
לאחר שתעשיית היהלומים הענפה, שפרנסה משפחות רבות בעיר במשך שנים רבות, החלה לקרוס בהדרגה, החלה פיירברג בתוכנית הבראה בסיוע רוח גבית של משרדי ממשלה, במטרה למשוך בעלי עסקים ומפעלים לעיר. כך הגיעו לעיר 'איקאה', 'סלקום' וחברות לא מעטות. היא בנתה שכונות חדשות ובהן קריית-השרון ועיר-ימים, השיקה טיילת לים ועוד. בנסיעה בעיר ובפאתיה קשה לפספס את רבי-הקומות החדשים שנבנו בה ב-18 השנים האחרונות.

צבי ליבר, רואה חשבון תושב העיר ומי שהיה יו"ר קבוצת הכדורסל 'אליצור ברק נתניה' שנסגרה לפני כשנתיים, טוען כי פיירברג לא קידמה מספיק את הכדורסל. בחודשים האחרונים הוא הקים מקומון מיוחד כדי לחשוף סיפורים על אי-סדרים אצל פיירברג, משפחתה והעירייה.
"הבייבי שלה זה נדל"ן", הוא אומר לנו. "אחרי עשר שנים של שיקום העיר כבר עמדה על הרגליים והעירייה במצב כלכלי מצוין, אבל מערכת החינוך פה לקויה. אחוזי הזכאות לבגרות נמוכים ביחס לערים אחרות בעלות מצב סוציו-אקונומי זהה. היה צריך לעצור את הפוקוס הזה על הנדל"ן ולהתמקד בחינוך. מבחינת הציבור הדתי, המשפחות הצעירות שיכלו עברו לרעננה ולגבעת-שמואל מכיוון שהחינוך חשוב להם, ובשבילו הם היו מוכנים לעבור עיר".
'קוראל - יוקרה על המצוק', הפרויקט הראשי שנקשר לחשדות השוחד שלה, המשיך להיבנות גם השבוע: פועלים נתלו על פיגומים בקומות הגבוהות כדי להשלים את הישורת האחרונה של העבודות על הבניין הלבן והענק, שנבנה על גבי מצוק סמוך למלון 'כרמל' ומשקיף על חוף ימה של נתניה. שלט במקום מבשר גם על בניית 'טיילת קוראל' שתקום בסמוך לבניין, ושלט אחר מצהיר כי נותרו בפרויקט דירות אחרונות למכירה.

המגדל, שיועד בתחילה להיות בית מלון, הוסב למגורים במעורבותו על פי החשד של עצור נוסף בפרשה, עו"ד הרב אברהם גוגיג, ששוחרר למעצר בית. גוגיג משמש גם כרב בית הכנסת 'בית מאיר' בעיר וכרוח הגבית של פיירברג - שרכשה בפרויקט דירה בכארבעה מיליון שקלים. עצור נוסף בפרשה הוא הרב שמעון שר, מי ששימש סגנה של פיירברג וכיום יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיר. גם לו מייחסת המשטרה חשדות לקבלת שוחד, ואף הוא שוחרר השבוע למעצר בית.
עצור אחר בפרשה הוא האדריכל גבי טטרו, שתכנן ועיצב את פרויקט 'קוראל'. באתר האינטרט של הפרויקט הוא מופיע תחת התואר 'אדריכל מפורסם'. לאחר כמה ימי מעצר הוא שוחרר למעצר בית. בפרויקט ישנן 52 דירות ענק המשקיפות ל"נוף האינסופי לים" כפי שמגדיר זאת אתר הבית של הקבלן אברהם תשובה, אחיו של יצחק תשובה. גם הוא נעצר בפרשה ושוחרר השבוע ל-15 יום של מעצר בית. ואכן, הים פרוס למרגלות הבניין באופן פראי ומזמין, הנוף מרהיב, והתושבים העתידיים ייהנו מבריכה וחדר כושר פרטיים לדיירי הבניין.
נראה כי לתושבי העיר לא מפריע במיוחד שמה שיועד להיות מלון בעל פוטנציאל למקומות עבודה בעבורם ולמשיכת תיירים נוספים, הופקע לטובת מגורי יוקרה של ראש העיר שלהם. אתה יודע מה זה הבניין הזה פה? אנחנו שואלים את ג'ים מימון, צעיר תושב שכונת עיר-ימים. מימון עלה לארץ מפריז לפני כעשור, וכעת הוא בא למתחם כדי לפגוש תייר מצרפת שהגיע למלון 'כרמל'. "זה קוראל, פה הולכת להיות דירה לראש העיר", הוא עונה מיד.

ומה דעתך על כך שראש העיר שלך חשודה בקבלת שוחד בפרויקט הזה ובפרויקטים אחרים?
"אני חושב שמרים היא אחלה בחורה, אהבתי אותה. פגשתי אותה פעמיים בשכונת 'נת 600' כשרצינו לבנות שם בית כנסת, והיא אישה מאוד קשובה. אני לא יודע אם מה שאומרים בעיתון אמיתי או לא, אבל היא עשתה הרבה דברים טובים בעיר. תסתכלי, העיר הרבה יותר יפה. כשעליתי מפריז לפני עשר שנים הכיכר הייתה מלוכלכת ובשכונות היו מסכנים, ועכשיו הרבה יותר טוב".
לא מקומם אותך שמלון הפך לבית מגורים?
"זה לא מפריע לי בכלל. אני מאמין בה ומקווה שהיא תצא מזה".
גם דב, תושב שכונת קריית-שרון בעיר שיושב במכוניתו סמוך לפרויקט, נראה כמי שמשלים עם המציאות. "תמיד הסתובבו סיפורים סביב העובדה שהיא הרבה זמן בשלטון ולכן דברים 'זזים' לכיוון שלה, אבל זה לא ממש עניין אותי כי כל אחד חי פה בבועה שלו ורק מי ש'למעלה' יודע מה קורה בעיר. יש המון מושחתים בכל הערים בשנים האחרונות, ולא אכפת לי מי יהיה ראש העיר שלי. כל מי שיהיה יעשה בלאו הכי מה שהוא רוצה. התושבים לא ממש מעניינים אותם".
אחד הפרויקטים הראשונים שבהם עסק ליבר במקומון שהקים הוא 'קוראל'. 12 גיליונות שהוציא מאז נחטפו ונקראו על ידי התושבים. אחר כך הגיעה העיתונות הארצית עם תחקיר 'הארץ' שהתבסס במידה הרבה על החומרים של ליבר, ובהמשך המשטרה שניהלה חקירה משלה.
במקומון שלו פרסם ליבר מסמכים שהעידו על הקשר של פיירברג ומקורביה לפרויקט 'קוראל'. "אספתי ממקורות מידע גלויים כמו הטאבו, רשם המשכונות ורשם התאגידים מסמכים שמעידים על נכסים שלה ושל בני משפחתה", הוא מתאר. "כתוצאה מכך קיבלתי הרבה מכתבי איום מעורכי דין מכל המשרדים הגדולים במדינת ישראל. היו לי גם הרבה הצעות בנוסח 'מה אתה צריך', כפי שרגילים לעשות בנתניה, כדי שלא אפרסם, אבל המשכתי בשלי.
"אנשים חשבו שאנחנו אפיזודה חולפת ושתגיע תביעת דיבה ותסגור אותנו, אבל מגיליון לגיליון הבינו שלא רק שלא מגיעה תביעה נגדנו, אלא שמתחיל לזרום אלינו מידע רב נוסף. חלק מהמידע הגיע מאנשים שטענו שאיש לא רצה לפרסם את המידע הזה במקומונים אחרים מחשש שהעירייה תחדל לפרסם בהם".
האם בניין 'קוראל' הוא ההולילנד של נתניה?
"במידה מסוימת כן. אנשים אומרים לנו: 'פרסמת, אבל תן למשטרה לעשות את העבודה שלה'. אני אומר לכולם שבשביל 'קוראל' לא צריך משטרה. העובדה שראש העיר לקחה משאב עירוני במקום הכי טוב ויפה בנתניה והפכה אותו לפרויקט מגורים שגם יש לה דירה בו - זה משהו פסול מעיקרו מבחינה ציבורית. ביום שהתגלה פרויקט 'קוראל' היא הייתה צריכה להניח את המפתחות".
גם חבר מועצת העיר חיים פרידריך, שהיה בין אלה שהעבירו חומרים לכתבות במקומון של ליבר ואף מסר למשטרה תיעוד של איומים מילוליים מצד פיירברג כלפיו, זעם השבוע. "אני, כממונה על התיירות בעיר, חושב שהפרויקט הזה היה צריך להכניס פרנסה ולהביא תיירים לעיר ולתת רמה גבוהה של שירותים, אבל בפועל הפכו אותו לבית דירות כשגם מסביב לו היא עצרה את כל התנועה וסגרה את הכביש. יצא לה ממש בית עם כביש פרטי".
פרידריך, חבר ילדות של פיירברג, עבד עמה בעבר באופן צמוד. "הייתי יועץ שלה והמנכ"ל שלה בבחירות. אפשר להגיד שאני המצאתי אותה. אני חבר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שיש בה 11 חברים. בפועל משתתפים שם חמישה חברים לכל היותר שמתוכם שלושה לא יודעים מה קורה, ושניים - היו"ר ואני – מבינים בנושא.
"אם אני לא נמצא בישיבות כאלה הן מתנהלות בלי הערות, פשוט עוברים סעיף סעיף ומאשרים בלי להבין כלום בחומר. כשאני נמצא בישיבות האלה אני מעיר את ההערות שלי. לא ייתכן למשל שלאדם אחד יאשרו לבנות חמש יחידות על חצי דונם, ולאחר יאשרו על אותו שטח בדיוק 22 יחידות דיור".
לאורך הריאיון עמו שוטח פרידריך טענות קשות על התנהלות מהלכת אימים של פיירברג בעיר ובעירייה. "זה לא עניין של נקמנות אישית, אלא שחיתות שיש למגר אותה", הוא מדגיש. "הכוח שלה נובע מזה שהיא בנתה מין צבא. יש לה 'חיילים' בעיר, וגם 'מרגלים'. בעלה כיום, רוני איכר, שהיה בעבר מנכ"ל העירייה, עוזר לה. הוא שולט בעיר ובמסדרונות העירייה, מרים טלפונים לראש מנהל ולראש אגף ואומר 'תעשה לי', שולח מיילים לראשי אגפים. מרים עשתה למען העיר, אבל החינוך על הפנים וגם בשכונות שבהן חיים אנשים בעלי מעמד סוציו-אקונומי נמוך היא לא הזיזה מספיק. היא חיזקה את החזקים ועטפה את עצמה ואת בני משפחתה".
אלא שגם נגד פרידריך התעוררו חשדות לאורך השנים. בפברואר 2007 הוא נעצר על ידי היחב"ל בחשד שדרש שוחד מקבלן ובחשד למרמה, הפרת אמונים וסחיטה באיומים. "באופן תמוה וחסר אחריות הפרקליטות סגרה נגדו את התיק מחוסר ראיות", אומר בכיר לשעבר ביחב"ל. "פרידריך 'מתפוצץ' על פיירברג כי היא נטרלה אותו מוועדות. אין לך מושג איך כל החלטה של הוועדה משמעותית לקבלן. יכולים לתקוע שם פרויקטים לזמן רב על ידי הצבעת נגד בוועדה".
על ההתנהלות בוועדות העירייה העוסקות בנדל"ן אומר הבכיר: "לדעתי אנשים יושבים בוועדת המכרזים ומנצלים את כוחם. אין צדיקים בסיפור הזה. כל כך הרבה כסף מסתובב ברשויות ויש כל כך הרבה אינטרסים, שארגוני הפשיעה כבר הפסיקו להתעסק בסמים ומעדיפים לעסוק בנדל"ן".
על פי החשד, לבעלה לשעבר של פיירברג, אלי, נכסים רבים שאינם תואמים את יכולתו הכלכלית. פרידריך: "לפני שהיא נבחרה לראש העיר, כל המשפחה ירדה מנכסיה. כחמש שנים אחרי שנבחרה היא התגרשה מבעלה, ושמעתי שהוא ישן באותם ימים במרתף. פתאום אחרי שנתיים 'נהיו' לו ארבע דירות. לבן שלה יש פנטהאוז, ולה יש דירות שאין סיכוי שהייתה מגיעה אליהן עם המשכורת שיש לה".
גם לליבר יש תהיות על הנכסים של המשפחה: "כשגיליתי את הנכסים שלחתי לאלי פיירברג פנייה אישית ואמרתי לו: 'בוא נשב, אני יודע שעבדת כ-15 שנים כשכיר בבית החולים לניאדו. אם תיתן לי הסבר לנכסים שלך, תראה לי ירושה שקיבלת, אני לא אפרסם משהו שיש לו הסבר'. את ההסבר לא קיבלתי".

תנופת הבנייה של פיירברג הביאה לפתיחת קניון 'עיר ימים' וקניונים רבים נוספים בעיר. שוטטות השבוע בקניון 'השרון' הוותיק, שבשנות התשעים ספג פיגועים רבים, מראה תנועת קונים דלילה. אסתר סוויד, מנהלת חנות בגדים בקניון, אומרת שהדלילות אינה מקרית. "החנות הזו קיימת כעשר שנים. יש ירידה במכירות בעקבות כל הקניונים הקטנים שנפתחו פה ושם. לאנשים נוח להסתובב בכל מיני מקומות והם לא שומרים אמונים כי יש הרבה חנויות; כל חנות עושה את המבצעים שלה וזה בא על חשבון הוותיקים".
דוד פייר, בעל דוכן תכשיטים בקניון, מסכים עם סוויד. "התנועה בקניון על הפנים, אין עבודה", הוא אומר. "לדעתי הכול נובע מהעובדה שפיירברג יותר מדי שנים בשלטון בעיר. כשאדם שולט יותר מארבע שנים זה פשוט יוצר הרס עצמי, לא משנה איפה. אנחנו פה סובלים ובקושי שורדים, בעוד נבחרי הציבור פשוט עושים מיליונים על גבנו.
"היא יכולה לבנות את הדברים הכי יפים בעולם, אבל כל עוד היא פועלת בצורה כוחנית ועושה מה שהיא רוצה בעיר, היא בעצם נותנת סטירת לחי לתושבים. איך לא הפילו אותה עד עכשיו? אולי זה נובע מהבטחות שלה לחנויות טובות במיקומים טובים. אני מקווה שדברים ישתנו פה בעיר כי היא לא בדיוק עשתה מה שצריך לעשות.

"נראה לך הגיוני למשל שבן-אדם יורד לחוף הים בעיר שלו וצריך לשלם על מקום חניה? לרוב, עבריינים הם אלה שזוכים במכרזים לחניונים האלה. בעיר תיירותית לא צריך לעשות דבר כזה. חייתי בכל מיני מקומות בעולם ולא היו דברים כאלה. זה רק בנתניה".
כך או כך, חדרה של פיירברג בעירייה נותר מיותם ובמסדרונות העירייה התחושה קשה. לשלמה ישי, יו"ר מועצת עיריית נתניה, היכרות של 25 שנה עם פיירברג וגם כיום הוא עובד עמה בצמידות. "עצוב לי מאוד שאישה כמוה, שתרמה לעיר כל כך הרבה ועשתה מהעיר הזו ריביירה ממש, נמצאת בסיטואציה כזאת. אנחנו מבקשים מהציבור שמבחוץ לא לחרוץ דין, לחכות. בזמנו שמענו על ראש עיריית עפולה שנעצר והיה בחקירות בחשד לשוחד, ובסוף לא היו ראיות והוא לא הועמד לדין. אנחנו מקווים שכך יקרה גם כאן".
איזה קשר היה לכם איתה בשבוע האחרון?
"אסור היה לאף אחד מאיתנו ליצור עמה קשר. בשבוע שעבר בקושי נתנו לה להתחבק עם בתה. אם אני מבין נכון את פסק הדין, אחרי השבועיים של מעצר הבית אפשר יהיה לדבר איתה אבל היא לא תוכל להגיע לעירייה. אני מחכה לפגוש אותה".
כיו"ר המועצה ראית משהו מאי הסדרים המיוחסים לה?
"לא ראיתי. תשמעי, כשיש בנייה כל כך נרחבת תמיד יש מישהו שלא מרוצה ומתלונן. אני מקווה שהטענות לא מוצדקות ולא יגיעו לכתב אישום".
איך יתקבלו החלטות בעירייה בימי היעדרה?
"יש מועצת עיר. מרים התוותה מדיניות ואנחנו ממשיכים בה. יומיים אחרי שהיא נעצרה קיימנו ישיבת מועצת עיר, וקיבלנו החלטות לפי סדר יום גם בנושא בנייה וגם בנושא חינוך. יש מערכת פקידותית מאוד יעילה, יש סגנים לראש העירייה, וכל אחד עוסק בתפקיד שלו".
והחדר שלה יישאר ריק בימים האלה?
"בוודאי. אנחנו לא ניכנס לנעליים שלה. אנחנו מקווים שהיא תחזור ותוכל להיכנס לחדר שלה".

עורך דינה של פיירברג, נתי שמחוני, מסר בתגובה: ״גברת פיירברג היא ראש העיר נתניה מזה כ-18 שנים ומנהלת את העיר לתפארה. מעולם לא דבק בה כל רבב והיא סמוכה ובטוחה ביושרתה וזועקת חפות. בשל פתיחת החקירה אנו מנועים מלהתייחס לנושאים שעלו במסגרתה. גברת פיירברג כופרת בכל החשדות שיוחסו לה והיא נחושה להפריכם. אנו תקווה כי רשויות אכיפת החוק יעשו את מלאכתן במהרה כדי להביא לחקר האמת. בשל כך הסכמנו לתקופה מוגבלת ומידתית שבמהלכה לא תגיע לעירייה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg