"רה"מ עושה הכול כדי לרמוס את השידור הציבורי"
ההודעה על דחיית הסגירה של רשות השידור הובילה לתגובות ביקורתיות במערכת הפוליטית. ח"כ שי פנה למבקר המדינה בדרישה לחקור את התנהלות נתניהו. ח"כ סבטלובה: "הדחייה התמוהה פוגעת בריבונות הכנסת". ארגון העיתונאים: "פגיעה בעובדים"
ההודעה על דחיית סגירת רשות השידור בשנה וחצי, לתחילת שנת 2018, עוררה הדים רבים וביקורת במערכת הפוליטית. בעקבות ההחלטה, שלח היום ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) שלח מכתב למבקר המדינה, עו"ד יוסף שפירא, בדרישה לחקור את התנהלות ראש הממשלה, המכהן גם כשר התקשורת, סביב הקמת תאגיד השידור החדש.עוד כותרות ב-nrg:
נתניהו במסר לחיזבאללה: "תקבלו אגרוף של ברזל"
בתוך שבוע בלבד: מנהרה נוספת קרסה בעזה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
במכתבו כתב ח"כ שי: "מדובר בתהליך אנטי דמוקרטי ממדרגה ראשונה. ראש הממשלה עושה הכול בכדי לרמוס את השידור הציבורי בישראל, הן בהרס רשות השידור ועתה גם בתאגיד החדש."

עוד הוסיף בפנייתו למבקר המדינה:"אני קורא לך לחקור את ההרפתקה חסרת האחריות הזאת של ראש הממשלה, שעלותה מסתכמת במאות מיליוני שקלים ופוגעת פעם אחר פעם בחייהם של מאות עובדים שעתידם לוט בערפל". ח"כ שי קרא למבקר המדינה להורות על עצירת המהלך של הקמת התאגיד החדש ופירוק רשות השידור עד סיום בדיקתו.
ח"כ עפר שלח, יו"ר סיעת יש עתיד אמר: "במחטף חסר בושה ובסיועו של יו"ר ההסתדרות, השיל בנימין נתניהו את המסכה האחרונה וחשף מה שכל מי שעוסק בנושא יודע: הוא נחוש לחסל את השידור הציבורי בישראל, ולהשאיר את התקשורת נכה, כנועה וחשופה ללחצים שלו ושל בעלי ההון הקרובים אליו. לא מדובר בדחייה של יותר משנה בעלייתו לאוויר של תאגיד השידור החדש. מדובר בגזר דין מוות".
שלח הוסיף כי "גם אם הזמן יקוצר, איש לא ישים את עתידו המקצועי על כף המאזניים, בידיעה שתמיד תבוא עוד דחייה, עוד מכה לגוף המפרפר. על אחת כמה וכמה כשמדובר בעיתונאים ובעובדים אחרים שכבר חתמו, עזבו מקומות עבודה קודמים ועכשיו הם תלויים באוויר". בהמשך דבריו קרא ליו"ר ולמנכ"ל התאגיד להתחיל בשידור ב-1 באוקטובר, כפי שתוכנן במקור.
ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) אמר כי "מי שנמצא בחקירה לא רוצה עיתונות חוקרת. נתניהו משתק מאות עיתונאים במהלך ציני ודורסני, ארדואן יכול רק לקנא".

ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) התייחסה גם היא לדחיית תחילת הפעילות של תאגיד השידור החדש, ואמרה: "זהו ישרא-בלוף והתעללות בעובדים. בעוד עובדי רשות השידור נערכים בעבודה מאומצת כדי לעמוד ביעד שנקבע - 30 בספטמבר, משרד התקשורת וראש הממשלה גוררים רגליים. את היעד קבעה הכנסת לאחר דיונים, והדחייה התמוהה הזאת לא פוגעת רק בעובדי רשות השידור - גם בריבונות הכנסת. אזום דיון חירום בכנסת בנושא. לעובדי הרשות אין באמת על מי לסמוך. ראש הממשלה שהוא גם שר התקשורת חושש משידור ציבורי ועצמאי - סיבותיו עמו".
ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) מסרה בתגובה כי "שר התקשורת נתניהו מבזה את הכנסת, את הציבור ויותר מכל את עובדי התאגיד. אותם עובדים שמגלים להפתעתם, שלאחר שעזבו את מקום עבודתם והצטרפו לתאגיד, תחילת עבודתם נדחית בעוד שנה וחצי, אחרי אין ספור עיכובים, דחיות ולילות ללא שינה. כנראה שככל שמועד תחילת עבודת התאגיד התקרב חלחל בנתניהו החשש שהתאגיד עלול לחטוא לתפקידו בעיניו כגוף תקשורת מסורס שירכין ראש בפני גחמותיו ודרישותיו. הרצון לדחות את מועד תחילת העבודה, הוא חלק ממסע מתוכנן להביא לכך שהתאגיד לא יהיה גוף שידור, אלא שופר תעמולה".

ראש העיר ירושלים ניר ברקת הצהיר כי "אין תירוצים, אין ויכוח ואין פשרות. את שידורי תאגיד השידור הציבורי החדש ניתן להתחיל מירושלים כבר הערב. כפי שהוכח בעתירה שלנו לבג"צ, אולפני רוממה ערוכים ומתאימים לכך. נמשיך לעמוד על המשמר ולוודא כי קול ישראל והשידור הציבורי יהיו מירושלים".
יו״ר ועדת הכלכלה, ח״כ איתן כבל (המחנה הציוני) אמר כי הוא מתנגד לדחיית מועד התחלת שידורי תאגיד השידור החדש, ולא היה שותף להחלטה. "המשמעות של הדחייה תהיה מותו של השידור הציבורי", אמר.
"עמלתי, ועמלה קבוצה של אנשים, להוצאת הפוליטיקה וההשפעות המפלגתיות השליליות מתוך השידור הציבורי, ויש מי שזה כנראה לא מתאים לו שאין לו יכולת לשלוט בתאגיד החדש. שלא תהיה שום טעות לא ידעתי מההחלטה ולא הייתי שותף לה - וחמור מכך בעיניי שהנהלת התאגיד לא הייתה שותפה אפילו למראית עין".
ארגון העיתונאים בישראל כתב בתגובה כי דחיית פתיחת תאגיד השידור החדש היא "ניסיון שערורייתי לחסל את השידור הציבורי בישראל, לאחר מאמץ רב שנים להביא לשיקומו". בהודעה ששלחו נכתב ש"העובדה כי ההסתדרות, שארגון העיתונאים הוא חלק ממנה, נותנת יד למהלך חמורה ביותר בעינינו. מהלך כזה יביא לפגיעה אנושה בעיתונות החופשית ובתרבות בישראל. ארגון העיתונאים מתנגד להחלטה כזו, שהתקבלה בחשאי ובחטף".

"הניסיון לדחות את פתיחת התאגיד יפגע בכמאה עיתונאים ועיתונאיות שכבר הצטרפו לגוף החדש וגם בעובדי רשות השידור הישנה, שיאלצו להמשיך לקיים גוף חי-מת בתנאים ירודים. החלטה זו מצד הממשלה מצטרפת לניסיונות אחרים להחליש את התקשורת החופשית בישראל, לפגוע בעיתונאים ובעיתונאיות, וליצור יחסי תלות מקולקלים בין כלי התקשורת לזירה הפוליטית", הוסיפו בארגון העיתונאים.
כאמור, אתמול בערב הודיעה ההסתדרות כי סגירת רשות השידור תדחה בשנה וחצי, עד לתחילת שנת 2018, בין היתר מחוסר מוכנות, לכאורה, של התאגיד, והרצון ששידוריו יחלו מירושלים.
בהודעה שהתפרסמה נכתב: "בהמשך להודעתו של ראש הממשלה בנושא רשות השידור ובהמשך לשיחות שניהל יו״ר ההסתדרות ניסנקורן עם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, השידור הציבורי החלופי בתאגיד החדש עדין לא ערוך. מתוך חשיבות שלא לייצר שום נתק בשידור הציבורי ולייצר שידור ציבורי רציף ומלא, על דעת יו״ר ההסתדרות ומנכ״ל משרד התקשורת, תידחה סגירת רשות השידור לתחילת 2018. יש עוד לוודא שהשידור הציבורי יהיה כפי שגם ציין ראש הממשלה, שידור מירושלים, כבר מיום השידורים הראשון".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg