מסתמן: בג"ץ יתנגד להוצאת תאגיד השידור מי-ם
בדיון שהתקיים בעתירה שהגישה עיריית י-ם למניעת יציאת תאגיד השידור הציבורי מהעיר, תמכו שופטי בג"ץ בעמדת העירייה. השופטים הבהירו את החשיבות שיש בפעילות התאגיד דווקא בבירה, ופסלו את טענתו כי הישיבה ברוממה פוגמת במיתוגו החדש
בדיון שהתקיים היום (יום ה') בבג"ץ בעתירה שהגישה עיריית ירושלים למניעת יציאת תאגיד השידור הציבורי מהעיר, תמכו שופטי בג"ץ בעמדת העירייה. במהלך הדיון, הבהירו השופטים את החשיבות שיש בפעילותו של תאגיד השידור דווקא בירושלים. השופט אליקים רובינשטיין אמר כי "עצם זה שמלכתחילה המשרדים הם בתל אביב נראה לי מאוד משונה בלשון המעטה. זה שרוב העובדים הפקידים הם מתל אביב והסביבה יכול להיות, וזה מה שראש העיר מנסה להיאבק בו - שלא יברחו מירושלים".עוד כותרות ב-nrg:
האם זו "הפרסומת הטיפשית ביותר"?
המלצות ועדת ביטון: 50% מחברי המל"ג - מזרחים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בכוונת מועצת תאגיד השידור הציבורי החדש להעביר את התאגיד למודיעין ולתל אביב. העותרים לבג"ץ טוענים מנגד כי חוות הדעת עליה נשענת הנהלת התאגיד אינה חוקית, וכל יציאה של התאגיד מירושלים מהווה עבירה ברורה על החוק, זאת לצד פגיעה אנושה בכלכלת הבירה.

''השאלה של המיתוג היא שאלה עלובה מול העניין של ירושלים''. הפגנה נגד יציאת התאגיד מירושלים.
צילום: דוברות תנועות התעוררות
מייצגת תאגיד השידור אמרה בבית המשפט כי "התאגיד עשה ככל שביכולתו ובחן את האפשרות להישאר בירושלים". עמדת התאגיד הייתה כי ירושלים לא הצליחה לספק מקום מתאים לפעילותו. "בגלל הלחץ ובעקבות המאמצים של העותרים זה נבדק ברצינות. ההצעה הראשונה לא הייתה רלוונטית בגלל השטח. יחד עם זאת נוהל משא ומתן בתום לב, בהוגנות, התיישבו עם עורכי הדין והשורה התחתונה שאנו הגענו למאי ועניינים מהותיים לא נסגרו. בסופו של יום לא רק חובה להישאר בירושלים אלא חובה שיהיה שידור", הוסבר במשפט.
בהמשך הדיון הקשו השופטים ושאלו מדוע התאגיד לא פועל מתוך בניין רשות השידור הקיים ברוממה. מייצגת התאגיד טענה כי הם מעוניינים להתנתק מהמיתוג השלילי של רשות השידור. "הכוונה הייתה לא להבריא את רשות השידור אלא להביא משהו חדש לגמרי", הסבירה. "יש משמעות למשהו חדש כפי שלישיבה במתחם רוממה יש משמעות. צריך להתייחס לעניין המיתוג", הוסיפה. לטענות אלה השיבה שופטת העליון, אסתר חיות, כי "גם מודיעין לא פתרון למיתוג. המיתוג לפי החוק היא ירושלים".

''מישהו יכול להעלות על דעתו שבית המשפט העליון או הכנסת יעברו למודיעין?''. ניר ברקת.
צילום: יהודה פרץ
השופט רובינשטיין השיב גם הוא לטענות בדבר המיתוג המחודש. בדיון, אמר רובינשטיין: "שמענו כאן, שאחת הסיבות למה לא רוממה, זה כדי להתנתק מהדימוי של המותג הקודם. לכך יש פתרון - אפשר לעשות סוג של הפרדה. עושים שבוע נתק ועכשיו יש שלטים חדשים".
רובינשטיין הוסיף ואמר כי "השאלה של המיתוג היא שאלה עלובה מול העניין של ירושלים. השאלה אם 'התנתקנו לא התנתקנו', מה גם שאפשר להתנתק. זה בעיניי בעייתי מאוד, אולי גם בעיני חברותיי". השופטת ברון הצטרפה לדברים ואמרה: "על פניו נשמעת רוממה עם היתכנות". בתגובה, טענה מייצגת התאגיד כי הישארות בירושלים יקרה בעשרות מיליונים על פני מעבר למודיעין.
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, שנכח גם הוא בדיון הגיב לדברים ואמר: "מישהו יכול להעלות על דעתו שבית המשפט העליון או הכנסת יעברו למודיעין? בימים אלו כשאנחנו נלחמים על מעמדה של ירושלים בעולם ומאותגרים השכם וערב על ידי חורשי רעתנו, מבייש ומאכזב שאנחנו נדרשים לעתור נגד התאגיד כדי לדרוש את חיזוק מעמדה של ירושלים. בזמן שאנו עמלים על בניית כלכלתה וחיזוקה של בירת ישראל, היד השנייה פועלת בניגוד לחוק ולמדיניות הממשלתית ופוגעת בירושלים. אני מקווה שבג"ץ יעזור לנו היום להילחם על ירושלים".
מאות עובדים ממשרדי הממשלה השונים, מעיריית ירושלים ומרשות השידור הפגינו אתמול נגד כוונת התאגיד החדש לפתוח את שידוריו במודיעין ובתל אביב. המפגינים הניפו שלטים "קול ישראל מודיעין?!" וצעקו סיסמאות כמו "מייבשים את הבירה, בזיון למדינה".
בישיבת הממשלה החגיגית לכבוד יום ירושלים, הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי לא יאפשר לתאגיד לעזוב את עיר הבירה. כבר באותה הישיבה, הנחה ראש הממשלה את מנכ"ל משרדו לעצור את העזיבה. אך למרות זאת, בהנהלת התאגיד לא מודעים להנחיה וממשיכים להקים את התאגיד מחוץ לירושלים. על אף הצהרות ראש הממשלה, כאשר נשאל שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, על הסוגיה הוא השיב כי התאגיד עצמאי לחלוטין ואסור להתערב בהחלטותיו, תשובות דומות השמיע ראש הממשלה לפני יום ירושלים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg