לזמן קצר: גוגל זינקה מעל חומת האש הגדולה בסין

גולשים רבים דיווחו אתמול כי במשך שעתיים הם הצליחו לגשת למנועי החיפוש של חברת הענק ולאינסטגרם, ללא צורך בגלישה בשרתים פרטיים. לא ברור עדיין איך אירעה החדירה

Washington Post
סימון דנייר ושו יאנג ג'ינג-ג'ינג | 28/3/2016 14:20
תגיות: סין, חומת האש הגדולה, גוגל,אינסטגרם
היה זה רגע קצר של שמחה וחירות, שנרמס במהירות. התרגשות רבה אחזה במשתמשים ברשת רבים בסין אתמול בערב (יום א') כאשר גילו שלפתע הם יכולים להיכנס לגוגל ולאינסטגרם מבלי שהם צריכים לדלג מעל מערכת הצנזורה הסינית, הידועה בשם "חומת האש הגדולה".

עוד כותרות מהעולם ב-nrg:
- בלגיה פרסמה סרטון וידאו של חשוד שלישי בפיגוע
- לא ניתן למנות אנטי-ישראלי לשליח האו"ם בפלסטין
- סוריה: המורדים שארה"ב חימשה נלחמים זה בזה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

שני האתרים הללו חסומים בסין, כמו גם פייסבוק, יוטיוב, טוויטר ואתרים רבים אחרים. כל מי שרוצה לגשת אליהם צריך ליהנות משרת רשת פרטי, שרבים מהם עולים כסף רב ואשר כולם נוטים להאט את מהירות הגלישה.
 
צילום: שאטרסטוק
חומת האש הסינית הגדולה צילום: שאטרסטוק

רק מיעוט קטן של שוכני הרשת הסינים טורחים להשתמש בשרתים כאלה, ורובם גולשים במקום זאת במגוון של שירותי חיפוש סיניים המאושרים בידי הממשל ובשירותי רשת חברתית. אבל חלק, ובמיוחד דוברי האנגלית, מעדיפים את החיים שמחוץ ל"חומת האש הגדולה".

בשעה 22:06 אתמול העלה משתמש אחד תמונת מסך של "google.com.vn", ולצדה כתב את המילים "ללא שרת פרטי". החדשות התפשטו במהירות, והמשתמשים החלו לתעד את החוויה. "גוגל נגיש באופן זמני. כל החברים שלי מדברים על זה. נראה שכולם משתגעים, עושים כל מיני חיפושים", כתב משתמש בשם "גונגשינחואה1" בטוויטר.

אחר העלה את תוצאות החיפוש של הביטוי "השחקן הטוב בסין", כשהתוצאה הראשונה היא ספר באותו שם שכתב ראש הממשלה לשעבר וון ג'יאבאו – לא מסוג הדברים שמנוע החיפוש הסיני "באידו" צפוי להדגיש. אחר פרסם את תוצאות החיפוש של התאריך 4 ביוני בסינית – שבו התבצע הטבח בכיכר טיאננמן נגד מפגינים פרו-דמוקרטים ב-1989.

אתרי טכנולוגיה סיניים דיווחו כי ייתכן שהגישה לאתרים אלה הותרה מכיוון שגוגל השיקה סדרה של שרתי איי-פי חדשים. עם זאת, דבר זה לא עשוי להסביר מדוע משתמשים רבים דיווחו שגם שירותי אינסטגרם הפכו זמינים.

לי יואה, מהנדס רשת משנז'ן, צוטט ב"מורנינג פוסט" של דרום סין כמי שמאמין כי ייתכן שזה הרגע שבו חופש הביטוי חזר לסין. אבל אחרים הבינו מהר מאוד כי מדובר באשליה, והתלוננו כי הם עדיין לא יכולים לגשת לרבות מהקישוריות שמנוע החיפוש של גוגל הציג להם. גם שירותי הדואל של החברה, ג'ימייל, עדיין היו חסומים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''חדשות חוץ''

פייסבוק