מי רוצה לעצור את האינתיפאדה?

העידוד של השר אהרונוביץ' לחסל מחבלים משלה את השוטרים בשטח. ברגע האמת ייקחו הפוליטיקאים צעד אחורה, ויזרקו את השוטרים לחסדי "הארץ", הפרקליטות ובתי המשפט

בועז העצני | 11/11/2014 11:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
תגיות:
"מחבל שפוגע באזרחים דינו להיהרג", הכריז בהחלטיות מפתיעה השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ'. למי שקיווה שסוף סוף התעורר השר המנומנם, אל דאגה. זו אינה קריאת קרב אלא הרמת ידיים של מנהיגות השולחת בקריצה את השוטר בשטח להרוג את המחבלים בעת הפיגוע, לאחר כישלונה במניעת המפולת שהובילה לפיגועים.

עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
- המשטרה תפתח במבצע ארצי נגד שוהים בלתי חוקיים
- שביתה במגזר: "המשטרה מתייחסת לערבי-ישראלי כאל אויב"

החידלון של מערכת אכיפת החוק נגד ההשתוללות בירושלים התחילה מאפס מעשה כלפי בנייה ערבית בלתי חוקית בממדי ענק, המשיכה בשערוריית ההפקרות בהר הבית, בקברים המנופצים בהר הזיתים, הסטודנטיות המותקפות בהר הצופים, יידויי האבנים וירי הזיקוקין, והגיעה אל מעשי רצח יומיומיים. לא שיש להימנע מחיסול המחבלים, אך העידוד של השר משלה את השוטרים המושפלים בשטח שהרצועה הותרה, ויוביל בסופו של דבר להריגת מחבלים שנתפסו חיים בלי שהשוטרים מבינים שלא יקבלו גיבוי. ברגע האמת ייקחו הפוליטיקאים המתלהמים צעד אחורה, ויזרקו את השוטרים לחסדי "הארץ", הפרקליטות ובתי המשפט. השוטרים הללו יגלו באיחור מתסכל שהמערכות הללו דווקא מסוגלות לפתע לחשוף שיניים - כשמדובר ביהודים, בייחוד אלו המעיזים לעמוד על נפשם.

בין "עסקת ג'יבריל" ל"עסקת שליט"
בשנת 2000 פרץ בצפון מרד ערבי שבמהלכו השתלטו מאות ואלפי "צעירים" על כבישים וצמתים, ניתקו עורקי תנועה ראשיים, יידו אבנים ותקפו נוסעים יהודיים, התנפלו בהמוניהם על ישובים ושכונות יהודיות ואף פתחו באש על תחנות משטרה. משטרת ישראל סיימה את המרד הזה בתוך ימים ספורים בפעילות נמרצת ובמחיר של 13 הרוגים מבין המתפרעים. כשהגיעו הבחירות חשש ראש הממשלה דאז, אהוד ברק, להפסיד את קולות הערבים, ומינה ועדת חקירה שהושיבה את המשטרה על ספסל הנאשמים. מאז מקיימת המשטרה "נוהל ידיים בכיסים" ובקושי אוכפת חוק כלפי ערבים. אם השוטר שירה במחבל בכפר כנא אכן לא יועמד לדין, הרי שאנו בפתחה של תקופה חדשה.

מי שלא לומד מההיסטוריה נדון לחזור עליה. קריאות כאלו כבר השמיעו פוליטיקאים בשנות השמונים, נוכח גל טרור שהם חוללו ע"י שחרור מחבלים. אז קראו לזה "עסקת ג'יבריל", והיום "עסקת שליט". שתי העסקאות הקטסטרופליות הללו שלחו לרחובות מאות רבות של מחבלים, בוגרי האקדמיה הגבוהה לטרור שמנהלת מדינת ישראל נגד עצמה בבתי הכלא המפנקים שלה.

בנוסף לקאדר חיילים לארגוני הטרור, שדרת פיקוד שלמה ומערכת קשרים שנוצרה ביניהם בכלא, אותתו השחרורים הללו שהפשע משתלם. עסקת ג'יבריל בוצעה באמצע 1985, גרמה להתעוררות הטרור עד לפריצת האינתיפאדה הראשונה בסוף 1987. עסקת שליט בוצעה בסוף 2011, גרמה להתעוררות הטרור ומתפוצצת כעת. בשני המקרים המריצו את האירועים מדיניות איפוק, הכלה ופייסנות. הטרור וההסתה לא קיבלו מענה, ידי החיילים והשוטרים נכבלו והענישה מגוחכת.

כאז כן עתה, האנשים האמורים להתמודד
עם המצב, צמרות הצבא והמשטרה, אינם רואים בתנועה הלאומית הפלשתינית אויב מסוכן שצריך למוטט עד חרמה, שלא לדבר על הפרקליטות, בג"ץ והתקשורת. התוצאה היא סלחנות כלפי הטרור וההסתה, המתפרשת כחולשה ומעודדת את הפורעים. 

הזדמנות להעמיד את בג"ץ במקום
מי שבאמת מעונין לעצור את גל הטרור צריך לתת כלים למערכת הביטחון ולשנות את כללי המשחק. יש להפסיק את הקייטנות בבתי הכלא, לגרש מחבלים ומסיתים מן הארץ, להשתמש בנשק חם מול ניסיונות לרצח הנעשים באמצעות אבנים ובקבוקי תבערה, והכי יעיל - לשלול את תעודות הזהות הכחולות מכל מי שהסית ופעל נגד מדינת ישראל.

ברור שממשלת העל – בג"ץ, לא תתיר לנקוט בצעדים מעין אלה, וזו דווקא הזדמנות להעמיד אותה במקומה. הנה לכם סימן לאן פני הממשלה. אם יקודם "חוק ההתגברות" המגביל את יכולת בג"ץ לבטל חוקים ובכך מחזיר את השלטון לממשלה הנבחרת, יצאנו לדרך נכונה, לשם שינוי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

בועז העצני

צילום:

תושב קרית ארבע, בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות. מראשי תנועת "חומש תחילה"

לכל הטורים של בועז העצני

פייסבוק