גרמן: "אי אפשר לבטל את תיירות המרפא"

בדיון בוועדת הבריאות הודתה השרה כי המערכת סובלת ממחסור בכסף וכי יש למצוא מקורות כספיים. פרופ' גמזו: "לקבוע כללים שיעצרו את תיירות המרפא"

אבי יופה | 23/12/2013 14:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת דנה הבוקר (יום ב') בענף תיירות המרפא בישראל, לאור תחקיר "עובדה" מהשבוע שעבר. בדיון סיפר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, כי בכוונת המשרד להוציא כבר היום להנהלות בתי החולים שאוסרת עליהן לשלם למנתח שמטפל בתייר שכר שונה מתשלום עבור אותו השרות שניתן לאזרח ישראלי. מדובר בהנחיה שתקפה גם לגבי הרופאים, עליהם ייאסר לגבות תעריף שהוא גבוה יותר מהטיפול בתושב מקומי.

-בג"ץ קבע: תינוק המריבה יישאר במשפחה המאמצת
-נתוני שב"כ: עלייה חדה באירועי טרור מאז חודש המו"מ

השרה יעל גרמן.
השרה יעל גרמן. "רב הנסתר על הנגלה" צילום: מירי צחי
"אני נושא באחריות שהתיירות גדלה והתפתחה בשנים האחרונות", הוסיף גמזו. "אני רואה בזה דבר בעייתי כי היא עלתה לשיאים גדולים ונדחפת בעוצמה רבה על ידי גורמים עסקיים. בתי החולים מקבלים זאת בברכה, כי מדובר במקור הכנסה שמחזיק רופאים. אי אפשר להמשיך לחיות עם זה בדרך הזו".

גמזו סיפר כי המשרד ערך בדיקה בימים האחרונים במספר בתי חולים, שגילתה כי השכר שמשולם לרופא שמטפל בתייר גבוה עד פי ארבעה מזה המשולם לו עבור טיפול בישראלי. "צריך לקבוע כללים מאוד מסודרים ונוקשים שחלקם יעצרו את תיירות המרפא", הוא הוסיף.

שרת הבריאות, יעל גרמן, הודתה שיש מחסור בכסף במערכת והבהירה כי "כולם יחד יצטרכו למצוא את המקורות התקציביים החסרים. אני לא משלה את עצמי שנקבל מחר או ב-2015 עוד שמונה מיליארד שקלים. צריך לחשוב על מקורות כספיים נוספים תוך שמירה קפדנית על העיקרון של טובת הציבור ועל החזון של שוויון וצדק וערבות הדדית.

"לי אין ספק שנושא תיירות המרפא עבר מתחת לרדאר ושרב הנסתר על הנגלה", המשיכה גרמן. "אני נוטה לכיוון מסוים, אבל בטוח שאי אפשר לבטל את תיירות המרפא. צריך לקבוע עקרונות לא על חשבון התושב הישראלי ולא על חשבון הציבור".
"רפואה פרטית לאנשים עשירים"

ח"כ מיקי רוזנטל אמר במהלך הדיון כי תיירות המרפא מתקיימת בכל בתי החולים ו"כולם יודעים את זה. תצריך להציע את תיירות המרפא לתושבי שדרות, קריית שמונה, צפת והשאר שחיים בממוצע פחות מתושבי המרכז". רוזנטל סיפר כי חתנו מת בבית החולים תל השומר כי לא הגיע רופא לטפל בו, כי לדבריו היו באותה עת במחלקה ארבעה חולים שאינם ישראלים.
 

ח
ח"כ יחימוביץ'. "ככה לא נראית מדינה נאורה" צילום: ראובן קסטרו
רוזנטל פנה לפרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים שיבא בתל השומר, שנכח בדיון ואמר כי הם "מנסים להוציא את תיירות המרפא מכלל הבעיות של מערכת הבריאות. שיטת הטלאי על טלאי במערכת הבריאות גורמת לאסון". רוטשטיין מצדו השיב כי הוא הוזמן לדיון על תיירות המרפא ולא על כלל בעיות מערכת הבריאות. לדבריו, צפי ההכנסות של שיבא מתיירות מרפא צפוי לעמוד על 113 מיליון שקלים ב-2013.

ח"כ אילן גילאון, שיזם את הדיון, אמר כי הוא בעד תיירות מרפא. "הלוואי שנייצא חיים ולא מתים. אני רוצה שמשרד הבריאות יממן את הבריאות שלי, ולא תייר מאוזבקיסטן. אני רוצה לדעת מה המחירון על הליכים רפואיים. אני עד טיפולים הומניטריים, אבל לא תמורת בצע כסף".

ח"כ שלי יחימוביץ' אמרה כי מדובר "ברפואה פרטית לאנשים עשירים בין כתלי בתי חולים ממשלתיים שהוקמו בכספי אנשים רגילים, משלמי מיסים, שהם חלק ממערכת הבריאות הציבורית. את זה אי אפשר לסבול, זו דוגמה נפלאה לפיילוט מה יקרה כשיהיה שר"פ בישראל. ככה לא נראית מדינה נאורה שאחראית לאזרחיה. פתרון שאני מציעה זה לתקצב רופאים מבוקשים מכספי המדינה. שבית החולים ישלם להם אחרי שעה שלוש והם יקבלו על כך תוספות".

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, האשים את הח"כים שלא מצליחים להביא את הכסף הדרוש למערכת הבריאות, אבל אומרים שהם רוצים לדאוג לחולים ישראלים. "תסתכלו במראה ותגידו שאנחנו לא מצליחים להביא כסף מקופת המדינה. תיירות המרפא הוא אחד הענפים שכל מדינה מתחרה עליהם. פתחתם עליהום על הרופאים. 99 אחוזים מהרופאים עושים עבודה נפלאה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...