"התלמידה שנפגעה מינית יכולה לתבוע מיליונים"

בעקבות חשיפת nrg מעריב אתמול את גזר הדין המקל שקיבלה מורה שהטרידה מינית, אומרים משפטנים כי התלמידה יכולה לתבוע פיצויים

יונתן הללי | 30/10/2013 12:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: הטרדה מינית
תלמידה שהוטרדה מינית על ידי מורתה יכולה לתבוע ממנה פיצויים במיליוני שקלים למרות גזר הדין המקל", כך אומרים היום משפטנים. ב-nrg מעריב נחשף אתמול (ג') כי סגנית נשיא בית המשפט השלום בחיפה,
תתבע פיצויים? קורבן תקיפה מינית
תתבע פיצויים? קורבן תקיפה מינית צילום אילוסטרציה: ברקאי וולפסון
השופטת אורית קנטור, גזרה על מורה בת 54, שהורשעה במעשה מגונה ובניסיון לבעילת קטינה בהסכמה, עונש של שישה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות. כמו כן, המורה תעבור טיפול ייעודי לעברייני מין.

בגזר הדין ציינה השופטת כי על פי תסקירי הרווחה, התלמידה עברה פגיעה נפשית, והתפתחותה המינית נפגעה כתוצאה מהפרשה. גזר הדין המקל עורר סערה בבית המשפט המחוזי. בשיקולי הענישה נלקח בחשבון כי המורשעת הינה אם חד הורית, ואם תישלח למאסר ממושך בתה בת ה-13 עלולה להיפגע.

לדברי עו"ד גיל קראוס, העוסק בדיני נזיקין, גזר הדין המקל איננו סוף פסוק, וקורבנות של פגיעות מיניות עשויים להיפרע מתוקפיהם באמצעות תביעת פיצויים הנגררת מההליך הפלילי.

לדברי עו"ד קראוס, התלמידה יכולה לתבוע מהמורה הפוגעת פיצויים שיכולים להגיע למאות אלפים ואף למיליוני שקלים, תלוי במידת הנזק לצמיתות שנותר לה. לדבריו, ספק אם בית הספר ומשרד החינוך עשויים להיתבע גם הם, אלא אם כן יתברר כי הם פעלו לא כשורה, ומעשים דומים של המורה לא טופלו על ידי הממסד החינוכי.

מכתב האישום עולה כי הנאשמת עבדה כמורה כ-18 שנה בבית הספר, אותו עזבה בעקבות האירועים. בין השנים 2004-2006, הייתה הנאשמת מורה מחנכת בכיתות ה'-ו' בהן למדה הילדה. לאחר סיום לימודיה של הילדה בבית הספר, נשמר הקשר בין השתיים תחילה טלפונית ובשלב מאוחר יותר החלו להיפגש.

במהלך השנים 2006-2010, בהם הייתה התלמידה לשעבר בת 13-17, ביצעה בה המורה מעשים מגונים חמורים. הנזקים שגרמו לה עדיין ניכרים ועלולים להיות בלתי הפיכים. השופטת קנטור ציינה כי הנאשמת קיימה קשר מעוות עם התלמידה תוך פגיעה של ממש בנפשה ובהתפתחותה המינית.

לדברי עו"ד קראוס, הדרך של הנערה לקבל את הפיצויים תהיה יחסית קלה. משום שלדבריו, קיים כלל משפטי שאומר כי הרשעה בפלילים נגררת לאזרחי. המשמעות היא שכאשר אדם הורשע בעבירה פלילית, ההרשעה שלו מהווה ראיה חותכת במסגרת הליך אזרחי, כך שבתביעה נזיקית האחריות תהיה די ברורה, אלא במקרים חריגים שבהם המורשע יצליח לסתור את ההרשעה. לדברי עו"ד קראוס, במידה והנפגעת תוכיח שנגרם לה נזק כלשהי, היא תוכל לקבל פיצוי מהמורה המורשעת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים