"נגדע קשר בין השלטון המקומי לארגוני הפשע"
כך אמר ראש אח"מ במשטרה, ניצב מני יצחקי. לדבריו, המשטרה אספה מודיעין לסיכול ניסיונות רצח במלחמות של ארגוני הפשע
עוד ב-nrg חדשות
בתום פגישה לילית: לפיד ובנט חידשו את הברית
ממחר: גם מג"ב מסיר את האבטחה ביישובי הגבול
ועדת החוקה אישרה: גיל הנישואין יעלה ל-18

זירת החיסול באשקלון. מדובר בקבוצות פשיעה ולא בארגונים היררכיים צילום: אדי ישראל
הדיון שהתקיים היום בוועדת הפנים, עסק ביכולת המלחמה להילחם בארגוני הפשיעה בעקבות ניסיון החיסול באשקלוןבשבוע שעבר. ח"כ רגב ציינה כי הישיבה מתקיימת על רקע מספר מקרי רצח שאירעו לאחרונה במסגרת מלחמות בין ארגוני פשיעה ועל רקע הסכנה לחיי אדם. היא שאלה את ניצב יצחקי אודות ארגוני הפשע ומלחמתה של המשטרה בהם.
ניצב יצחקי ציין כי רוב הפעילות הינה סמויה וכי מדובר בדרך כלל ב"קבוצות פשע" ולא בארגונים היררכיים. לדבריו, המשטרה אספה עשרות אלפי פריטי מודיעין ובנתה "פאזל" המאפשר סיכול של ניסיונות רצח ופגיעה במסגרת מלחמות ארגוני הפשע זה בזה.
הוא הדגיש כי הסטטיסטיקה מראה ירידה במספר האירועים. עם זאת אמר כי לא ניתן לסכל מאה אחוז של האירועים ולעיתים המשטרה מתעדפת מלחמה בכנופיות שוד קשישים על פני מלחמה בארגוני הפשע. עוד אמר שמרבית החברים בארגוני הפשע כ-300 עבריינים נמצאים בכלא וחלקם האחר בחו"ל. הוא הבהיר כי המשטרה פועלת גם נגד הכוח הכלכלי של הארגונים ומחלטת כספים רבים בהם. הוא אמר כי הארגונים מנסים להלבין כספים באמצעות עסקים לגיטימיים.

ניצב מני יצחקי (משמאל). מרבית החברים בארגוני הפשע בכלא צילום: פלאש 90
בסיכום הדיון אמרה ח"כ רגב כי צריך להעביר לארגוני הפשיעה מסר ברור שפיגועים הם חציית גבולות גם בעולם הפלילי. היא הוסיפה והדגישה כי טוב עשתה המשטרה שגדעה את ניצני הקשרים בין ארגוני הפשע לשלטון המקומי. "זו הייתה עלולה להיות פגיעה חד משמעית בדמוקרטיה".