בדיקה גנטית: הורי מריה - צוענים מבולגריה

ההורים, להם עשרה ילדים נוספים, סיפרו כי מסרו את בתם לזוג צוענים ביוון משום שהיו עניים מכדי לטפל בה

סוכנויות הידיעות | 27/10/2013 9:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מריה,צוענים
שאלת זהותה של מריה בת הארבע נפתרה, והוריה הביולוגיים נמצאו - אך בזה לא תמה הסאגה סביב הילדה בעלת המראה המלאכי שנמצאה בפשיטה של שלטונות יוון על יישוב צועני.
מריה וזוג הצוענים שקיבלו אותה למשמורת מהוריה הביולוגיים
מריה וזוג הצוענים שקיבלו אותה למשמורת מהוריה הביולוגיים צילום: איי.אף.פי
כעת מנסים שלטונות יוון ובולגריה וסוכנויות שונות לסיוע לילדים למצוא פתרון לילדה שהוריה הביולוגים מסרו אותה אחרי לידתה לזוג הצוענים שברשותו היא נמצאה.

בעקבות מאמץ חיפוש גלובלי אחרי הוריה של מריה התגלה שמדובר בזוג צוענים מבולגריה, סשה ואטאנס רוסב, שהפרופיל הגנטי שלהם מתאים לזה של הילדה. האם סיפרה שהיא ילדה את מריה לפני ארבע שנים ביוון, בעת שעבדה שם בקטיף זיתים, ומסרה אותה משום שהיא ובעלה היו עניים מכדי לטפל בה. לזוג יש עשרה ילדים, מדווחים כלי תקשורת בולגריים, ושניים מהם נולדו אחרי שהם מסרו את מריה. חמישה מילדיהם בעלי חזות דומה לשל הילדה - בהירי שיער ועור.

בני הזוג רוסב חיים עם כל ילדיהם בבית רעוע בן שני חדרים, בעל רצפת עפר, בעיר ניקולאייבו בבולגריה- 280 קילומטר מזרחית לבירה סופיה. אחת מבנותיהם, מינקה בת ה-14, סיפרה בסוף השבוע כי היא מאוד רוצה לראות את אחותה הקטנה שבה לביתה. "אני אוהבת אותה. היא מאוד דומה לי ואני אטפל בה", אמרה .

בני הזוג שקיבלו אותה לידיהם ביוון לפני ארבע שנים נמצאים כעת במאסר, ועומדים מול אישומי חטיפה ומרמה, בעקבות ניסיונם להציג אותה כבתם הביולוגית. על פי החוק היווני, ניתן להאשים אדם בחטיפת ילד גם אם הוא נמסר לידיו על ידי הוריו מרצונם. הזוג אמר שהוא מתכנן להיאבק למען קבלת משמורת על הילדה.

עורכי דינם הביעו שביעות רצון ממציאת ההורים הביולוגיים, וטענו שהדבר מאשש את הגרסה שהם מסרו, ושאמנם הילדה לא אומצה בהליך חוקי, אבל לא נחטפה. ביוון חושדים שיתכן שהניסיון של השניים להציג את הילדה כשלהם נועד כדי לקבל הטבות מהביטוח הלאומי.
"הדלת המסתובבת" של צוענים חברי האיחוד

הצוענים הפכו לקורבנות חוקים קפקאיים של האיחוד האירופי, שמאפשרים להם להגיע למדינות עשירות - שמתחילות מיד בהליכים לגירושם. את הצוענים מגרשים לארצות כמו רומניה ובולגריה, אבל בתוך שבועות ואפילו ימים הם חוזרים, בידיעה שאפילו צריף עלוב במערב עדיף על מאבק ההישרדות במזרח.

הצוענים (בני שבט רומה) במדינות מזרח אירופה החברות באיחוד האירופי נהנים, כאזרחי כל המדינות החברות באיחוד, מחופש תנועה. פירוש הדבר שהם יכולים להתגורר במדינה אחרת באיחוד במשך שלושה חודשים. אם הם רוצים להישאר לתקופה נוספת, עליהם להוכיח שהם מסוגלים לפרנס את עצמם.

אולם הצוענים, רובם חסרי השכלה מקהילות עניות שסבלו במשך עשרות שנים מרדיפות במדינות מוצאם, יכולים רק לעתים נדירות להציג את המסמכים, את תלושי השכר ואת חשבונות הבנק שיאפשרו להם להישאר במערב. בעקבות זאת צרפת מגרשת אלפי צוענים מדי שנה, בעיקר לרומניה ולבולגריה. כאשר הללו מגיעים למדינות אלה, כל מה שהם צריכים לעשות זה להוכיח שהם אכן הגיעו לאותן מדינות כדי ששוב יאפשרו להם להיכנס למדינה מערבית, וכך הם עושים.

צרפת עושה הכל כדי לרפות את ידי הצוענים מלהגיע אליה. ההטבות הסוציאליות הופסקו ב-2007, וכעת מוטלות גם מגבלות על העבודות שהם יכולים להשתלב בהן. רק למעטים מתוכם יש אפשרות לקבל דיור ציבורי.

ניקולא סרקוזי, הנשיא הקודם, פירק כ-300 מחנות של צוענים, אשר קמו מחדש זמן קצר לאחר מכן. מחליפו פרנסואה הולנד, המחויב לדיור חלופי לצוענים שביתם נהרס, דואג שיעבירו אותם לבתי מלון לכמה ימים לפני שמפנים אותם, אלא שגם אז הם מתחילים להקים עיר אוהלים חדשה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...