חוקרים: מריה נחטפה כדי לקבץ נדבות
מנגד, זוג הצוענים שהילדה מריה נמצאה ברשותם מכחישים כי חטפו אותה וטוענים: "קיבלנו אותה למשמורת מהוריה שנודדים ביבשת"

שני החשודים, חריסטוס סאליס ואלפתריה דימופולו, הופיעו אתמול בבית המשפט וטענו כי קיבלו את מריה למשמורת מהוריה הביולוגיים זמן קצר לאחר שנולדה. לטענתם, מדובר בזוג בולגרי שנודד באזור הבלקן לצורכי פרנסה ולא יכול היה לטפל בתינוקת.
קוסטאס קטסאבוס, אחד מעורכי הדין של הזוג, אמר כי השניים מודים ש"תהליך האימוץ" של מריה לא היה תקני, אך הם בטוחים כי "בזמן הקרוב תימצא האם הביולוגית וטענתם תוכח". שכנים של בני הזוג מכפר הצוענים פארסלה שבמרכז יוון אף אמרו אתמול כי לפני שישה ימים, זמן קצר לאחר המעצרים בפרשה, הגיע לכפר אביה הביולוגי של מריה, הנוהג לבקר אותה מדי כמה חודשים.
אבל את החוקרים ביוון הגרסה הזאת לא ממש משכנעת. דוברים מטעם המשטרה באתונה מספרים שבני המשפחה כבר הספיקו להחליף כמה גרסאות בנושא, עד שהגיעו לזו שהוצגה אתמול. בין היתר, נטען שמריה נמצאה מחוץ לסופרמרקט, ולפי גרסה אחרת היא נמצאה נטושה באתר פסולת. לפיכך כיוון החקירה העיקרי שנבדק כעת הוא חטיפתה של מריה מהוריה הביולוגיים, בין אם על ידי הזוג שגידל אותה, ובין אם על ידי אדם אחר שמכר להם אותה.
על פי החשד, מריה נקנתה כדי לנצל את המראה הייחודי שלה, השונה מזה של רוב הצוענים בני ה"רומה", ולהשתמש בה לצורך קיבוץ נדבות. המשטרה אף הציגה אתמול שני סרטונים משפחתיים שבהם נראית מריה רוקדת בהוראת הוריה.
על פי חלק מהדיווחים בתקשורת הבינלאומית, הילדה הקטנה אף אומנה לבקש מעוברי אורח כסף לאחר הריקוד. בנוסף, פורסמו תמונות משפחתיות שצולמו לפני כשנתיים, שבהן מופיעה בת הארבע עם שיער חום. החוקרים חושדים כי שערה נצבע כדי להסוות את זהותה האמיתית.
ראיה נוספת, לטענת השוטרים, לכך שהחשודים ראו בגידולה של מריה אינטרס כלכלי בלבד היא העובדה שהשניים זייפו רישומים של מספר ילדים שכלל לא גידלו, ככל הנראה כדי לזכות בתמיכה ממשלתית. דימופולו בת ה-40 הייתה רשומה כאם לעשרה ילדים, וסאליס בן ה-39 היה רשום כאב ל-14.
אנשי האינטרפול המעורבים בחקירה מספרים כי באירופה קיימת רשת ענפה של סחר בילדים המנוהלת על ידי צוענים, ופעילה בעיקר ביוון, בולגריה רומניה ואנגליה. על פי ההערכות, על רקע זה ובשל ריבוי הגרסאות שהציגו החשודים, יואשמו השניים בחטיפתה של מריה. אם הם יורשעו, הם צפויים לעונש של עשר שנות מאסר. אם לא די בכך, דווח אתמול בתקשורת היוונית שבביתם נמצא גם רובה שהוחזק באופן לא חוקי.
גורמי רווחה סיפרו אתמול כי כאשר מצאו את מריה, ניכר היה שבילתה את חייה בתנאים ירודים וברמת היגיינה נמוכה. עם זאת, מאז שנלקחה למעון טיפולי השתפר מצבה. "מהרגע הראשון היה ברור שהיא לא בת הרומה", אמר דובר רשויות הרווחה באתונה, "היא הייתה מפוחדת ולא דיברה אתנו, אבל עכשיו היא רגועה ומשחקת עם יתר הילדים".

מריה שוחררה רק שלשום מבית החולים, לאחר סדרה של בדיקות רפואיות. לאחר שנודע כי מצבה הבריאותי טוב, החלו הרופאים לבצע בדיקות שמטרתן להתחקות אחר זהותה. בין היתר, נבדקו שיניה כדי לנסות ולקבוע באופן ודאי את גילה. מומחים מעריכים, עם זאת, כי לא יהיה ניתן לקבוע מדעית את מוצאה של מריה, שזכתה בתקשורת היוונית לכינוי "המלאך הבלונדיני", אף כי ההערכה הרווחת היא שמוצאה צפון-אירופי או מזרח-אירופי.
בינתיים מנסים בני הכפר שבו אירעו המעצרים, ובני קהילת הרומה ביבשת בכלל, להתנער מהתדמית שמאיימת לדבוק בהם בעקבות הפרשה. באביס דימיטיוס, ראש הקהילה בכפר פארסלה, אמר אתמול: "המקרה הזה לא משקף את כולנו", וכי הוא מקווה שלא יהיו לו השלכות כוללניות.
עם זאת, אתמול בשעות הערב דווח ביוון כי חלק מ-18 אלף התושבים בכפר עזבו את בתיהם מחשש לנקמה אלימה בצוענים, הנחשבים בעיני רבים לקהילה המתפרנסת מפשע באופן מסורתי. עד אמש לא דווח על אירועים אלימים כאלה, אולם נראה שמבחינת התדמית של הקהילה-הנזק האפשרי כבר נעשה.