פעילים חברתיים יפגינו נגד התמיכה בדנקנר

תחת השם "מצעד הבושה" יצעדו הפעילים לעבר משרדי IDB, במחאה על כנס התמיכה בטייקון אותו יזמו ראשי רשויות מהפריפריה

יובל גורן | 3/6/2013 11:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צביעות, אבסורד וניתוק מהמציאות, כך מתארים פעילים חברתיים את 'כנס התמיכה של ראשי רשויות מהפריפריה בנוחי דנקנר', שיתקיים מחר בתל אביב ביוזמת מרכז השלטון המקומי. היוזמה זכתה לתגובה מיידית מצד פעילים חברתיים שיקיימו במקביל אירוע מחאה תחת השם 'מצעד הבושה' - צעדה המתוכננת לצאת בבוקר (ג') מבית סוקולוב למשרדי תאגיד IDB במגדלי עזריאלי.

- מכסח הטייקונים: האויב מס' 1 של נוחי דנקנר

נוחי דנקנר
נוחי דנקנר צילום: ראובן קסטרו.
בהודעה שפרסם אתמול מרכז השלטון המקומי נכתב כי "נוכח השיח הציבורי בעניין נוחי דנקנר, רבים מראשי הרשויות המקומיות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית אשר יישוביהם זכו לתמיכה אדירה של קרן IDB פנו לשלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות תרשיחא ויו"ר מרכז השלטון המקומי, ובעצה אחת, החליטו לנקוט בפעולות תמיכה אקטיבית, ולעמוד לצדו של דנקנר".

האירוע, כאמור, זכה כמעט מייד לתגובות נזעמות בציבור ובקרב פעילים חברתיים. "מצד אחד המשטר שלנו אומר 'מה רוצים האזרחים הקטנים, אם הם נכשלו שייקחו אחריות', אבל לגבי נוחי דנקנר העיקרון הזה לא עובד, לא בנקאית, לא מבחינת המשטר ואפילו לא מצד כהני דת שראיתי התבטאויות שלהם בנושא שלו. כלומר לגבי האליטה בישראל האחריות על גורלך ועל גורלם של אחרים, לא תקף", אומר ברק כהן, פעיל חברתי וממארגני 'מצעד הבושה' שיתקיים מחר לצד אירוע התמיכה בדנקנר.

לדברי כהן, "הסולידריות כלפי דנקנר מבוססת על הכרה בתרומות שביצע מכספים של הציבור שנגנבו, ולא מכספו הפרטי, אלו כספי פנסיה של בני אדם אחרים שהוא תורם ומתקזז עליהם מול מע"מ ועוד מרוויח עליהם החזרי מס. לא ראיתי את שלמה בוחבוט וראשי הרשויות רצים ברחובות בקריאה לסולידריות לערכים של צדק חברתי או תיקון החברה, פתאום כשמדברים על כמה לירות - מכספי הציבור - הסולידריות עכשיו בראש מעייניהם".
"הופכים את דנקנר ל'רובין הוד'"

איציק אלרוב, יוזם מחאת הקוטג' ב-2011 ומראשי תנועת 'הצרכנים' אמר ל-nrg מעריב כי "מדובר במשהו שנראה ומוכר לנו היטב כחיבור בין הון לשלטון. תחקירים רבים כבר גילו שמחירי המזון בחברה של נוחי דנקנר (שופרסל, י.ג.) יקרים יותר בפריפריה לעומת מחירי מזון של סניפי שופרסל במרכז, רק זה בלבד מלמד איך הוא מתייחס לאזרחים בפריפריה, כך שלא מובנת ההתנהלות של ראשי הערים שם, היא אפילו תמוהה ודורשת הסבר לציבור".

לדברי אלרוב, "להפוך את דנקנר ל'רובין הוד' זה הדבר הכי מנותק שיש, אדם שלקח הלוואת מפנסיות של אזרחים ומתקשה להחזיר אותן, כשחלק גדול מהתרומות הללו מתבצעות על גבו של הציבור ולא מכיסו הפרטי, כך שלקחת ולתרום ולקבל על זה קרדיט זה נחמד, אבל זה לא הופך אותך לגיבור לאומי", אומר אלרוב, "המציאות היא שהקשר בין מרכז השלטון המקומי לטייקונים הוא קשר שעלול להוביל לשחיתות וכדאי לעצור עוד לפני שהדברים הללו מגיעים למצבים שעלולים להסתיים בפלילים".

לדבריו, "אם אנחנו רוצים לדעת למי לא להצביע בבחירות המוניציפאליות הקרבות, כדאי שנסתכל על אותם ראשי ערים שיגיעו ל'כנס'. מדובר באבסורד וניתוק מהמציאות, אי אפשר שלא לחשוב על הקשר בין בעלי הון לקבלת החלטות של ראשי רשויות ולהשפעה שלהם על הליכי קבלת ההחלטות, ונדרשת הפרדה מאד ברורה בין גופים ואנשים שנבחרו לשרת וציבור לבין אנשי עסקים".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

באיזו מידה תורם תוכן הכתבה לדמוקרטיה?

לא תורם כלל
1 2 3 4 5
תורם רבות

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...