קים ז'ונג און פיקח על תרגיל תקיפה במזל"ט
מנהיג קוריאה הצפונית ממשיך לאיים: בתמונות ששוחררו לתקשורת הוא נראה צופה בפיצוץ מזל"ט ואף מנופף באקדח

הדיקטטור הקומוניסטי נראה בתמונות צופה בכלי טיס קטן בעל יכולת שיגור טילים מתפוצץ בשמיים לאחר שיורט על ידי טיל נ"מ. בווידאו הוא אף נראה מנופף באקדח.
התמונות שודרו בטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה, לצד דיווחים על כך שארה"ב הציבה מטוס ריגול ללא טייס ביפן לשם מעקב, ולאחר דיווחים שהמדינה הסוררת שינעה משגרי טילים לחופה המזרחי.
מזל"ט הריגול יוצב בבסיס חיל האוויר האמריקאי במיסאווה שבצפון יפן. הוא היה אמור להיות מוצב בין יוני לספטמבר, אך הצבתו הוקדמה - כך לפי דיווח בעיתון יפני.
אמש (שישי) נאלצו להחליט השגרירויות בצפון קוריאה, ביניהן של בריטניה ורוסיה, אם לפנות את הדילומטים המוצבים במדינה, לאחר שהוזהרו כי צפון קוריאה לא תוכל להבטיח את ביטחונם אחרי יום רביעי.
לטענת בריטניה, העובדה שקוריאה הצפונית מייעצת למדינות שלהן שגרירויות בשטחה לשקול לפנותן, נובעת מ"הרטוריקה הלוחמנית" שהדיקטטורה הקומוניסטית מפעילה כלפי ארה"ב. בתגובה לבקשה לפנות את נציגיה, הודיעה בריטניה כי היא שוקלת את צעדיה הבאים. דובר השגרירות מסר כי רוסיה אינה מתכוונת, בשלב, זה לשנות תוכניות.
>>> "צפון קוריאה מהווה סכנה ברורה ומוחשית"
>>> ארה"ב שולחת ספינה ליירוט טילים לקוריאה
>>> האם לאיומי קוריאה יש בסיס? המומחים בספק

בתוך כך, סוכנות הידיעות איי פי מדווחת כי אזור התעשייה שהיה הסמל האחרון לשיתוף פעולה בין שתי הקוריאות מתקרב לשיתוק מלא, כש-100 עובדים דרום קוריאנים חצו את הגבול וחזרו הביתה היום (שבת), בעוד פיונגיאנג סגרה את האפשרות למעבר חזרה לשטחה.
החלטתה של קוריאה הצפונית לסגור את הגישה לאזור התעשייה מעידה על חומרת המצב בחצי האי. מתחם קאוסונג, שנפתח בשנת 2004, המשיך לפעול ברציפות על אף משברים קודמים ונחשב לפסגת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות.
יותר מ-53 אלף עובדים צפון קוריאנים מועסקים בעיקר במפעלי טקסטיל ואלקטרוניקה וההכנסות מאזור התעשייה הן חלק חיוני עבור הכלכלה הצפון קוריאנית המקרטעת.
