קוריאה הצפונית ממליצה לדיפלומטים זרים לצאת משטחה
המדינה הקומוניסטית הציבה שני טילים לטווח בינוני שהוסתרו בחוף המזרחי. במקביל, שגרירות רוסיה ומדינות נוספות בפיונגיאנג התבקשו לשקול פינוי של צוות העובדים
-הסלמה בקוריאה הצפונית: ארה"ב החליטה לצנן הגזרה
-הייגל: צפון קוריאה מהווה סכנה ברורה ומוחשית
-ארה"ב שולחת ספינה ליירוט טילים לקוריאה

עם זאת לטענת בריטניה, העובדה שקוריאה הצפונית מייעצת למדינות שלהן שגרירויות בשטחה לשקול לפנותן, נובעת מ"הרטוריקה הלוחמנית" שהדיקטטורה הקומוניסטית מפעילה כלפי ארה"ב. בתגובה לבקשה לפנות את נציגיה, הודיעה בריטניה כי היא שוקלת את צעדיה הבאים.
משרד החוץ הבריטי דיווח עוד כי קוריאה הצפונית הזהירה את הדיפלומטים הבריטים בפיונגיאנג כי לא תוכל להבטיח את ביטחונם לאחר התאריך ה-10 באפריל – במקרה של סכסוך.
מוקדם יותר היום, צפון קוריאה הציבה שניים מהטילים לטווח בינוני שלה על משגרים ניידים והסתירה אותם בחוף המזרחי של המדינה, כך דיווחו גורמים בצבא דרום קוריאה לרשת פוקס ניוז האמריקאית. מדובר בטילים מסוג "מוסודן" שעשויים להגיע לטווח של עד 1,800 קילומטרים.
בתוך כך, דווח הבוקר כי דרום קוריאה פרסה שתי ספינות מלחמה עם מערכות טילי הגנה. גורמים צבאיים אמרו לסוכנות הידיעות הדרום קוריאנית, כי שתי הספינות, המצוידות במערכות הגנה מפני טילים, תתפרסנה על החופים ממערב וממזרח.
אתמול החלה קוריאה הצפונית להעביר טילים ל"טווח ניכר" לחוף המזרחי שלה, לאחר שדובר של הצבא הצפון קוריאני הזהיר כי מדינתו עשויה לתקוף את ארה"ב באמצעות נשק גרעיני "קטן יותר, קל יותר ומגוון". אולם, בישיבת ועדת הביטחון בפרלמנט, הפריך שר ההגנה הצפון קוריאני, קים קוון ג'ין את הדיווחים שפיונגיאנג העבירה טילים מסוג KN-08, לטווח של עשרת אלפים קילומטר, כדי לפגוע בארצות הברית.
בנוסף סיפר קים כי טווח הטילים אמנם משמעותי, אך לא רחוק דיו כדי לפגוע ביבשת האמריקנית. הוא אמר שהוא לא יודע את הסיבות לתנועת הטילים, ואמר כי זה "יכול להיות לבדיקה או לתרגילים".
בימים האחרונים צפון קוריאה החלה להחריף את הצעדים שלה כלפי הדרום והגיעה לשיא כאשר רמטכ"ל הצבא הכריז ביום חמישי לפנות בוקר כי הוא קיבל אישור סופי לתקוף את ארה"ב.
לדבריו, "אף אחד לא יכול להגיד שתפרוץ מלחמה בקוריאה או לא ואם היא תפרוץ היום או מחר", אמרו הגורמים הצבאיים בערוץ הטלוויזיה של קוריאה הצפונית. "האחריות למצב חמור זה מוטלת לחלוטין על הממשל האמריקאי ומחרחרי המלחמה צבאיים הלהוטים לנגוס בריבונות של קוריאה הצפונית ולהביא את המערכת החברתית המכובדת שלה ולבזוז אותה".
שלשום חסמה צפון קוריאה את התנועה לאזור התעשייה קאוסונג המשותף עם דרום קוריאה - הקשר האחרון שנותר בין המדינה המסוגרת לבין שכנתה - והודיעה על כוונתה להפעיל מחדש את הכור גרעיני אשר נסגר לפני חמש שנים.
"אנחנו לוקחים את האיום של קוריאה הצפונית ברצינות", ציין שלשום שר ההגנה האמריקאי, צ'אק הייגל במהלך נאום באוניברסיטה הלאומית להגנה בוושינגטון. "אנו עושים כל מה שאנו יכולים, עובדים עם הסינים ואחרים על מנת לנטרל את מצבם".
בינתיים, בארצות הברית הודיעו על הצבת מערכות של הגנה מפני טילים בליסטיים בגואם - אי במערב האוקיינוס השקט בו מוצב בסיס חיל האוויר וחיל הים האמריקאי - מתוך הנחה כי האיום הצפון קוריאני לא ייעלם בקרוב.
