ההסלמה בקוריאה הצפונית: ארה"ב החליטה לצנן את הגזרה
לנוכח החרפת האיומים בין שתי הקוריאות, החליטו בבית הלבן להפחית את מצג הכוח מול המדינה הבדלנית בשל החשש לעורר משבר עמוק. בפיונגיאנג ממשיכים באיומים: "אף אחד לא יכול להגיד אם תפרוץ מלחמה בקוריאה ואם זה יקרה היום או מחר"
שר ההגנה הדרום קוריאני, קים קוון ג'ין, ניסה אף הוא להרגיע את הרוחות והתייחס להתחמשות השכנה מפון. בדיון בפרלמנט הוא אמר כי קוריאה הצפונית אכן הזיזה טילים לטווח בינוני לחופה המזרחי, אך אלה נועדו לבדיקת ירי או לתרגיל צבאי ולא על מנת לפגוע באמריקה.

בישיבת ועדת הביטחון בפרלמנט, הפריך קים את הדיווחים בתקשורת על כך שפיונגיאנג העבירה טילים מסוג KN-08, לטווח של עשרת אלפים קילומטר, כדי לפגוע בארצות הברית.
מוקדם יותר היום (ה') המשיכה צפון קוריאה לאיים. גורמים בצבא טענו כי הם מכינים התקפה גרעינית עם כוח "קטן יותר, קל יותר ומגוון יותר". לדבריהם, "רגע הפיצוץ מתקרב במהירות". הדברים נאמרו לאחר שאתמול בלילה הודיע רמטכ"ל קוריאה הצפונית כי הצבא קיבל אישור סופי לתקוף את ארה"ב.
הדמיית המרחק בין קוריאה הצפונית לארה"ב. וידיאו: ארטישוק אינטראקטיב
"אף אחד לא יכול להגיד שתפרוץ מלחמה בקוריאה או לא ואם היא תפרוץ היום או מחר", אמרו הגורמים הצבאיים בערוץ הטלוויזיה של קוריאה הצפונית. "האחריות למצב חמור זה מוטלת לחלוטין על הממשל האמריקאי ומחרחרי המלחמה צבאיים הלהוטים לנגוס בריבונות של קוריאה הצפונית ולהביא את המערכת החברתית המכובדת שלה ולבזוז אותה".
בתוך כך דווח כי פיונגיאנג החלה להזיז טילים לטווח בינוני לכיוון אזור החוף המזרחי והגבול עם יפן. טרם ידוע אם הטילים מכילים ראשי נפץ או שמא נועדו לשמש כהפגנת כוח.
האיום מגיע לאחר שהצפון קוריאנים חסמו אתמול את התנועה לאזור התעשייה קאוסונג המשותף עם דרום קוריאה - הקשר האחרון שנותר בין המדינה המסוגרת לבין שכנתה - והודיעו על כוונתם להפעיל מחדש את הכור גרעיני אשר נסגר לפני חמש שנים.
-הייגל: "צפון קוריאה מהווה סכנה ברורה ומוחשית"
-קוריאה הצפונית סגרה אזור התעשייה המשותף
-מזכ"ל האו"ם: להרגיע את הרוחות בקוריאה
"אנחנו לוקחים את האיום של קוריאה הצפונית ברצינות", ציין אמש שר ההגנה האמריקאי, צ'אק הייגל במהלך נאום באוניברסיטה הלאומית להגנה בוושינגטון. "אנו עושים כל מה שאנו יכולים, עובדים עם הסינים ואחרים על מנת לנטרל את מצבם".
בינתיים, בארצות הברית הודיעו על הצבת מערכות של הגנה מפני טילים בליסטיים בגואם - אי במערב האוקיינוס השקט בו מוצב בסיס חיל האוויר וחיל הים האמריקאי - מתוך הנחה כי האיום הצפון קוריאני לא ייעלם בקרוב.
