פנייה לשטייניץ: אל תוזיל את הבשר
קואליציה של ארגוני סביבה ובעלי חיים פנו לשר האוצר בדרישה לעצור את "רפורמת הסטייקים". לדבריהם, תעשיית הבשר היא גורם מרכזי למשבר הסביבתי - יש להוזיל פירות וירקות, ולא סטייקים וקוויאר
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
הארוגנים שיקים קמפיין משותף הקורא לשר שטייניץ, לדחות את "רפורמת הסטייקים", שעלותה לקופה הציבורית נאמדת בעשרות מיליוני שקלים בשנה. הרפורמה מבוססת על המלצות ועדת קדמי, הכוללות מתן תמריצים לתעשיית הבשר, בדמות הוזלת מכס על ייבוא עגלים לתעשיית הבשר, קוויאר, צלופחים ובשרים מעובדים.
◄ריקוד הטופו: טבעונות ברוח הגנגנאם סטייל
◄מהפכה במקדונלד'ס? אין באמת הבדל בין עוף לבקר
◄ארדן נגד הפחתת מכס לבשר: "תפגע בסביבה ובבע"ח"
הקמפיין - בהובלת מגמה ירוקה, גרינפיס, אנונימוס ומרכז השל לקיימות - מבקש להעלות את המודעות הציבורית לנזק האקולוגי של תעשיית הבשר, וקורא לגיבוש מדיניות מזון ממשלתית הלוקחת בחשבון קריטריונים של איכות הסביבה ובריאות הציבור.
כזכור, דוח האו"ם מצא כי תעשיית המזון מן החי אחראית ל-18% מפליטות הגזים הגורמים להתחממות כדור הארץ – יותר מכל ענפי התחבורה היבשתית, הימית והאווירית, וכן לבזבוז משאבי קרקע ולזיהום חמור של משאבי מים
"במקום עידוד הפחתה בצריכת בשר והעדפת מזונות ידידותיים לסביבה ומועילים לבריאות כירקות ופירות עונתיים ומקומיים, דגנים מלאים וקטניות, מעודדות ההמלצות צריכת מזונות שיגדילו את טביעת הרגל
"אנו קוראים לממשלה לדחות את ההמלצות להוזלת המכסים על בשר ועגלים, ובמקום זאת לגבש מדיניות מזון צודקת ומקיימת, שתבטיח ביטחון תזונתי על בסיס מזון בריא ומקומי".
הארגונים מזמינים את הציבור לשלוח מכתב לשר האוצר.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
