אל תלכלכו: גם באירופה הפארק יכול להיות מטונף
ביקור מלוכלך בפארק בברלין גרם לנגה מנור להבין כמה חשוב לשמור על הניקיון ולמחזר. במשרדי שטראוס זה כבר עובד
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
יום אחד החלטנו לבלות את הבוקר באחד הפארקים הרבים של ברלין. התארגנו עם ארוחת בוקר בסלסלת קש, קנינו גבינות איכותיות ובגטים טריים, לבשנו את תלבושת היידי בת ההרים, עלינו על הרכבת ונסענו לפארק. כשהגענו, חשבנו שירדנו בתחנה הלא נכונה. הסתכלנו ימינה ושמאלה, ובמקום לראות פארק בעיצוב של ירוק מהמם, קיבלנו, ובכן, עיצוב מוכר מידי מפארק הירקון של אחרי יום העצמאות - נוף ירוק מנוקד בלכלוכים לבנים מפסולת של כלים חד פעמיים.
◄מיחזור בדור השלישי?
◄הצד האפל של מיחזור הפסולת האלקטרונית
◄מיחזור מבעבע: כשחבית יין הופכת לסוס עץ

כשאתה נמצא רחוק מהבית, אתה מופתע לגלות איך דווקא שם, באירופה, אתה מזהה את הבעיה שיש אצלך, בדמות אריזות, צלחות, כוסות ומזלגות שבורים על הדשא. שם הבנתי את החשיבות הרבה הטמונה בתרומה ובעשייה לטובת שמירה על ניקיון הכדור שלנו - גם באופן אישי וגם באופן תאגידי. שכן,
לשמחתי, כבר למעלה משנה אנחנו (חטיבת המלוחים של שטראוס) משתפת פעולה עם חברת המיחזור הבינלאומית "טרהסייקל". מדובר בארגון עולמי שעובד עם מותגי ענק במטרה להעלות מודעות למיחזור מוצרים בלתי מתכלים, וזה על-ידי השתתתן של תכניות איסוף ארציות לזרמי פסולת להם אין פיתרון במדינה המסוימת (לדוגמה, שקיות של חטיפים מלוחים).
שיטת האיסוף המיוחדת, הטיפול בזרמי פסולת קשים למחזור והשילוב של אלה במודל עסקי דינאמי ומעודכן, הפכו את טרהסייקל למהפכה סביבתית עולמית, בשורה שהשכלנו גם אנחנו להביא לישראל. בסיועו של הארגון, חתמנו על הסכם ארוך טווח עם החברה להגנת הטבע, כשהסנונית הראשונה הייתה בחודש יולי, במהלכו פעלנו בקייטנות ולימדנו את הילדים על האפשרות למחזר שקיות חטיפים מלוחים וכך ליצור סביבה נקייה ונעימה לכולנו.
וזוהי רק ההתחלה. לשם המחשה, ברחבי העולם, 32 מיליון איש אוספים פסולת עבור טרהסייקל בעשרים ואחת מדינות שונות, עם למעלה מ- 2.5 מיליארד יחידות פסולת שנאספו עד כה על ידי הארגון.
◄דוח: אין יישום בשטח של חוק האריזות
במונחים של אחוזים, חטיבות טרהסייקל בנויות לאיסוף של כ- 30% מזרמי הפסולת שנאספים דרכן, כך שבתוך מספר שנים מיום הקמת החטיבה תהווה תכנית האיסוף פיתרון משלים וממשי לאלה שמוצעים כבר על-ידי המדינות השונות.
בהינתן החקיקה חדשה שיש בישראל בנוגע לאריזות ולמודעות גוברת והולכת, ייתכן שבאמצעות שיתוף הפעולה עם טרהסייקל נוכל לסייע להפחתת אחוז הפסולת המובל כיום להטמנה בארץ – כ- 90%! – ולאפשר כך צמצום של זיהום קרקעות, מים ואוויר.
בהמשך לשיתוף הפעולה, בתקופה הקרובה נגדיל לעשות ונציב בכל מטבחון במטה קבוצת שטראוס פח מיחזור לחטיפים. לקידום הנושא, קראנו לעובדים להביא שקיות חטיפים למיחזור מהבית, מהשכנים, מהקרובים ויחד, לסייע לנו לקדם את המהפכה הנקייה.
אם נצליח בפיילוט הקטן שלנו, אנחנו מתכננים להתרחב בהמשך לכל אתרי הקבוצה – וכן לחטיבות נוספות שלה, כדי לתרום את חלקנו הקטן במסע למקומות ירוקים ונקיים יותר. והנה אנו רואים כי לאורך שנת הפעילות הראשונה, יותר ויותר בתי-ספר, לקוחות פרטיים וארגונים מביעים עניין בתכנית האיסוף החדשה שלנו ומבקשים ללמוד עליה ולהצטרף אליה בכדי לתרום גם הם את חלקם למהפיכה הממשמשת ובאה.
מפתיע לגלות, שדווקא בישראל – מדינה עם מודעות לא גבוהה לעניינים סביבתיים – אחוזי ההיענות לחטיבת האיסוף גבוהים למדי באופן יחסי, אף יותר מאלה של מדינות "מפותחות" אחרות, כגון קנדה או ספרד. הפעילות לקראת שמירה על סביבה נקייה יותר יכולה להתחיל בכל אחד מאיתנו. איך? עם קצת מחשבה והתחשבות בסביבה. בכל פעם שאתם מסיימים את הפיקניק שלכם בחיק הטבע, דאגו לוודא שאתם משאירים אחריכם סביבה נקייה. כך, עם קצת מאמץ, נהיה חלק מהשינוי שיוביל את כולנו ליצור פארקים וגנים בצבע ירוק במקום הירוק-המנוקד בלכלוך לבן כשכבר לא הולם אותנו, ועם קצת מזל, אולי נהיה אנחנו קנאת האירופאים. השבוע מציינים בעולם את "שבוע ניקיון כדור הארץ", שיהיה נקי במיוחד!
הכותבת, נגה מנור, היאמנהלת מותג בחטיבת המלוחים מקבוצת שטראוס. הנתונים באדיבות נעמה כרמון מטרה סייקל ישראל
