שר המשפטים: לקבוע בחוק את סמכויות בג"ץ
נאמן קרא לחוקק את "חוק יסוד החקיקה" והדגיש: "יש להגיע להסכמה רחבה כדי שיהיה ברור מה קורה כאשר ביהמ"ש קובע שחוק לא תקף"

"הייתי עוד בשוק הפרטי כשפניתי לכל שרי המשפטים שכיהנו בתקופתו של אריאל שרון ושל אהוד אולמרט והצעתי להם להעביר חקיקה בנושא הזה", סיפר נאמן.
את האשמה לחוסר המעש בנושא הטיל שר המשפטים לפתחם של חברי הכנסת. "עד היום אין הידברות בנושא הזה ששייך לליבה, לב לבה של הדמוקרטיה בישראל. הכנסת היא הגוף שצריך להחליט בנושא ולקבוע את חוק יסוד החקיקה ואת הגבולות לכל אחת מהרשויות".
"המחלוקת והוויכוח המתנהל בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת", אמר נאמן, "מתחדד כאשר בית המשפט מחליט על ביטולו של סעיף בחוק. חברי כנסת רבים רואים בכך חריגה מסמכותו של בית המשפט שכלל לא הוסמך בחקיקה לפסול חוק של הכנסת. חברי כנסת רבים אחרים סבורים שיש חשיבות רבה לפיקוח זה מצד הרשות השופטת".
"חז"ל אמרו שלא המדרש העיקר אלא המעשה. מותר לי לקחת את הדבר של חז"ל בווריאציה של היום – היום לא התקשורת עיקר ולא הדיבורים עיקר אלא המעשה. אני פונה לחברי הכנסת שידעו שחובתם היא לחוקק את החוק הזה שיקבע
לדברי נאמן, בעקבות ועדה ציבורית בראשותו, שמינה ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, גובשה הצעת חוק יסוד החקיקה, "המסדירה את הדרך לחוקק תקנות, חוקים, חוקי יסוד וקובעת מגנוני איזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת". לפי הצעת החוק, הוסיף, "יעוגנו בחקיקה שני עקרונות חשובים: מתן סמכות לבית המשפט העליון לפסול חקיקה, וכן הנסיבות בהן תהיה רשאית הכנסת לקבוע הוראת התגברות על פסילת החוק".
שר המשפטים הדגיש, כי כל הוויכוחים שפוגעים במעמדו של בית המשפט העליון פוגעים במעמדה שלה הכנסת והממשלה. "הגיעה העת להגיע להסכמה רחבה על מנת לקדם חקיקה זו", אמר השר. "ברגע שהכנסת תקבל חוק שיגדיר את היחסים בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת, הנושא הזה יכניס אותנו לאמות המידה הנכונות על מנת שמדינת ישראל יהיה לה בנושא הזה הסדר ולא שטח הפקר. זה הדיון האמיתי והמהותי".
לפניו דיבר ח"כ נחמן שי (קדימה), שאמר כי מדובר בימים רעים למדינה, לחברה ולכנסת. "לא ניתן לכם להשתיק את החברה האזרחית בישראל", קרא. "לא ניתן לכם לפגוע בבית המשפט. לא ניתן לכם להזיק לאף אחד מאותם גופים, אותן חגורות שאוחזות בדמוקרטיה הישראלית ושומרות עליה ושהיו יסוד קיומה מאז כוננה".
ח"כ אברהם מיכאלי (ש"ס), לעומת זאת, אמר כי ההצעה לסדר היום של האופוזיציה לא מוצאת חן בעיניו. "האם כל ביקורת שצד אחד ישמיע, אפילו ביקורת הכי לגיטימית, היא תמיד התקפה?", תהה, "האם בית המשפט העליון הוא גוף שלא ניתן להעיר על תפקודו, על פסיקותיו?".
ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) הוסיף: "מי שחרד כמוני, כדאי שיעשה חשבון נפש למה נוצרה לבית המשפט העליון תדמית, שבעיניי היא לא נכונה, של סניף של מרצ".