המדינה מזניחה ילדים בסכנת חיים

עשרות ילדים עם בעיות רפואיות אינם זכאים לסייעת. הסיבה: המדינה עוזרת לילדים עד גיל שלוש ומגיל חמש, ומותירה שני שנתונים ללא סיוע

עמרי מניב | 11/10/2011 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: גן ילדים
ג', ילדה בת ארבע המתגוררת באזור המרכז, סובלת מאלרגיה חמורה לביצים. חשיפה שלה לחמישה מיליגרמים של חלבון, מתוך 6,000 המיליגרמים הנמצאים בביצה, יכולה לסיים את חייה. כל מסיבת יום הולדת המתקיימת בגן הילדים או כריך שמכיל חלבונים מיותרים יכולים לפגוע בה בצורה בלתי הפיכה.
נאלץ להיפרד מהסייעת שלו כבר בגיל 3. הילד א'
נאלץ להיפרד מהסייעת שלו כבר בגיל 3. הילד א' צילום: אלי דסה


למרות מצבה הבריאותי הקשה, לא זוכה ג' לסייעת צמודה שתלווה אותה במוסד החינוכי שבו היא לומדת. הסיבה: ילדים בגילאי 5-3 הסובלים מבעיות רפואיות קשות אינם זכאים לסייעת צמודה. כמו ג', גם עשרות ילדים נוספים לא זוכים לטיפול הולם.

הם נופלים בין הכיסאות של משרדי הממשלה, שמסרבים להכיר בהם כאשר הם מגיעים לגיל שלוש. אי-הזכאות לסייעת מציבה את הילדים בסכנת חיים של ממש. מי שמממן את העסקת הסייעת עד גיל שלוש הוא משרד הרווחה. כאשר הילדים מגיעים לגיל חמש, עוברת האחריות למשרד החינוך.

אולם בגילאי 5-3 אין כל גורם ממשלתי שלוקח אחריות על אותם ילדים. חלק מהורי הילדים מצליחים לממן את עלות העסקת הסייעת מכיסם הפרטי. הורים אחרים, שידם אינה משגת, מעדיפים להשאיר את הילדים בבית מחשש שייפגעו כאשר לא יהיו תחת השגחה צמודה.
מסתדרים לבד

הוריה של ג' הופתעו לגלות כי בתם תיאלץ להסתדר לבדה. כאשר הבינו כי משרדי הרווחה והחינוך לא מוכנים לשאת בעלויות הטיפול בבתם, פנו השניים למשרד הבריאות שסירב לסייע להם. "כולם משום מה טומנים את ראשם בחול עד שיגיע האסון הראשון, ואז יגלגלו אחריות בין הגופים הבירוקרטיים השונים", אומרת אמה של ג' בזעם.

גם א', בן השלוש, נאלץ להיפרד מהסייעת שלו כבר בגיל שלוש. הוא נולד עם "תסמונת וקטר", בעל כליה אחת, פגועה אף היא, וסובל מאטמת בפי הטבעת, חוליות חסרות בגב

ועוד שורה של בעיות המסכנות את חייו בכל רגע. הוא עובר צנתורים תכופים וסובל מזיהומים רבים.

"האם ילד בן שלוש, נכה, אשר לומד במסגרת רשמית של משרד החינוך, לא זכאי לקבל מענה?", כתב אביו לעירית ליבנה, האחראית על תחום הבריאות במשרד החינוך.

"בינתיים אנחנו מממנים את הסייעת מכספי חסכונות, אולם לא נוכל לעמוד בכך יותר". בתגובה השיבה ליבנה: "הגיל הקובע לקבלת סיוע הוא גיל חובה. לצערי, אין אפשרות להחריג פנייה ולאשר זכאות שלא על פי קריטריון הגיל".

לא מעבירים כסף

מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, התייחס אף הוא למקרים המצערים. "יש שנתיים שלא שייכות לאף אחד, אבל הילדים ממשיכים לגדול ונופלים בין הכיסאות", אמר. "הגנים נמנעים מלקלוט את הילד הנכה כי הם חוששים לקחת עליו אחריות". ד"ר קדמן הוסיף: "העלות השנתית היא 6 מיליון שקל, אבל במשרד החינוך לא מוכנים להעביר את הכסף".

ממשרד החינוך נמסר: "המשרד פועל בהתאם לחוק חינוך חובה החל על ילדים מגיל חמש. במידה שיאומצו המלצות ועדת טרכטנברג, יחול חוק חינוך חובה גם על ילדים בגילאי שלוש וארבע. בתוך כך, ילדים בטווח גילים זה יקבלו את המשאבים המגיעים להם מתוקף החוק, ובכלל זה סייעות טיפוליות".

ממשרד הרווחה נמסר: "משרד החינוך אחראי על הסייעות הרפואיות בתקופת הלימודים גם לילדים מגיל שלוש". ממשרד הבריאות נמסר: "אנו מודעים להיעדר המענה על בסיס החוק לגילאי טרוםחובה ופועלים בדרכים העומדות לרשותנו לקידום פתרון בתיאום עם משרד החינוך והרשויות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים