המודל הכלכלי של בטר פלייס יעבוד?
חזונו של שי אגסי לשימוש במכוניות חשמליות ראוי לסיוע של המדינה. לו הממשלה הייתה מציגה תוכנית אסטרטגית כולם היו יכולים להרוויח
◄בטר פלייס פותחת אולם תצוגה ומקבלת הזמנות
חזון כמו של שי אגסי למעבר לשימוש במכוניות חשמליות ראוי לסיוע של המדינה, בעיקר בקביעת מדיניות שתקדם את מה שמועיל לה ולאזרחיה ותמנע אפשרות להקים מונופול בתחום טעינת הרכב החשמלי. לו הממשלה היתה ומציגה תוכנית אסטרטגית לעשור לפחות כולם היו יכולים להרוויח. אלא שהממשלה לא עשתה זאת ולא ביטלה את האמונה שנוצרה ולפיה לא תתאפשר תחרות חופשית בתחום.
בטר פלייס גייסה מאות מיליוני דולרים בעיקר על סמך הבטחות וחזון. מובן שהחלטות ממשלה והצהרות של ראש הממשלה ושל נשיא המדינה לא הזיקו. כמו כל חברת סטארט-אפ, גם בטר פלייס ייצרה רעש תקשורתי בכל הזדמנות, והבאזז הזה הקסים אנליסטים ומשקיעים.
בחצי השנה האחרונה, מאז שבטר פלייס פרסמה את התחשיב הכלכלי להפעלת המכוניות, רבים מתמקדים בשאלה כמה אחוזים היא מתכננת להרוויח על החשמל ששייך לאזרחים. אלא שהתמקדות ברווחים מחטיאה את העיקר. השאלה האמיתית היא אם
בטר פלייס טוענת שהיא לא דורשת שקל מהמדינה, אבל המצב שונה. המודל העסקי של החברה נסמך על הטבות מס שהמדינה מעניקה למכונית חשמלית. אם הרגולציה תמנע מונופוליזציה, ואם יתברר שהמודל הכלכלי של בטר פלייס לא עבד, מרבית הכסף שיירד לטימיון יהיה של המשקיעים - ובהם המוסדיים. בעוד 3-2 שנים נדע אם הקצף שנמרח על עוגת הרכב החשמלי ראוי למאכל או שזהו קצף גילוח.