הירקות הרעילים: עוד מאות נדבקו בגרמניה
התפרצות חיידקי האי-קולי בירקות ממשיכה להחריף, כאשר קרוב למאה בני אדם פיתחו תסמינים מסוכנים. המקור עדיין לא התגלה

מלפפונים בשוק בגרמניה. צילום: אי-אף-פי
מכון רוברט קוך, הסוכנות לבריאות לאומית של גרמניה, מסר כי עוד 365 בני אדם חלו בהתפרצות הבקטריה, ובסף הכל נדבקו 1,064 בני אדם מאז תחילת מאי. כמאה מתוכם פיתחו את תסמונת HUS המסוכנת, שתוקפת את הכליות ועולות לגרום להתקפי לב, שבץ ומוות.
עד כה גבתה ההתפרצות את חייהם של 15 בני אדם בגרמניה וקורבן נוסף נרשם בשבדיה. מקרים של התפרצות החיידקים התגלו בסך הכל בתשע מדינות אירופיות: אוסטריה, דנמרק, גרמניה, הולנד, נורבגיה, ספרד, שבדיה, שווייץ ובריטניה.
שרת החקלאות של גרמניה, אילזה אייגנר, אמרה היום כי מדענים עדיין מנסים למצוא את הגורם להתפרצות. תחילה עלה החשד כי המקור הוא מלפפונים שהגיעו מספרד, אולם בדיקות מצאו כי זו לא הסיבה. עם זאת, הרשויות בגרמניה הזהירו את התושבים שלא לאכול מלפפונים, תפוחי אדמה או חסה אורגניים.
"מאות בדיקות בוצעו והסוכנויות האחראיות גילו כי מרבית החולים שנדבקו אכלו מלפפונים, תפוחי
אדמה ועלי חסה, בעיקר בצפון גרמניה", אמרה אייגנר. "המדינות שביצעו את הבדיקות צריכות כעת לבדוק את נתיב המשלוחים כדי לראות איך הם הגיעו לכאן".
ד"ר רוברט טוקסה, מומחה במרכז האמריקאי למניעת מחלות, ציין כי זה נדיר ביותר לראות מקרים כה רבים של התפרצות מחלה כתוצאה ממזון. "אנחנו לא יודעים על סוג כזה של התפרצות בכל ההיסטוריה של הבריאות הציבורית", אמר.







נא להמתין לטעינת התגובות






