שביתת הרופאים: "המומים מהתמיכה בקרב הציבור"

מטה ההסתדרות הרפואית מדווח על היענות מלאה של מערכת הבריאות הציבורית לשביתת האזהרה שנפתחה היום. "זהו בוקר היסטורי", הכריז יו"ר ההסתדרות ד"ר ליאוניד אידלמן. הוא סיפר על העידוד ששואבים הרופאים מגילויי התמיכה בקרב המטופלים ואמר: "יצאנו למאבק כדי להביא לשינוי משמעותי ולא נתפשר"

ליטל גרוסמן | 5/4/2011 11:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבוקר (ג') נכנסה לתוקפה שביתת הרופאים הראשונה מזה 11 שנה, הכוללת את כל בתי החולים הציבוריים ומרפאות קופות החולים כללית ולאומית. במטה של ההסתדרות  הרפואית מדווחים על היענות מלאה של מערכת הבריאות הציבורית. "זהו בוקר היסטורי", אמר היום יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר אידלמן. "אני המום מגודל התמיכה שאנחנו מקבלים מהציבור".

- שביתת הרופאים: התשובות לשאלות שמטרידות את כולנו

 
צילום: אורי דוידוביץ', עריכת וידאו: ערן אבירם
צילום: אורי דוידוביץ', עריכת וידאו: ערן אבירם
צילום: אורי דוידוביץ', עריכת וידאו: ערן אבירם

"בתי החולים ריקים", הוסיף. "הייתי בבוקר בבית החולים בלינסון והמסדרונות היו ריקים. זו חוויה מאוד לא רגילה. היו פחות אנשים אפילו מיום שבת רגיל".

בהסתדרות הרפואית טוענים כי גם הציבור מגיב מאוד יפה לשביתה. "ההיענות היא מעל ומעבר וזה רק משקף כמה אנשים מתחברים למאבק", אומר ד"ר אידלמן. "אנחנו מקבלים מאות פניות של חולים שמביעים תמיכה במאבק. אני לא חושב שזה היה ככה בשביתה שהיתה בשנת 2000".

מאז שעות הבוקר לא מפסיקים להתקשר למוקד שמפעילה ההסתדרות הרפואית. "אני שואלת אם זה דחוף או לא", מספרת עובדת ההסתדרות הרפואית, "אם לא דחוף אני אומרת להם שאני מצטערת אבל היום יש שביתה. ואם זה נשמע כמו משהו דחוף אני מפנה אותם לוועדות החריגים בבתי החולים".

בוועדות החריגים של בתי החולים התקבלו משעות הבוקר בקשות מועטות. "זה אומר שהרופאים עשו את האבחנה מראש מה דחוף ומה לא", מסביר ד"ר אידלמן. בין המקרים שזכו לאישור ועדות החריגים בבתי החולים היה מקרה של אישה עם גידול בבית החזה שלחץ על דרכי הנשימה שלה.
"נמשיך כי אין לנו ברירה"

הוועדה הסכימה לביצוע ביופסיה, הליך שאינו דחוף, בכדי לאפשר התחלת טיפול מיידי בחולה. בשני מקרים אחרים אושר לבצע בתינוקות עם מום בלב שמצבם התדרדר, ניתוח לב.

"אישרנו מספר טיפולים", מפרט אידלמן. "ההנחיה היא לא להביא למצב של נזק בלתי הפיך. תמיד יש סבל ונזק בשביתה אבל רק שלא יהיה בלתי הפיך". כשמונה מקרים הגיעו לועדת חריגים ארצית, אליה יכול לפנות רופא שמבקש לערער על החלטת הועדה המקומית או במידה והוועדה המקומית לא בטוחה כיצד להכריע. לוועדת החריגים העליונה לעומת זאת טרם הגיעו מקרים.

בשעות הצהריים ייפגשו נציגי ההסתדרות הרפואית עם נציגי האוצר בניסיון למנוע את המשך השביתה. "אני מאוד מקווה שתהיה פריצת דרך", אומר ד"ר אידלמן. "אני

קם כל בוקר ומקווה שהיום הזה יביא לפריצת דרך אבל כרגע הפערים פשוט גדולים מדי".

ביום חמישי תסתיים השביתה בכל מקרה ובהסתדרות הרפואית מקווים שהאוצר ינצל את הזמן הזה. "אנחנו נותנים לאוצר זמן להתעשת ואז נשקול את צעדינו", ציין אידלמן. במידה ולא תהיה התקדמות במשא ומתן גם בשבוע הבא תנקוט ההסתדרות הרפואית בצעדים אם כי טרם הוחלט מהם.

בהסתדרות הרפואית נערכים למאבק ארוך, מאבק שעלול לגבות מחיר גבוה מהציבור. "אני מאוד חושש מכך שאורך הנשימה של הציבור לא יספיק", מוסיף יו"ר ההסתדרות הרפואית,  "אבל אפילו אם נאבד אותו אנחנו נמשיך כי אין לנו ברירה. יצאנו למאבק כדי להביא לשינוי משמעותי במערכת הבריאות ואנחנו לא הולכים להתפשר על זה".

.
המדריך לשביתה .
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים