שביתת הרופאים יוצאת לדרך: לא יעבדו בבתיה"ח

בעקבות פיצוץ המו"מ עם האוצר החלה הבוקר שביתת האזהרה שתימשך יומיים. כ-20 אלף רופאים בבתיה"ח הציבוריים ובקופות החולים כללית ולאומית יבצעו רק ניתוחים דחופים והליכים "מצילי חיים". במרכזים הרפואיים התמודדו עם עומס פניות של מטופלים מודאגים: "מה כבר אפשר להגיד למי שמחכה חצי שנה בתור?"

ליטל גרוסמן | 5/4/2011 7:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההודעה הסופית על שביתת הרופאים, שמתחילה היום (ג') ותימשך בשלב זה יומיים, כמעט הביאה לקריסת המרכזיות בבתי החולים. אלפי מטופלים מודאגים הציפו את המרכזים הרפואיים ודרשו לדעת אם ההליכים הרפואיים שנקבעו להם - לעתים חודשים ארוכים מראש - יתקיימו. חלקם לא הסתפקו בשיחת טלפון ואף הגיעו פיזית למחלקות.

- שביתת הרופאים: התשובות לשאלות שמטרידות את כולנו

רופאים בחדר ניתוח.
רופאים בחדר ניתוח. "אנשים יודעים שאנחנו לא אשמים". צילום ארכיון: אלכס רוזקובסקי
בראשון בערב הכריזה הסתדרות הרופאים על שביתת אזהרה בת יומיים. בהסתדרות קיוו שהשביתה תישאר בגדר איום ושהאוצר ינצל את הזמן כדי להגיע לפשרה שתחזיר אותם לשולחן המשא ומתן, אולם תרחיש זה לא התממש והשביתה הפכה לעובדה.

 אתמול בצהריים עוד נעשה ניסיון אחרון למנוע את השיבושים, אולם הפער בין הצדדים נותר גדול. היום בצהריים צפויים הצדדים לחדש את המגעים.

"אנשים די לחוצים, חלקם מאוד מבולבלים", סיפר אתמול אלכס, עובד במרכזייה של בית החולים איכילוב. "בשעה אחת בלבד היו לי שבעים שיחות-כולן של אנשים ששואלים 'מה יהיה'", מספר מיכאל, אף הוא עובד במרכזייה של בית החולים איכילוב. "אמרתי לכל מי שדיבר איתי להקשיב לאמצעי התקשורת ושאם תהיה שביתה, אז לא יהיו טיפולים".

אלכס מספר כי מטופלים שמתגוררים בפריפריה חשו אתמול במצוקה רבה. "מישהו שמתוכננת לו בדיקת אם-אר-איי בבוקר, והוא גר בדימונה, לא יודע מה לעשות", הוא מספר, "זה מעצבן אנשים, אבל הם יודעים שאנחנו לא אשמים".
"אי בהירות גדולה לגבי מי שובת ומי לא"

גם המוקד הטלפוני של מרפאות החוץ של איכילוב היה עמוס במיוחד. "יש לנו מרכז מידע עם שלושים עמדות שלא הפסיקו לצלצל", אמרה אתמול שרה ברנשטיין, אחראית המרפאות המטפלות בכ-5,000 איש ביום. "אנשים מחכים חודשים לבוא לפה, רבים לא סמכו על התקשורת ובאו לפה פיזית".
 
ברנשטיין מדווחת בעיקר על בלבול. "יש אי בהירות מאוד גדולה בציבור לגבי מי שובת ומי לא", היא אומרת, "למשל רופאי השיניים עובדים כרגיל, אבל הציבור לא יודע את זה". כדי להקל במעט על הבלבול יזם המוקד של המרפאות שיחות טלפון למטופלים והודיע להם על ביטול הבדיקה או הטיפול.

אבל המשימה הקשה ביותר הייתה במחלקות השונות, כמו המחלקה הכירורגית, שם נאלצו המטופלים לשמוע שהניתוח לו חיכו מבוטל. "היו לנו תשעה חולים שהיו אמורים לעבור מחר ניתוח, שני חדרי ניתוח כבר הוזמנו, אבל נאלצנו להתקשר לכולם ולבטל הכל", סיפרה אתמול שרה בדש, אחות

אחראית במחלקה כירורגית ב' בבית החולים הלל יפה שבחדרה.

בדש מוסיפה: "היה לנו מטופל שכבר אושפז במחלקה והיינו צריכים לשחרר אותו הביתה. אנשים כועסים ובצדק", היא אומרת, "היו תגובות די קיצוניות. אמרו לנו:'מה אתם חושבים לעצמכם'. ניסיתי להרגיע אותם, אבל אני לא יודעת כמה זה עזר. הרי אנשים מחכים חצי שנה לתור".

באחד המקרים בהם נתקלה בדש, היה מטופל שהיה צריך לעבור ניתוח בצינורית הזרע, הליך שלא יתקיים בשל השביתה.  "הוא ואשתו רוצים להיכנס להיריון", מספרת בדש, "ולא יכולים עד שלא יעברו את הניתוח. זה שבר לי את הלב, אז קל וחומר מה זה עשה להם".

אבל למרות ההזדהות עם החולים, בדש וברנשטיין מבהירות כי מאבק הרופאים מוצדק. "יש גם סבל עצום כשרופא אחד או שניים מטפלים בחמישים חולים", אומרת בדש. "צריך להיות קשובים לבעיות של הרופאים", אומרת ברנשטיין, "אני בהחלט תומכת בהם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->