טירקל נגד העיתונאים: יש לי לב מלא עליהם
השופט בדימוס מתח ביקורת חריפה על סיקור עבודת הוועדה לחקר ההשתלטות על המשט לעזה. "גידפו את חברי הוועדה, עשו רצח אופי"

טירקל נואם בבאר שבע, היום. "התקשורת הישראלית יודעת יותר טוב מכולם". צילום: דודו גרינשפן
"היה בידינו תיעוד מדויק ומוסמך על פעילות של כל חייל ישראלי בכל דקה על הספינה", הסביר טירקל. "במקביל, היו בידינו גם מאות שעות של צילומים שנמצאו ונתפסו בידי נוסעי האונייה. התוצאה היא שמתוך 130 מקרים של טענות לשימוש בכוח, לכאורה, הוכח מעל לכל ספק ש-127 מקרים היו בסדר גמור".
לדברי טירקל, התגובות שקיבל על דוח הביניים של הוועדה לאחר פרסומו מעידות על אמינותו. "הדוח הזה זכה לשבחים מצד אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בעולם בכל מה שקשור לאמינות, לזהירות ולדיוק שבו", אמר. "מה לעשות שצה"ל היה בסדר ופעל על פי הנהלים ועל פי כל אמות המידה המוסריות, ועל פי כללי המשפט הבינלאומי".
"החיילים מאוד נזהרו שלא לפגוע באנשים"
עם זאת, טוען טירקל, כלי התקשורת בארץ התעלמו מהאופן שבו בחנה הוועדה את המידע שנאסף על האירוע, והתמקדו באופן מוגזם בגילם של חברי הוועדה (יוזכר כי חבר הוועדה שבתאי רוזן, בן 93, הלך לעולמו בחודש ספטמבר האחרון, לפני שסיימה הוועדה לחבר את דוח הביניים שלה).
"התקשורת הישראלית יודעת יותר טוב מכולם – בטענה, למשל, שהנחתת אנשים על הסיפון מנוגדת לחוק", עקץ היום טירקל בנאומו. "בדוחות שהגישו הטורקים לגורמים בינלאומיים הם טענו שאנשי השייטת עלו מתוך כוונה מפורשת לרצוח על האונייה – בדיוק ההפך הוא הנכון. החיילים מאוד נזהרו שלא לפגוע
באנשים, וההוראות שקיבלו היו כמה שפחות לפגוע או להרוג", אמר.
"התקשורת הישראלית, באופן שבו התנהלה בפרשה, היא בעיני אחת התופעות המכוערות – והדבר אינו מובן בעליל", הוסיף. "יתרה מכך, עם הקמת הוועדה השמיעה התקשורת ביקורת על הרכב חברי הוועדה ועל גיל המשתתפים בה. העיתונאים גידפו את חברי הוועדה, שלא לדבר על רצח אופי שעשו לחבר בוועדה עמוס חורב, איש בעל זכויות רבות שתרם תרומה מכרעת לביטחון המדינה. יש לי לב מלא על החבורה הזו של העיתונאים".

נתניהו מעיד בפני ועדת טירקל, לפני כחצי שנה.
צילום: רויטרס