מדוע מתעכב גזר דינו של הנאשם ברצח?
ביהמ"ש המחוזי בת"א הטיח ביקורת קשה על התנהלות הפרקליטות בתיקו של יחיא טורק הנאשם ברצח, לאחר שפעמיים חזרה בה מהסדר

יחיא טורק. חתם על שני הסדרי טיעון צילום: חן גלילי
לפני חמש שנים זוכה טורק בבית המשפט, לאחר שהורשע ברצח אילוז ובניסיון לרצוח את אביו, אולם במקביל, הוא הואשם בעבירה של ייצוא והחזקת נשק. הפרקליטות ערערה על הזיכוי לבית המשפט העליון, ובעקבות כך בוטל הזיכוי, והתיק הוחזר לדיון שני בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
"המדינה חייבת לעמוד מאחורי ההסכם"
מאז החלו מגעים בין סנגורו של טורק מהסנגוריה הציבורית, לפרקליטות, במטרה להגיע להסדר טיעון, שבסופו סוכם כי הוא יואשם בסיוע לרצח בלבד. ההסכם נחתם על ידי פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, אך פרקליט המדינה, משה לדור, ביקש להתנגד לו ולעצור את ההליך. למרות זאת, הוא לא הגיש לבית המשפט, מאז ועד היום, את הסיבות להתנגדותו.
בשבוע שעבר דרש הרכב השופטים את תגובת הפרקליטות לנושא, וזו התקבלה היום, בה כאמור, לדור הביע שוב את התנגדותו, אך שוב לא הסביר מדוע. "למרבה הצער, קיבלנו תגובה לאקונית, בלתי מנומקת, אשר אינה כוללת תושבה עניינית לשאלות כבדות המשקל שהועלו על ידי הסנגור", כתבו
השופטים.
בדיון שנערך היום, ביקש הסנגור מהרכב השופטים את הסדר הטיעון שנחתם, זאת למרות הסתייגות הפרקליטות. הוא טען כי מדובר בהסכם שלא ניתן לחזור ממנו. "המדינה חייבת לעמוד מאחורי ההסכם, והיא חייבת להראות מדוע היא מבקשת את ביטולו", לדברי הסנגור.
"למדינה יש כוח ועוצמה כמעט בלתי נגמרים, והתיק הזה הוא דוגמה שמוכיחה את הדברים כאלף עדים מול האזרח הקטן, וחזקה על בית המשפט שידע לבוא ולומר:"עד כאן – יש גבול". למרות דברי הסנגור, ולמרות הביקורת החריפה, אמרו השופטים: "אין אנו סבורים כי אנו רשאים לאשר הסדר טיעון לו מתנגדת המדינה, מבלי שנשמע הנמקה עניינית בסוגיה זו".