האו"ם: 8 מיליון זקוקים לסיוע דחוף בפקיסטן
מדינות וארגונים הודיעו על הגדלת הסיוע לפקיסטן, על רקע ההכרזות כי חלה עלייה במספר הנזקקים לעזרה וכי הוכפל מספר חסרי הבית

גשמי מונסון עזים הם שגרמו לשיטפונות הקשים ביותר בתולדות פקיסטן, כאשר חמישית משטח המדינה נמצא כיום מתחת למים. לפחות 1,600 בני אדם נהרגו באסון הטבע ו-20 מיליון נוספים הושפעו מההצפות הנרחבות. על אף המאמצים של הממשלה המקומית ושל ארגונים בינלאומיים, פעולות הסיוע עדיין מתקדמות באופן איטי.
דובר האו"ם לפעולות הומניטאריות, מאוריציו ג'יליאנו, אמר כי מספר התושבים שצריכים לקבל סיוע דחוף עלה משישה מיליון לשמונה מיליון בני אדם. כמו כן הוא ציין כי מספר חסרי הבית עומד על יותר מארבעה מיליון בני אדם, פי שניים מההערכות הקודמות.
יו"ר ועדת החוץ של הסנאט האמריקאי, סנאטור ג'ון קרי, הודיע כי ארצות הברית תגדיל את הסיוע ב-150 מיליון דולר נוספים. עד כה שלחו האמריקאים סיוע בשווי 90 מיליון דולר והציבו בפקיסטן 18 מסוקים צבאיים שהעבירו סיוע ופינו לכודים מהאזורים שנפגעו.
קרי, שמבקר בפקיסטן, הזהיר כי יש למנוע מהקיצונים האיסלאמים לנצל את האסון כדי להתחזק. דבריו באו על רקע הידיעות כי ארגוני צדקה איסלאמיים המזוהים עם ארגוני טרור מסייעים לתושבים שנפגעו בתקווה לצבור נקודות על חשבון הממשל המרכזי.

סעודיה מסרה כי היא תורמת 80 מיליון דולר למאמצי הסיוע וגם גרמניה מצטרפת עם 15 מיליון יורו. יפן הודיעה כי היא תשלח מסוקים שיעזרו לחלק מזון, מים ותרופות, והבנק האסייתי לפיתוח יפנה שני מיליארד דולר של הלוואות קיימות ומתוכננות לטובת פעולות השיקום.
"אם לא נעשה את זה מהר, אם לא נעשה את זה היטב, מה יחשבו התושבים בפקיסטן", אמר חואן מירנדה, מנהל מחלקת מרכז אסיה ומערבה בבנק לפיתוח. "אנחנו צריכים להחזיר כל כביש וכל גשר למצב שבו הם צריכים להיות".
הצלב האדום הבינלאומי קרא להעביר סיוע חירום של 69 מיליון דולר, והודיע כי יסייע לסהר האדום הפקיסטני להגיע ל-900 אלף בני אדם שזקוקים לעזרה. "העולם לא יכול להתעלם מהמשבר בפקיסטן",
גם היריבה הגדולה הודו שבה היום על נכונותה לסייע. ראש הממשלה, מנהמוהן סינג, התקשר לעמיתו הפקיסטני כדי להביע צער על האסון וחזר על ההצעה להעביר חמישה מיליון דולר של סיוע. עד כה לא הגיבו הרשויות באיסלאמבאד להצעה ההודית.
יוניס"ף, קרן הילדים של האו"ם, ציינה כי פקיסטן תצטרך לקבל סיוע במשך כמה חודשים. המנהל האזורי של הקרן, דניאל טול, אמר כי חלקים נרחבים של המדינה יישארו מוצפים גם אחרי שהגשמים ייפסקו, ועל כן עולה הסכנה של מחלות כמו מלריה וכולרה.