השיטפונות בפקיסטן: האמריקאים באו לעזור
מסוקים צבא אמריקאיים עזרו לפנות לכודים ולהעביר סיוע לצפון מערב המדינה אחרי שבוע של שיטפונות. חשש מפני התחדשות ההצפות

ארבעה מסוקי צ'יינוק נחתו בעיירה קלאם שבעמק סוואט, שמנותקת כבר יותר משבוע, ופינו מאות בני אדם לאזורים בטוחים יותר. דובר השגרירות האמריקאית מסר בוצעו לפחות 12 גיחות, במהלכן חולצו 800 בני אדם והועבר ציוד חיוני.
בארצות הברית מקווים כי משימות הסיוע והעברת המשלוחים ההומניטריים יסייעו לשקם את התדמית האמריקאית הרעועה במדינה, שלא פעם משפיעה על גיוס תמיכת הציבור במאבק בטרור. עם זאת, הגורמים הלאומניים והקיצוניים צפויים להביע התנגדות עזה לסיוע האמריקאי.
לפי ההערכות, 1,500 בני אדם נהרגו בשבוע האחרון בשיטפונות שנגרמו מגשמי המונסון, שפגעו בעיקר בצפון מערב המדינה שבה מתנהלת הלחימה מול הטאליבן ואל-קאעידה. עוד 4.2 מיליון תושבים הושפעו מההצפות שכיסו כפרים שלמים.
היום החלו לרדת גשמים חדשים ומפלס המים החל לעלות גם בנהרות שיורדים דרומה, לאזורים שבהם מאות אלפי בני אדם מתגוררים לאורך הגדות בגלל הקרקעות הפוריות. בשל כך החלו הרשויות במבצע פינוי ענק, במסגרתו חולצו קרוב לחצי מיליון בני אדם ל-400 מחנות.

במחוז פונג'ב, השתמשו כוחות הצבא בסירות ובמסוקים כדי להעביר כפריים לכודים לאזורים בטוחים יותר. רבים מהניצולים הצליחו לסחוב אתם רק ציוד מועט. "אנחנו פליטים בביתנו", אמר אחמד בקשש מהעיירה המוצפת סנוואן. "אלוהים, למה עשית את זה?".
מפקד הצבא באזור, נדיר זב, אמר כי רבים התעלמו מהאזהרות מפני השיטפון והבינו את גודל הסכנה רק כאשר המים הגיעו ליישובים. "הם סיכנו את חייהם, אבל אנחנו מגיעים אליהם", אמר.
בעוד רבים שרויים במחנות וגובר החשש מפני התפרצות מחלות, ממשיכים הניצולים להתלונן על תגובתה האיטית של הממשלה. עיקר הביקורת הציבורית מופנית כלפי הנשיא, אסיף עלי זרדרי, שדווקא בעיצומו של האסון יצא לביקור בכמה ממדינות אירופה.
"מול אסון כזה, האנשים צריכים להרגיש שמנהיגיהם עומדים לצדם", אמר עורך באחד העיתונים, שאינו ידוע ביחסו
עוזרו של זרדרי, פרהנז איספהני, אמר בתגובה כי הנשיא מנצל את הזירה הבינלאומית כדי לקדם את עתידה של פקיסטן. "הממשלה ממשיכה בעסקיה כדי שהאומה תוכל לנוע קדימה", אמר. "אי אפשר שהכל יעצור כאשר יש אסון, במיוחד בדמוקרטיה פרלמנטרית עם ראש ממשלה וקבינט שפועלים".