ד"ר ג'וק: להילחם בתיקנים בלי להיפגע
תרסיס טבעי בעל ריח הדרים יעזור לכם להילחם בג'וקים בלי לפגוע בעצמכם. יש לכם כמות גדולה של תיקנים? התשובה בביוב

כך נודע לי לראשונה שאני מתנגד לאלימות כלפי ג'וקים. האמת המביכה היא, שמאז שאני זוכר את עצמי מסעות נקמה נגד תיקנים הסבו לי עונג רב. הברוטליות שאני נוהג להפגין כלפיהם וכלפי יתושים תמנע ממני כנראה להתקבל למסדר של נזירים בודהיסטים.
אחרי שכתב מה שכתב, אתגר אותי טסלר במייל: "איך הורגים ג'וק בלי להרוג את עצמך באותה הזדמנות?", שאל . זו כבר גישה נבונה יותר: בקרב הזה צריך להיות צודקים, אבל גם חכמים. התשובה מתחלקת לשניים. החלק הראשון אופטימי: לפני מספר חודשים דיווחתי כאן על מסכת הייסורים הבירוקרטית שבה נתקל ארז אהרון, יבואן צעיר שמנהל את חברת "הדברה אורגנית", שביקש לקבל אישור לשווק בארץ תרסיס נגד ג'וקים העשוי ממיצוי של קליפות תפוזים. אף שהמוצר אושר על ידי כל רשויות הבריאות והסביבה האמריקאיות, ונמכר שם בהצלחה רבה, המשרד להגנת הסביבה הערים עליו קשיים בדרכו למדף הישראלי.
והרי החדשות: לאחרונה התקבל האישור, ועכשיו אפשר למצוא את התרסיס הטבעי, בעל ריח ההדרים, בחנויות בישראל. את רשימת החנויות (וגם אפשרות להזמנה ישירה) תמצאו באתר. הערת בעל ניסיון: התרסיס עובד בכלל לא רע, אבל צריך לפגוע ישירות באויב ורצוי בכמות נדיבה. או אז הוא מתהפך על גבו ועולה השמימה בתוך עננה של ניחוח תפוזים. היתרון: הבית מריח מתפוזים ולא מרעל כימי. היתרון הגדול: הג'וק נפגע, אנחנו לא.
ועכשיו לחלק הפחות אופטימי. נגד מאסות גדולות יותר של ג'וקים, שמקורן לרוב מחוץ לבית עצמו, כבר צריך רעל של ממש. ובכל זאת, גם כאן אפשר לנהל את המאבק תוך גרימת נזק מופחת לסביבה ולבריאות. אדי טאייר, מדביר מוסמך בעל תפיסת עולם אקולוגית, מסביר מה ההבדל בין מדביר שבא לגמור את הג'וקים לאחד שעלול לגמור גם אתכם: "המקור של הג'וקים הוא כמעט תמיד בבריכות הביוב. המדביר צריך לפתוח את כל המכסים, גם כאלה שלא פתחו אותם שנים, גם אם הגב שלו שבור וזה לא נעים. צריך לתת מכה של ריסוס לתוך הבריכה, לא סתם שפריץ כדי לצאת ידי חובה,
עוד החלטה משמעותית היא הבחירה בסוג הרעל: חומרי ההדברה מתחלקים לקבוצות לפי דרגת רעילותם. מדביר אחראי, אומר טאייר, משתמש בחומר בעל דרגת הרעילות הנמוכה ביותר, "גם אם זה אומר שבעוד ארבעה-חמישה חודשים הוא יצטרך לבוא שוב כדי לתת חיזוק. הבעיה היא שלאדם הסביר קשה לדעת לאיזו קבוצה שייך החומר שבו המדביר משתמש. אפשר להגיע לנתונים אבל זה מצריך ידע וחיפוש באינטרנט. בסופו של דבר, אין תחליף ליחסי אמון עם בעל המקצוע שנותן לכם את השירות ".
aviv67@gmail.com